Nieuws

Wat zullen toch de komende thema's zijn? Bekijk het in ons programma!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Mededelingen - Variant en enkele rollen  (gelezen 231 keer)

Kevindemen

Mededelingen - Variant en enkele rollen
« Gepost op: 3 juni 2018, 00:17:04 »

Bescherm de Beschermheer/Beschermvrouwe
Een spel met enkel discussie op het discussietopic en verder via boards die bij de rollen horen (wolvenboard, koppelboard, adelboard et cetera)In dit spel zal één goede persoon de beschermheer/beschermvrouwe worden van bijrol. Dit is een belangrijke rol, want alle goedjes weten wie de beschermheer is en de wolven weten niet wie dit is. Nu zou je zeggen: het is dan toch heel makkelijk om alle goedjes te vinden? De beschermheer hoeft ze alleen maar bij elkaar te verzamelen door iedereen te laten bevestigen wie de hij is, en vervolgens liggen de wolven op straat? Nee, zo simpel is het niet, want het is aan alle goedjes de taak om de identiteit van de beschermheer geheim te houden. Elke speldag krijgen de wolven namelijk de mogelijkheid om  in plaats van te lunchen, als actie te raden wie de beschermheer is en als de beschermheer goed wordt geraden dan zal de beschermheer doodgaan. Wanneer de beschermheer sterft, dan stopt het spel en zal de overwinning per direct naar alle slechtjes gaan. Andere partijen zullen het spel in dat geval verliezen.

Voor slecht is het een gok om te raden, want wanneer er verkeerd wordt geraden wie de beschermheer is, dan mislukt de lunch die nacht. Maar soms moet er ook een risico worden genomen, aangezien de beschermheer immuun is voor dodende krachten van slecht en zodoende dus enkel kan worden vermoord doordat slecht zijn naam raad, hij wordt gebeuld, een jager hem neerschiet of dat hij op de lynch beland.

Omdat slecht het spel per direct wint wanneer de beschermheer wordt omgelegd, zullen eventuele neutrale rollen door de spelleider in de rolverdeling al tot een bepaalde alliantie worden ingedeeld. Neutrale rollen zullen dit spel ook sterven met de alliantie die ik als spelleider aan het begin heb uitgedeeld: Slechte Hacker, Goede Heks et cetera. Dit spel doet de bijrol Cupido niet mee, ook zien we geen Grafdelver en Lijk, geen conversiewolf, mogelijk wel een Looier: neutrale rol die wint als hij zichzelf laat lynchen, beulen of doodgaan aan een jagersschot. Wanneer de Looier wint, eindigt per direct het spel. Bij een vroege overwinning wordt er doorgespeeld voor een tweede troostplek.

Deze rollen kunnen meedoen

Citaat
Looier (Neutraal)
Eigenschappen:
Je bent het leven zo moe, dat je dood wilt. Je zult er dan ook alles aan doen om te sterven, want als je doodgaat win je het spel. Wanneer jij wint, eindigt per direct het spel, tenzij dit zodanig vroeg is dat het spel te snel afgelopen is. In dat geval spelen we door voor de tweede plek.

Beperkingen:
Je wint alleen als je sterft aan de lynch of aan goede krachten.

Citaat
Illusiewolf 2 (Slecht)
Eigenschappen:
De illusiewolf mag elke nacht in het spel een rol doorgeven aan de spelleider. Ook kiest hij een speler uit. Bij het visioen in die nacht zal de rol (of een rol in geval van de dorpsgek) verwisseld worden voor de genoemde rol, mits deze zienende kracht natuurlijk de uitgekozen speler bekijkt. Als er 'burger' wordt ingestuurd zullen de ziener, Dorpsgek en Sjamaan dus altijd een burger zien, ongede echte rol van die persoon. In het geval van een helderziende ziet de helderziende de alliantie van de ingezonden rol.

Beperkingen:
De Illusiewolf 2 kan niet twee nachten achtereen de dezelfde persoon uitkiezen.

Citaat
Spiegelaar (Goed)
Eigenschappen:
Elke nacht kies je één speler uit. Wanneer deze speler die nacht een actie uitvoert, dan zal deze actie terugkaatsen en op zichzelf worden uitgevoerd. Alle nachtacties die deze persoon uitvoert zullen worden gespiegeld. Een wisselaar wisselt met zichzelf, een wolf luncht zichzelf (kans 1/aantal wolven) en een helderziende bekijkt bijvoorbeeld ook zichzelf.

Beperkingen:
De Spiegelaar kan niet twee nachten achtereen de dezelfde persoon spiegelen.
Als de gespiegelde persoon geen gerichte actie uitvoert op een specifieke persoon, dan heeft de spiegeling geen effect. Bijvoorbeeld een heks die haar levensdrankje inzet of een Yeti die buitenkomt.

We spelen met de zondebok
Dit spel zal er geen Burgemeester aanwezig zijn. In plaats daarvan spelen we met de bijrol Zondebok. De Zondebok wordt op dezelfde manier verkozen en doorgegeven als de Burgemeesterbijrol zoals wij dezen kennen. Echter is de stem van de Burgemeester in een gelijkspel niet doorslaggevend, maar wordt de Zondebok zelf gelynched.

Citaat
Zondebok
Eigenschappen:
De Zondebok wordt de eerste dag door stemming gekozen. Indien de stemmen voor een lynch gelijk zijn zal de zondebok worden gelynched.
Zodra een speler Zondebok wordt moet hij doorgeven wie hij als vervanger wil mocht hij sterven. Hij mag deze keuze op elk moment voor zijn dood nog veranderen.
Ook mag de Zondebok een lijstje insturen. Dit lijstje moet aan dezelfde voorwaarden voldoen als het lijstje van de jager.

Beperkingen:
Als de Zondebok geen opvolger heeft aangesteld, wordt de nieuwe Zondebok random bepaald.
« Laatst bewerkt op: 5 juni 2018, 15:16:52 door Kevindemen »
Gelogd
"Stay away from negative people. They have a problem for every solution" - Albert Einstein.

Kevindemen

Re: Mededelingen - Variant en enkele rollen
« Reactie #1 Gepost op: 3 juni 2018, 09:41:26 »

Voor de zekerheid: dit is een spel zonder netwerken. Alle discussie vind dus op het discussieboard plaat en en dus niet daarbuiten.
Gelogd
"Stay away from negative people. They have a problem for every solution" - Albert Einstein.

Kevindemen

Re: Mededelingen - Variant en enkele rollen
« Reactie #2 Gepost op: 5 juni 2018, 15:17:34 »

Ik heb voor de zekerheid de allianties van de mogelijke nieuwe rollen er nog eens bijgezet,
omdat voor iemand onduidelijk was tot welke alliantie ze behoorden. Dit is dus wat er is aangepast :)
Gelogd
"Stay away from negative people. They have a problem for every solution" - Albert Einstein.
Pagina's: [1]   Omhoog