Weerwolven van Wakkerdam

Archief => Spellen 201-300 => Spel 225 => Topic gestart door: Linqy op 25 januari 2012, 12:14:34

Titel: Speluitleg - Spelverloop
Bericht door: Linqy op 25 januari 2012, 12:14:34
In dit spel zijn er drie partijen. De brave adellijken (goedjes), degenen die de koning willen afzetten (slechtjes), en de twijfelende mensjes (neutraaltjes).

Taken (doel van het spel):

Goedjes:
De goede burgers moeten proberen alle slechte weerwolven te vinden en deze via stemming uit het spel te krijgen.
De stemming waarmee zij dit doen is dus de lynch die elke nacht plaatsvindt. Hierin stemmen echter ook de wolfjes mee, dus is het oppassen dat er ook daadwerkelijk een wolf wordt gelyncht, en dat niet per ongeluk goedjes verdacht worden.

Slechtjes:
De slechte weerwolven proberen zichzelf verborgen te houden voor de goedjes en proberen elke nacht een goedje op te eten. Zij winnen als alle goedjes opgegeten zijn (of wanneer zij een meerderheid hebben gekregen waardoor de goedjes geen kans meer maken). Ook de weerwolven stemmen voor de lynch en hebben dus de taak ervoor te zorgen dat niet iedereen (of de meerderheid) stemt op een van de slechtjes. Dit kunnen ze doen door vertrouwen te winnen bij de goedjes en anderen hier verdacht te maken.

Neutraaltjes:
De neutralen hebben nog geen kant en behoren aan het begin van het spel dus niet bij de goedjes OF de slechtjes. Sommige van de neutrale rollen kunnen veranderen van kant naarmate ze hun actie uitvoeren (grafrover/mythomaan). De andere neutralen moeten ZELF hun kant kiezen door een pm te sturen met de kant die ze willen kiezen. Deze sturen ze VOOR nacht 3 naar de spelleider. Kant kiezen is eenmalig en permanent. Dus kiest een neutraal voor goed, kan er niet meer veranderd worden. Na nacht 3 wordt een neutraaltje automatisch goedje als ze geen pm hebben gestuurd.


--------------------------------------------------------------------------------
Spelverloop:

Het spel is opgedeeld in twee fases. De dagfase en de nachtfase. In de dagfase speelt de stemming zich af en kunnen er dagacties plaatsvinden. Verder wordt er dan geschreven aan het verhaal. Stemmen vindt plaats enkel en alleen in het speltopic! De dagfase eindigt zodra de deadline is verstreken, deze kun je opzoeken in het topic Nachten 213. De nieuwe dagfase begint zodra de nacht door één van de spelleiders gepost is in het speltopic.

De nachtfase begint zodra de deadline is geweest. Dan verzamelen de spelleiders alle informatie die ze binnen hebben gekregen en werken het resultaat uit. Je zou kunnen zeggen dat de spelers dan alleen maar kunnen wachten totdat de nacht geplaatst is. Het resultaat (wie gaat er allemaal dood) zul je dan zien in het speltopic. Verder kun je dan ook zien welke rollen de dode spelers hadden in het topic: Infotopic 213 De nachtfase eindigt dan ook als de nacht geplaatst is.

Het spel begint met de dagfase. Daarin wordt de eerste dag gestemd voor de burgemeester. Alle andere dagen wordt er gestemd om iemand op te hangen, genaamd de lynch.

Dagfase (Wat te doen):

Goedjes:
- Stemmen in het speltopic door een persoon in je verhaal te verwerken en diens naam dikgedrukt te maken en een kleurtje te geven!
- Netwerken met andere spelers -KIJK UIT! Iedereen kan een wolf zijn, vertrouw dus niemand!-
- Discussiëren in het  Discussietopic 213 met andere spelers, in de hoop een wolf te ontmaskeren.
- EVENTUEEL: het uitvoeren van een dagactie (Beul/belleman/priester etc.). Hiervoor EERST een pm naar de spelleider sturen, daarna posten.
- EVENTUEEL: Voor de deadline een pm sturen als jou rol nachtelijke acties kan uitvoeren die je wilt uitvoeren. Deze stuur je naar de spelleiders!
- Voorzichtig zijn met wie je vertrouwt, en angstvallig je rol met je leven bewaken (je leven hangt er immers vanaf).

Slechtjes:
- Stemmen in het speltopic door een persoon in je verhaal te verwerken en diens naam dikgedrukt te maken en een kleurtje te geven!
- Netwerken met andere spelers -KIJK UIT! Iedereen wil jou dood hebben, dus zorg dat je jezelf (of andere wolven) niet verraadt!-
- Discussiëren in het  Discussietopic 213 met andere spelers, in de hoop iemand anders dan een van de wolven verdacht te kunnen maken.
- Discussiëren in het privé-wolvenboard met andere wolven om samen een lunch te overleggen.
- EVENTUEEL: een pm sturen naar de spelleider om de actie die bij je rol hoort uit te laten voeren.

Neutraaltjes:
-Stemmen in het speltopic door een persoon in je verhaal te verwerken en diens naam dikgedrukt te maken en een kleurtje te geven!
- Netwerken met andere spelers -KIJK UIT! Iedereen kan een wolf zijn, vertrouw dus niemand, behalve natuurlijk als je je wilt aansluiten bij de slechtjes Dan kun je voorzichtig op zoek gaan naar iemand die slecht zou kunnen zijn.-
- Discussiëren in het Discussietopic 213 met andere spelers, in de hoop een wolf te ontmaskeren of juist te vinden als contactpersoon.
- EVENTUEEL: een pm sturen naar de spelleider om de actie die bij je rol hoort uit te laten voeren.
- EVENTUEEL: een pm sturen naar de spelleider (voor nacht 3) om te zeggen welke kant je kiest.


Nachtfase (Wat te doen):

Goedjes/Slechtjes/ Neutraaltjes
- Duimen de nacht te overleven.  O0
- Hopen dat eventuele acties uitgevoerd worden.
- De nacht afwachten.

--------------------------------------------------------------------------------

Enkele algemene speltips:

- Praat vooral met andere spelers. Dat kan via het discussietopic, via pm, of via msn
- Wees voorzichtig met het vertellen van je echte rol. Niet alleen is er de mogelijkheid dat je rol belangrijk is, en dat je daarmee sneller een slachtoffer bent voor de weerwolven, maar er is een rol (de welp) die spelers kan doden als die hun werkelijke rol weet. Als je het dus te snel verteld, ben je misschien ook snel dood.
- Stuur nooit de pm met daarin je rol door om te "bewijzen" dat je echt bent wat je zegt te zijn, en laat nooit iemand inloggen op jou account, voor wat voor een reden ook! Dit is spelbederf en hier staat een ban op!
- Vergeet niet te stemmen! Als je drie keer vergeet te stemmen, dan wordt je doodgeschreven en mag je voorlopig niet meer meedoen
- Vergeet niet je krachten te gebruiken. Met name de krachten die je elke nacht kunt gebruiken. Geef die acties door voor de deadline
- Geef nooit op. Sommigen kunnen wat krom is recht praten. Zo leer je ook het beste het spel beheersen.
- Lieg gerust als het je uitkomt. Liegen is een onderdeel van het spel, maar speel wel eerlijk!

Heb je nog vragen of snap je iets niet?
Aarzel dan niet en stel ze in pm aan Linqy of aan je mentor als je die hebt.


Wij wensen jullie allemaal veel succes!