Nieuws

De uitslag van de Forumawards 2020 zijn gepost!

Heb jij een award gewonnen? Klik snel hier en kom erachter!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 ... 7 8 [9]   Omlaag

Auteur Topic: Speltopic 210: Shadowpond  (gelezen 13954 keer)

Linqy

Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #120 Gepost op: 13 november 2011, 22:16:23 »

"Water, water, ik heb zo'n dorst in water!" kreunde Don net voordat hij gelukkig werd ingehaald door de rest van de groep die wel verstandig genoeg waren geweest om water mee te nemen. Hij gooide zijn laarzen vervolgens leeg die tot aan de nok toe gevuld waren met zand en zette zichzelf aan het denken. De rest van de groep viel al gauw in slaap terwijl Don nog peinzend na zat te denken over de mogelijkheden die ze hadden om de gigantische steen te verplaatsen die hun de weg versperde. Ook de volgende ochtend beweerde Don bij hoog en laag dat hij geen oog had gesloten en de hele nacht waakzaam de wacht had gehouden. Vreemd genoeg kon de ridder echter niet verklaren waarom zijn baard op n plek een vogelnestje had gevormd door het constant in dezelfde houding liggen slapen en ook de verdwijning van Klaas Vaak had Don helemaal niet meegekregen.

Wel had Don een geweldig idee bedacht om binnen te komen in de grot van Ali Baba. Zodra iedereen wakker was stond Don op en begon een aanloop te nemen. Zijn hoofd had hij al strijdvaardig naar voren gebogen en zijn plan om de steen tot gruis te beuken kon tot uitvoer worden gebracht. Het was gewoon een kwestie van je hoofd gebruiken vond Don, maar de anderen waren het niet met zijn strijdplan eens. Hij werd tegengehouden door Shrek voordat hij als een malle tegen de steen aan kon rennen en Don droop sipjes af terwijl de anderen in overleg gingen.

"OEIOEIOEIOEIEOEIEIOEI!" weerklonk er plotseling vanuit de verte "GIJ ZULT MIJ NIET KLEIN KRIJGEN SCHOBBEJAK MET UW SPELDENPRIKKEN DER PIJNLIJKHEID!" brulde Don terwijl iedereen kwam toesnellen. Het was ronduit hilarisch om te zien hoe Don eraan toe was toen ze hem eindelijk hadden gevonden. De ridder scheen aan het worstelen te zijn met een nogal onwillig slachtoffer. De cactus die Don tot het uiterste had gedreven was echter een geduchte tegenstander en de naalden hadden zich op honderden plekken dan ook in de arme ridder geboord. Stofwolken van stuifzand vlogen omhoog terwijl Don door het zand rolde met zijn cactus en toen de plant uiteindelijk door het gewicht in tween brak stond de ridder verfomfaaid op. Naaldjes staken uit zijn handen, wangen en zelfs bips maar de ridder zag er toch uit alsof hij zojuist een grote overwinning had behaald.
"Deze woesteling vertelde mij over het geheime wachtwoord dat nodig is om de grot te openen." legde Don uit, terwijl hij wees naar de bewegingloze plant. "Hij weigerde mij echter antwoord te geven op de vraag wat dit wachtwoord dan wel niet was, en de schavuit is gestorven zonder zijn informatie prijs te geven." ging hij verder terwijl hij enigszins beteuterd keek. Toen klonk er plotseling een stemmetje van laag bij de grond.

"Sesam open U. Sesam open U is het wachtwoord dat jullie nodig hebben.!" piepte een stemmetje dat even later bleek toe te behoren aan een klein rupsje. "Ik ben rupsje nooitgenoeg en die bandieten in de grot hebben mijn favoriete stapel blaadjes gestolen! Ik probeer al weken om ze terug te krijgen, maar de steen rolt telkens sneller terug dan dat ik naar binnen kan kruipen. Als jullie me helpen dan zal ik jullie helpen binnen te raken! Maar hou die gek bij me uit de buurt! Ik zat net veilig op die cactus toen die malloot langskwam. Ik bood hem mijn hulp aan en in plaats daarvan valt die maniak de cactus aan!"
Don keek verwoestend naar de rups toe terwijl hij ondertussen kreunend naalden uit zijn huid bleef trekken. Hij weigerde zijn fout toe te geven en bleef volhouden dat die cactus zelf het gevecht had uitgelokt. Zelfs toen ze aankwamen bij de steen die zoals gezegd ook uit de weg rolde bij het magische wachtwoord bleef Don beweren dat die cactus snode plannen had gehad. En het rupsje had zich genstalleerd op de schouder van Shrek, die uit de buurt bleef van de ridder die nog steeds onder de scherpe naaldjes zat.
Gelogd

Chrisanne

Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #121 Gepost op: 14 november 2011, 10:57:34 »

Don Schreeuwde moord en brand "Auwwh De pijnlijkheid der spelden!" Don was in gevecht geraakt met een Cactus iets wat nou niet bepaald een prettig tegenstanders is. de Witte Wieven lachtten zachtjes om het tafereel. Nadat bleek dat niet de Cactus maar ruspje nooitgenoeg tegen hem gesproken had vertikte hij het zijn excusses aan te bieden. Sesam open U. Sesam open U is het w8woord. zei de Rups en ja wel hoor nadat de gelaarsde Kat het luid en duidelijk had gezegd, verschuifde de rots. Daargaan we Dan! Brulde Don en als een van de eerste Rende hij de rots in maar hij stootte zijn hoofd tegen de rotsplafond. Hij sukkelde langzaam neer, de Gelaarsde kat zuchte "Don toch waarom zo snel" Zoblo rende er met zijn korte beentje naar toe en ging op de buik van Don staan, en zei; ZEI IK HET NIET! JE MOET NOOIT ZO ENTHOUSIAST WEGRENNEN. Terwijl hij Don in zijn gezicht bitchclapte. Don reageerde niet, en de witte wieven maakte zich ongerust, ze bogen zich over Don heen en vroegen: Don leef je nog??

---------
Klaas Vaak 
Gelogd

Linqy

Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #122 Gepost op: 14 november 2011, 11:06:38 »

Alsmaar draaien en draaien en draaien! Don hield de handen van Dulcinea stevig vast terwijl ze rond en rond sponnen door de prachtige witte bloemen in het veld waar ze zich bevonden. Prachtige muziek vulde zijn oren en met ogen vol liefde keek hij naar de prachtige jonkvrouwe waar hij zijn queeste voor was begonnen. Steeds sneller draaiden en draaiden ze. Een wervelwind van bloemblaadjes krulde zich om hen heen daar in dat veld terwijl de zon hen tot diep in hun binnenste verwarmde. Don zong mee met de hemelse tonen van de muziek en zijn stem klonk prachtiger dan die van welke engel dan ook terwijl hij een serenade bracht aan Dulcinea.
Sancho Panza, zijn trouwe schildknaap, hobbelt ondertussen op de achtergrond voorbij op het prachtige trouwe strijdros van Don Quichot, zwaaiend met een vlag waarop het teken van Don Quichot staat. Alles heeft hij dat hij ooit heeft verlangd. Wereldwijde roem, een prachtig landgoed, een schildknaap en een ros... en als allerbelangrijkste zijn prachtige Dulcinea. Gelukzalig blijft Don draaien en draaien.

"Ik geloof niet dat we hem wakker krijgen!" klonk de stem van n van de Witte Wieven toen Don niet reageerde op de vraag of hij nog leefde. De gelukzalige glimlach op zijn lippen deed vermoeden dat hij in een mooiere wereld was beland, maar de helden besloten hem toch maar weer terug te brengen naar Shadowpond... alleen restte de vraag... hoe kreeg je de ridder wakker?
Gelogd

Zodo

  • Gast
Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #123 Gepost op: 14 november 2011, 16:33:32 »

"Ik weet iets!" Schreeuwde Zoblo tegen de groep. Hij pakte de vrucht die hij van de plant had gekregen uit zijn rugzak, en merkte toen dat het er niet n, maar tw waren! "Ik had er toch echt maar n meegenomen..." Mompelde Zoblo in zichzelf. Hij scheurde een stukje vruchtvlees van het fruit en stopte het in de mond van Don. "En nou maar hopen dat het werkt..." Fluisterde Klaas Vaak...

Het duurde niet lang voordat de ridder zijn ogen opende.... Maar er klopte iets niet... "Don... je haar!" Zei een van de Witte Wieven grijnzend. Zoblo keek met grote ogen naar het kapsel van Don, dat langzaam van kleur veranderde. De ridder, die eens grijze haren had, kreeg langzamerhand fluoriserend groene lokken! De onbevreesde held sprong nietsvermoedend meteen overeind, waardoor de kleine kabouter van zijn buik afrolde. "Poef." Klonk het toen Zoblo in het zand terechtkwam. "Niets aan de hand!" Zei het gekrenkte schepsel tegen de groep. Benieuwd naar de magische krachten van het fruit stopte Zoblo ook een stukje in zijn mond. Beetje bij beetje werd de kabouter steeds roder, en roder, en roder. Op een gegeven moment kwam er zelfs stoom uit zijn oren! "FSJSJSIEF!" Klonk het plotseling. Na de ontploffing en het optrekken van de rook bleek dat de kabouter roze haren had gekregen! De sprookjesfiguren keken hem met ingehouden lach aan. "Is er iets veranderd?" Vroeg Zoblo aan de groep. " Je... je... haar. Het is roze!" Proestte de Gelaarsde Kat uit. Zelfs Don keek de kabouter met open mond aan. Sportief als hij was moest Zoblo ook wel lachen, maar stiekem hoopte hij dat hij zijn vertrouwde rode haar weer snel terugkreeg!
Gelogd

adriaan

Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #124 Gepost op: 15 november 2011, 18:29:50 »

Shrek was nu al lang op reis en was erg moe. Tot zijn eigen verbazing voelde hij zich toch redelijk trouw aan de koning en had hij ook nog wel het gevoel dat hij dit ergens voor deed. Het ging niet snel. Hij voelde zichzelf er wel eerbaar onder.
Fiona was er duidelijk minder gerust onder en had nog minder geslapen. Ze had het constant over de witte wieven en wat Shrek wel niet van ze vond. Shrek vond niks van de witte wieven en bleef liever uit hun buurt, maar Fiona had blijkbaar andere dingen zien gebeuren. Desondanks vond Shrek Fiona er niet minder leuk of aantrekkelijk onder worden en Shrek wist ook wel dat Fiona wel weer tot rede zou komen na een tijdje, als ze wat meer geslapen had, bijvoorbeeld met de hulp van Klaas Vaak. Intussen hadden ze de woestijn bereikt waar Shrek het in zijn oude, stoffen (alhoewel dunne) kleren toch nog aardig warm kreeg. Toen een rups even later ook nog jeuk veroorzaakte voelde Shrek zich niet echt meer comfortabel. Gelukkig bleek dat ze een grot binnen konden gaan. Sesam open u?
Gelogd

t4nd

Re: Speltopic 210: Shadowpond
« Reactie #125 Gepost op: 15 november 2011, 19:45:45 »

Repelsteeltje zit in de grot van Ali Baba. Natuurlijk loopt ook daar wat mis...
... Shrek & Fiona houden zich bezig met het uitkiezen van een nieuwe gouden trouwring. - 2 (18.2%)
... Zoblo gaat op een tapijt zitten. - 5 (45.5%)
... de Witte Wieven vinden een mooie lamp, helaas wil ook Klaas Vaak die als nachtlichtje gebruiken. - 1 (9.1%)
... Don Quichot ontdekt een antieke sabel, maar natuurlijk wil ook de Gelaarsde kat die hebben (met een gevecht tot gevolg). - 3 (27.3%)


De gekleurde haren van Zoblo en Don werkten op de rovers als een rode lap op een stier. Met z'n 40 kwamen ze aangestormd, klaar om onze helden voor eens en voor altijd uit te schakelen. Tenslotte wilden zij, net als elke slechterik in Shadowpond, dat Repelsteeltje de macht kon overnemen. Voor ze ten aanval gingen wierpen ze de lichaamsdelen van Klaas Vaak voor de voeten van de helden.

Shrek en Fiona gingen rug aan rug staan om karategewijs de rovers het hoofd te bieden. De 40 slechterikken zagen dadelijk dat zij het gevaarlijkste duo waren, dus vormden ze een cirkel rond de twee om ze zo snel uit te schakelen. De Gelaarste Kat merkte het gevaar en wou in ware heldenstijl naar hen toe spurtten. Helaas voor hem trapte hij in n van de vallen die de rovers geplaatst hadden, zodat hij 20 voet diep in een waterplas viel. Het gekrijs en gemiauw galmde door de grot, terwijl de Gelaarsde Kat probeerde uit het water te raken. Helaas zette hij daarbij een mechanisme in werking dat ervoor zorgde dat de hele plas bevroren werd. Zo veranderde de dappere krijger in een ijslollie.

De Witte Wieven waren echter ook in actie geschoten, en terwijl Zoblo en Don Quichot met een luide kreet naar de rovers stormden wierpen de Wieven stenen naar de schurken. Tegen zoveel geweld waren de 40 niet opgewassen, en even later waren ze allemaal in rook opgegaan. Onze helden gingen even aan de kant van de grot zitten om te rusten en van hun overwinning te genieten, maar natuurlijk verliep ook dat niet zoals gepland. Zoblo en de Witte Wieven gingen op een tapijtje zitten, dat tot hun grote verbazing de lucht in vloog. Zoblo kon zich nog snel vastgrijpen, maar voor de Witte Wieven kon helaas geen hulp meer baten. Terwijl de kabouter het tapijt onder controle kreeg vielen de Wieven met een harde plof te pletter.

Met z'n 4 namen ze op het tapijt plaats en vlogen zo dieper de grot in. In het hart van het gangenstelsel zagen ze Repelsteeltje zitten, met Fengomar in een kooi naast hem. Rond zijn nek hing de laatste magische sleutel. "Zozo, heeft de koning zijn narren gestuurd om de sleutel te komen stelen? Wat een zootje ongeregeld zijn jullie toch... Wat jammer dat Fengomar de strijd niet zal kunnen volgen..." Zijn woorden waren nog niet uitgestorven, of hij gaf een harde duw aan de kooi zodat Fengomar omlaag stortte. Een sterke hand kon de kooi echter tegenhouden. Shrek gromde hard en trok Fengomar terug op het plateau.

Repelsteeltje grijnsde nog steeds demonisch. Shrek had zijn handen vol met de kooi, dus moest hij maar 3 helden meer uitschakelen. Die domme ridder leek niet zo gevaarlijk, en dat kaboutertje kon hij makkelijk van het plateau trappen. Enkel die vrouw kon nog gevaarlijk worden. Ze was echter afgeleid door de actie van haar echtgenoot, dus zag Repelsteeltje zijn kans om het zwaard van Don Quichot af te nemen en Fiona te doorboren.

Zo'n laffe actie maakte Zoblo razend. Met een harde schreeuw stortte hij zich op Repelsteeltje. Deze probeerde zich nog te verweren, maar was volledig uit zijn evenwicht door de onverwachte aanval. Met een luide kreet sloeg hij naar Zoblo, maar tevergeefs. De kleine kabouter en de valse dwerg stortten samen de afgrond in.

Don en Shrek raapten de laatste sleutel op en bevrijdden Fengomar. Met z'n drien gingen ze op weg naar de koning zodat die de magische scepter kon tonen op het Femtiofeest. Hun vrienden waren weliswaar gesneuveld in de strijd, maar zoals geweten blijft niemand dood in Shadowpond. Binnen 2 jaar zouden ze weer allen levend en wel zijn en konden ze samen genieten van het gigantische feest waarbij koning Hellfrin opnieuw als heerser gekroond zou worden.


Jullie lynchten Animo, zijn rol was burger.
In de nacht stierven Chrisanne en Maartenrambo. Zij waren burger en grafdelver.
Maartenrambo duidt Linqy aan als nieuwe burgemeester.
Hierdoor winnen Linqy (weerhamster) & adriaan (sjamaan) als goed/slecht koppel door stemmenmeerderheid.
Zodo (gezegende) en Taramay (conversiewolf) sterven.
Gelogd
∞ National Sarcasm Society ∞ Like we need your support. ∞
Pagina's: 1 ... 7 8 [9]   Omhoog