Nieuws

Klopt je karma niet? Laat het herstellen!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 00:52:03 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Kevindemen
Nou ja we kunnen weer in ieder geval wel redelijk vanuit gaan dat er vannacht is geconverteerd,
zelf zie ik eigenlijk vrij weinig redenen om in een spel als dit te lunchen en denk ik dat converteren aantrekkelijker is.

Dat maakt het sowieso al lastiger om conclusies te trekken,
want door mensen dood te maken/zien gaan en hun alliantie te zien leer je meestal wel het n en ander als goedjes.

 2 
 Gepost op: Vandaag om 00:36:10 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Damon
Inderdaad een belangrijke nuance

Het is bij dit spel dus zeker not done om zomaar even snel een stem neer te zetten, om zeker niet inactief te zijn. Moest in een extreme situatie iedereen dit doen, dan valt de nacht meteen en weet je dus niet waarom je iemand lyncht.

Bijkomend maakt het gekke plannetjes onmogelijk. Zoals: ik wacht tot die of die persoon stemt en dan wijzigen we met 2 of 3 spelers last minute nog onze stemmen. Dat gaat dus niet meer en het wordt voor de spelers wel een beetje een opgave om in het oog te houden wanneer iedereen heeft gestemd. Zoals Roan zegt maakt dit het discussietopic eens te belangrijker. Hopelijk wordt er gebruik gemaakt van het voorstel om verdenkingen eerst via dat kanaal te uiten. Zo wordt de discussie ook meer open getrokken en vermijden we zomaar neergezette, niet onderbouwde stemmen.

Op zich vind ik het geen gek idee om deze regel te hanteren, maar we moeten er dus bewust mee omgaan. Speldag 2 heeft heel weinig informatie, ik zal mijn best doen om wat mensen aan te spreken.

 3 
 Gepost op: Vandaag om 00:17:11 
Gestart door Kevindemen - Laatste bericht door Kevindemen
Ik heb de zomer in mijn kop!

Nog even en dan breekt de zomervakantie aan. Niet alleen betekent dat, dat hopelijk het zonnetje wat harder gaat schijnen, ook is het een mooi moment voor een potje Weerwolven van Wakkerdam. Ook deze keer staan er weer flink wat spellen op de planning, waaronder een nieuw beginnersspel en ook een nieuw gastspelleiderspel.Maar voor we aan die planning aankomen, is het eerst tijd voor twee minder leuke mededelingen. Bert-Boefjes heeft besloten zijn spelleidersfunctie neer te leggen. Hierbij willen wij hem dan ook bedanken voor de spellen die hij heeft neergezet. Verder hebben wij er als forumteam voor gekozen dat het beter is om Yuri (tijdelijk) niet meer zijn taak als global moderator uit te laten voeren. De laatste tijd heeft hij het hier veel te druk voor.

Maar een hoop tofs!
We hebben besloten om voor nu geen nieuwe spelleider (nog) aan te wijzen, wel is besloten weer eens een gastspelleiderspel in te plannen. Iedereen op het forum krijgt tot en met 31 juni 23:59 de tijd om een concrete pitch van maximaal 200 woorden naar mij (Kevindemen) in te sturen. Na deze deadline worden alle pitches anoniem uitgewerkt, start er een poll. De winnende pitch mag worden uitgewerkt, vervolgens gespeeld en jij mag deze als winnaar bijna volledig zelfstandig leiden. Als je het niet aandurft is er altijd ruimte voor begeleiding tijdens je spel!

StartdatumStartdagSpel #SpelleiderThemaExtra
12 juniDinsdag459Adriaan
22 juniVrijdag460Kevindemen
2 juliMaandag#92adriaan
12 juliDonderdag#93Sil
22 juliZondag#94Lyne
1 augustusWoensdag#95Gastspelleiderspel?
11 augustusZaterdag#96KevindemenBeginnersspelSpel met beperktere rolverdeling
21 augustusDinsdag#97adriaan
31 augustusVrijdag#98Sil
10 septemberMaandag461Lyne

Naast deze planning kunnen we teasen dat er mogelijk deze periode wat extra dingen buiten de planning om zullen worden georganiseerd. Suggesties hiervoor zijn altijd welkom. Zelf hebben we al wel enkele ideen maar laten deze nog maar even een verrassing blijven. In ieder geval zal later bekend worden gemaakt wat die extra dingen zo speciaal zal gaan maken.

 4 
 Gepost op: Gisteren om 23:01:52 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Roandraak
Valerie zat verveeld in haar kaviaar te prikken toen die ene man weer een aankondiging wilde doen. Kon die man niet n minuut ophouden met alle aandacht op zich vestigen en iets beters doen, zoals Valerie wat vragen stellen? "Onze hoofd-schattenjager is... Valerie". Valerie haar mond viel open van verbazing, maar haar instinct nam al snel de overhand. Blijf glimlachen, doe alsof je dit al verwacht had. Lachen en zwaaien. Het is net zoals het gala, waar je tot koningin van het gala gekroond werd. Toon dankbaarheid en nederigheid, ook al voelt het van binnen als ng een bevestiging dat je de beeste bent. Snel sloot Valerie haar mond en schonk de aanwezigen een gespeelde verlegen glimlach. Iemand begon te klappen en al snel was iedereen aan het klappen voor haar. Nu verwachten mensen dat je iets zinnigs zegt. Houd het breed, doe geen harde toezeggingen en spreek je dank uit. Je hebt dit al zo vaak geoefend in de spiegel.

"Ik wil alle mensen die op mij gestemd hebben graag bedanken. Ik ga mijn uiterste best doen om deze schattenjacht tot een goed einde te brengen." Verbind de groep schoot het ook meteen door haar hoofd. "Maar daarvoor heb ik natuurlijk wel twee assistenten nodig, die het zware...-- ik bedoel moeilijke werk doen, waar alleen zij voor geschikt zijn. Ik wil wel zelf de handen uit de mouwen steken, maar dat past natuurlijk niet bij iemand die zo'n belangrijke positie bezet." Adelbert en een klein, jong mens voelden zich geroepen om Valerie te helpen. Valerie had zo haar twijfels bij die Adelbert, dat was zo'n typ dat zich overal mee bemoeide. Dat jonkie kon ze echter wel makkelijk naar haar hand zetten. Die kon de vervelende klusjes voor haar opknappen terwijl Valerie zich richtte op de dingen die zij goed kon; mooi zijn en doen alsof ze ergens aan werkte.

Na het diner liep Valerie met haar twee nieuwe assistenten naar het strand. De zee sloeg zachtjes op de kust en haar hakken zakten diep weg in het zand. "Dus. Wie kent er hier een goed bedrijf dat voor een kleine commissie schatten jaagt?" vroeg Valerie terloops terwijl ze nog een slok van haar gin-tonic nam. "Iemand?" Haar assistenten keken haar verbaasd aan. Meende ze dit echt? Valerie ging echter zonder blikken of blozen verder. "Zeg nou zelf. We zijn hier toch niet gekomen om met rouwranden onder de nagels het eiland weer te verlaten? Je wilt niet weten wat ik voor de manicure heb betaald en de luchtvochtigheid hier is sowieso n grote ramp voor mijn huid. Het water hier smaakt naar chloor en er is nergens goed de mogelijkheid om mijn haar netjes met conditioner te onderhouden. Ik gebruik ook al een halve bus deodorant per dag om te voorkomen dat er zweetplekken in mijn hemdjes verschijnen. Wat doen we hier..." eindigde Valerie zuchtend. Toen pas zag ze de blikken van haar assistenten. Herpak jezelf. Dit was gek...

"Uuhm. Ik denk dat jullie beter weten hoe we dit aan kunnen pakken. Leg mij alles uit wat ik moet weten. Dan kunnen we dit tot een goed einde brengen. Hoe eerder we die schat vinden, hoe sneller we van een echte vakantie kunnen genieten. Sorry voor mijn gezeur van daarnet. Ik denk dat de hitte de alcohol sneller dan normaal naar mijn hoofd liet stijgen. Ik ben ook z van mijn apropos, hemeltje." 

 5 
 Gepost op: Gisteren om 22:45:04 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Roandraak
Als burgemeester wil ik jullie er trouwens op wijzen dat de nacht valt zodra alle stemmen binnen zijn. Toch wil ik mensen niet aanmoedigen om tot het laatste moment te wachten met stemmen. Zeker later kan dat in het voordeel van de muiterwolf en companen gebruikt worden om de 'juiste' persoon te lynchen. Kunnen we met zijn allen tot de overeenstemming komen dat mensen opletten dat ze niet de laatste stem al heel vroeg geven. Post anders in plaats van stemmen in het discussietopic al duidelijk naar wie je stem gaat.

Zo kan je al wel een discussie op gang brengen zonder dat we de kans lopen dat de nacht opeens valt.

 6 
 Gepost op: Gisteren om 22:41:23 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Skeilah
Goed voorstel Roandraak. Aanvullend daarop is het misschien goed om via iemand of het topic dan vervolgens je "bevindingen" en gevoelens over de gesproken personen te uiten. Mogelijk kunnen we daar dan al wat uit afleiden voor de lynch. Wat denken jullie?

Dus eerst praat je met iemand prive en dan ga je het in het dtopic zetten? Of snap ik dit totaal verkeerd xD

 7 
 Gepost op: Gisteren om 22:06:38 
Gestart door Sil - Laatste bericht door 123berber
Goed voorstel Roandraak. Aanvullend daarop is het misschien goed om via iemand of het topic dan vervolgens je "bevindingen" en gevoelens over de gesproken personen te uiten. Mogelijk kunnen we daar dan al wat uit afleiden voor de lynch. Wat denken jullie?

 8 
 Gepost op: Gisteren om 21:43:22 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Skeilah
Top, is het goed als ik je in eerste instantie kies omdat je het jongst bent (en dus het meest aan te sturen) en het zo open laat dat jij je eigen keus kan maken in hoeverre je aanstuurbaar bent.

Helemaal top.

 9 
 Gepost op: Gisteren om 21:40:06 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Roandraak
In mijn zicht heb je 2 goede verhaaltechnische opties:

Ernie, want dan staat Nicki er sowieso alleen voor
Of Nicki (ik dus), want Adelbert had het er al over om Nicki eventueel te helpen en dan kan daar ook echt iets van komen.
Top, is het goed als ik je in eerste instantie kies omdat je het jongst bent (en dus het meest aan te sturen) en het zo open laat dat jij je eigen keus kan maken in hoeverre je aanstuurbaar bent.

 10 
 Gepost op: Gisteren om 21:35:33 
Gestart door Sil - Laatste bericht door Roandraak
Het opvallendste is al dat ik van twee spelers zeer directe rolclaims heb gezien, maar er daar nog geen acties op ondernomen zijn.
Deze claims komen beiden van mensen die ik toch best ervaren acht en ik snap oprecht niet waarom ze dit doen.
Ik ben er nog niet van overtuigd dat dit ook de daadwerkelijke rollen zijn.

Er is echter meer informatie nodig. Tot op heden zijn er maar 2 mensen geweest die het nodig vonden om contact met mij op te nemen. Daarnaast heb ik nog met twee mensen contact opgenomen. Ik wil jullie dan ook, zoals het een burgemeester betaamt, vragen om contact te zoeken met elkaar. Neem gewoon contact op met drie spelers in het spel en praat wat.
Mocht je niet weten waar je het over moet hebben. Vraag eens een kantclaim, wat mensen van het spel vinden of wat ze opvalt. Ga lekker in discussie.
Als ik aan het eind van deze speldag van iedereen met wie ik nog geen contact had een PM heb gekregen loof ik 100 forumeuro's uit voor de meest originele post naar mij toe :)

Om te reageren op Wazigekip, ik denk inderdaad dat dit mogelijk is. Persoonlijk zou ik er geen koppel in zetten om de door jou genoemde reden dat een g/s koppel de boel heel snel op kan blazen. Wat ik echter wel verwacht is jagers en delvers om de redenen om te lunchen ook interessanter te maken. Of een koppel vanuit de muiter, maar dat is in het vorige muiterspel al gedaan.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10