Nieuws

Join hier de Discord van het forum!

Hier kun je gezellig met leden van het forum een voice- of videochat in duiken. Ook houden we je daar op de hoogte van alles wat gaande is op het forum. Kom gezellig langs!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8   Omlaag

Auteur Topic: Speltopic 262  (gelezen 10841 keer)

Theodorus

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #90 Gepost op: 30 oktober 2012, 18:18:29 »

Al wandelende, liep Theodorus alle gesprekken van die nacht nog eens door.
De mensen die hem feliciteerden, zijn hand schudden, gezellig met hem kletsten, onder het genot van een drankje...
Toch, de gebeurtenissen van de afgelopen dagen drongen overal door in het dorp, tot in de kleinste hoekjes, en zelfs het feest was niet afgeschut geweest.
Hij had mensen er over horen fluisteren, naar elkaar zitten kijken...
Mensen hadden elkaar ondervraagd, en Kaatje was erdoor (of die indruk had Theodorus in ieder geval) vroeger weg gegaan. Theodorus hoopte dat het wel goed met haar zou gaan.
Hij was zelf zelfs ondervraagd, op zijn eigen feest. Door Waldo.
Theodorus hoopte dat het dorp er snel uit zou kunnen komen.
Gelogd

Walter

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #91 Gepost op: 30 oktober 2012, 18:21:21 »

Walter werd wakker en besefte meteen dat het al laat was. Dat zag hij aan de zon die door het raam in zijn slaapkamer straalde. Meestal was hij al op voor de zon. Maar hij was nu erg moe, en had helemaal geen zin om op te staan. Het was gisteren erg laat geworden. Nee, eigenlijk was het vandaag erg laat geworden, corrigeerde hij zichzelf. Maar het was wel heel leuk geweest. Voor het eerst sinds de dood van de oude burgemeester heerste er een ontspannen sfeer, en voelden de mensen zich weer een beetje veilig. En die taarten, god, wat waren die heerlijk. Alleen al door er aan te denken kreeg hij er weer zin in. Zo lag hij een tijd glimlachend in zijn bed, terugdenkend aan Theodorus' verjaardagfeest. Het was een groot succes geweest. Hij mocht niet vergeten Fien, Tante en Nicolai te bedanken voor het helpen met de voorbereidingen, en natuurlijk Annie en de zusters Berkenhout voor het eten.
Uiteindelijk besloot hij toch maar op te staan; Hij moest vandaag toch nog wel een beetje werken. Hij bedacht hij best kon beginnen met het opruimen van de loods. Dat zou wel even duren, gokte hij.
Gelogd

Nicolai

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #92 Gepost op: 30 oktober 2012, 18:43:30 »

De ochtend na het feestje van Theodorus had het hele dorp een flinke kater. Niet van de drank (hoewel er ongetwijfeld ook wel mensen waren die teveel gedronken hadden), maar vanwege het feit dat er wederom twee dorpsgenoten om waren gekomen: Esmeralda en Jake.
De mensen keken naar Nicolai. Hij was toch de burgemeester? Moest hij dan niet eens actie ondernemen?
Nicolai zag de blikken en begreep ze ergens ook wel, maar hij kon toch ook niet alles alleen? Hij was echt wel met het probleem bezig, hij lag er 's nachts zelfs wakker van. Hij was wrevelig tegen Simon en tegen zijn personeel.
Hij wist dat het zo echt niet langer kon. Hij belde Waldo op. "Waldo, met Nicolai. Heb je een momentje? Ik wil even wat met je bespreken."
"Natuurlijk. Maar kan het over een uurtje? Ik ben nu nogal druk bezig."
"Dat is goed."

Een uur later trof hij Waldo in het dorpscafé waar ze afgesproken hadden.
"Waldo, het vordert het met je onderzoek?" vroeg Nicolai.
Waldo keek bedenkelijk. "Het lijkt wel alsof we geen steek opschieten," zei hij.
"Nee, dat idee had ik ook al." Nicolai zuchtte. "We kunnen dit toch niet zomaar over onze kant laten gaan?" Hij sloeg met zijn vuist op tafel, waardoor de glazen rinkelden. "Ik ga bij iedereen langs en dan zien we wel of daar nog iets uitkomt," besloot hij.
Hij stond op om een rondje door het dorp te gaan.

Het eerste huis waar hij aanbelde was dat van Liesje en Geertje, de twee oude dametjes. Hij werd hartelijk welkom geheten door de twee zussen en kreeg direct een stuk appeltaart met slagroom voor zijn neus.
"Je moet er nog van groeien he?" zei Liesje vergoelijkend.
Nicolai keek eens naar beneden naar zijn buik. "Veel groeien moet ik ook niet meer doen," bromde hij.
"Ach ja, je weet wat ik bedoel."
"En bovendien, wie zegt er nou nee tegen een stuk appeltaart?" Geertje schudde haar hoofd.
Nicolai zuchtte. "Ach, u heeft gelijk ook." Hij prikte zijn vork in de appeltaart en nam een hap. "Heerlijk!"
De zussen keken hem verheugd aan.
"Welnu, wat brengt u hier?" vroeg Liesje.
"Ik probeer meer uit te vinden over de vreselijke gebeurtenissen van de laatste tijd," antwoordde Nicolai nadat hij de hap appeltaart had doorgeslikt. Nooit met volle mond praten, had zijn moeder hem geleerd.
Gelogd

Kaatje

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #93 Gepost op: 30 oktober 2012, 19:09:42 »

kaatje ging voor de eerste keer in heel wat jaren naar een feestje. Ze had er heel veel zin in, maar na de dood van esmeralda, ineens niet meer. Ze zouden haar wel allemaal vragen gaan stellen wat er nu van de winkel kwam.
Maar juist om die reden besloot kaatje toch te gaan. Misschien hadden ze wel wat tips en adviezen voor haar, en was er iemand die samen met haar de winkel draaiende zou kunnen houden.
Iedereen was heel aardig op het feest, maar Tante Waldo bleef maar vragen stellen waar Kaatje was geweest op de avond dat Esmeralda vermoord werd, wanneer ze haar voor het laatst gezien had en zo ging ze maar door en door. Kaatje werd er ongemakkelijk van en besloot uiteindelijk maar vroeg naar huis te gaan!
Gelogd

Fien

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #94 Gepost op: 30 oktober 2012, 19:21:33 »

Ondanks alle nieuwe ontwikkelingen van de nieuwe dag, het feest gisteren was prima geslaagd.
Fien ontving hier en daar complimenten maar zelf zette zij vooral Walter in het zonnetje. Zonder zijn gastvrijheid was het niet gelukt!
Wat was het een pracht gezicht, hoe Theodorus de kaarsjes uitblies.
Fien had er verschillende foto's van gemaakt die ze buiten op de schommelbank bekeek op d'r fotocamera.
Misschien kon Annie ook even meekijken.
Ze pakte haar mobieltje. "Hallo met Fien, Ben je thuis? Ah oke. Ja kan ik even langskomen dan? Samen even foto's bekijken van gisteren? Prima, tot zo!"

Even later wandelde ze over straat langs het dorpshuis.
Daar zaten Nicolai en Waldo met elkaar te praten. Ze was wel nieuwsgierig waar het over ging.
Waarschijnlijk zou Nicolai zijn burgemeesterschap gebruiken om met de detective te praten over alles wat er gaande was in het dorp.
Ze schudde haar hoofd. Het was lastig om in tijden als deze positief te blijven maar het lukte haar.
Het viel haar mee dat ze niet bang was om te blijven. Er was een taak die ze voelde, een taak om te blijven. Voor alle mensen in Wakkerdam.

Annie stond al op de uitkijk.
Fien vertelde over wat ze zag in het dorpscafé en uiteraard stelde Annie haar een heleboel vragen daarover.
Gelogd

Tante

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #95 Gepost op: 30 oktober 2012, 19:35:01 »

Hoewel het versieren van de ruimte Tante nog erg tegen had gestaan, was het feest zelf haar zeer goed bevallen. Ze had voor Theodorus een mooie wandelstok gekocht. Hij was inmiddels al aardig op leeftijd aan het raken en al beweerde hij zelf nog fit te zijn als een hoentje, af en toe zag ze dat hij nog amper de drempel van de wachtkamer over kwam.

Tijdens het feest werd er veel gedronken en gelachen, mensen poseerden en camera's flitsten. Tante dronk een glaasje sherry met Fien en babbelde wat met Annie en zelfs Walter, die ze normaal gesproken niet zo'n frivool persoon vond, spraak haar op een vriendelijke manier aan. Zou hier wat achter zitten?

Na het feest merkte ze dat iedereen goedgemutst naar huis vertrok en toen ze Theodorus nog eens een flinke pakkerd had gegeven was ze naar huis gewandeld. Onderweg hoorde ze ineens snelle voetstappen achter zich. Het beangstigde haar dat er na een paar minuten een moeizaam gehijg bij kwam. Ze begon iets sneller te lopen en juist toen ze wilde gaan rennen herkende ze de stem van Waldo 'Tante, Tante, je vergat je tas! En nu ik je toch spreek, wat vind jij eigenlijk van de gebeurtenissen in het dorp de laatste paar dagen?' Tante zuchtte. Hier had ze nu niet bepaald trek in na zo'n leuke avond. Ze wimpelde zijn vraag weg en zei dat ze dit gesprek een andere keer maar moesten voeren. Walter droop af en Tante snelde naar huis. 'wat een creep is het eigenlijk' dacht ze nog voor ze haar bed in stapte en in een wilde droom verzeild raakte.
Gelogd

MariekeMontac

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #96 Gepost op: 30 oktober 2012, 19:56:20 »

Het was al vroeg in de morgen maar Marieke drentelde al weer rond. Ze had het feest van Opa Theodorus gemist. En er waren weer 2 mensen dood. Zou Waldo er iets mee te maken hebben? Ze kijkt in het rond. Het is stil op straat. Verveeld gaat ze naar het park en klimt in de boom. Vandaar kan ze het hele dorp over zien. In de verte ziet ze mensen lopen maar ze let er niet op. Al had ze dat mischien beter wel kunnen doen. Langzaam doemelt ze in. Dan valt ze in slaap.
Gelogd

Morana

Re: Speltopic 262
« Reactie #97 Gepost op: 31 oktober 2012, 09:33:15 »

De burgemeester op bezoek, dat was nogal wat voor de dames Berkenhout. Meteen maakten ze van de gelegenheid gebruik om hem eens goed vol te stoppen met appeltaart. Tja, wie de moorden op zijn geweten had wisten ze ook niet. Maar toch vonden ze het wel raar dat Waldo, die erom bekend stond zijn zaken altijd met succes af te ronden, ook geen steek verder kwam. "Volgens mij moet u toch eens wat meer bij hem langs gaan," was de conclusie van Elisa. En zo waren er meer Wakkerdammers die Nicolai naar Waldo stuurden. Zijn conclusie was dan ook dat Waldo iets achter moest houden. Hoe kon zo'n goede detective nu niets in zijn onderzoek zijn opgeschoten? Dat was verdacht!
Daarom werd de nietsvermoedende Waldo om 18.30 bij zijn avondeten gestoord en weggeleid naar de verhoorkamer op het politiebureau. Het zou nog wel enige dagen tot weken kunnen duren tot het onderzoek naar hem afgerond zou zijn, dus niemand vond het verdacht dat ze daarna niets meer van hem vernamen..

Geertrui draaide zich langzaam om. Het bloed droop uit haar mondhoeken en haar ogen waren zo donker als de nacht zonder sterren. Achter haar lag het lichaam van Annie. Nu ze recht op Elisa af stapte, sloeg het hart van de goede oude vrouw een keer over. Haar adem stokte en met een schok schoot ze recht overeind in bed. Ze had even een paar minuten nodig om weer tot zichzelf te komen en spoedde zich toen naar de kamer van haar zus. Die lag gewoon lekker te slapen. Elisa schudde aan haar schouder om haar wakker te maken. "Geertje, Geertje, ik moet met je praten, wat ik nu gedroomd heb.." Ze deed haar verhaal en haar tweelingzus gaf haar een knuffel. "Oh Liesje, wat een nare droom, maar ga nu maar weer vlug slapen, alles is goed."
De volgende ochtend bleek dat niet alles zo goed was als Elisa had gehoopt. Annie werd inderdaad dood teruggevonden bij haar huis. Onbewust kreeg Elisa vervolgens kippenvel toen ze naar haar zus keek. Ze zou er toch niet iets mee te maken hebben gehad? Nee, het was een droom. Misschien wel voorspellend in het feit dat Annie gestorven was, maar haar zus zou zoiets nooit doen!

====
Waldo werd gelynched, hij was burger
Annie stierf in de nacht, zij was wraakengel
Gelogd

Nicolai

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #98 Gepost op: 2 november 2012, 12:12:02 »

De dorpelingen hadden gehoopt dat met het verdwijnen van Waldo iedereen weer rustig zou kunnen slapen. Het tegendeel bleek helaas waar toen de volgende ochtend Annie dood gevonden werd, op bloedige wijze vermoord.

Elisa Berkenhout had die nacht een vreselijke droom gehad, ze stond nog te trillen op haar benen toen ze het Nicolai vertelde. Nicolai keek eens naar het oude besje. Ze wist dat het maar een nachtmerrie was geweest, maar toch was ze verschrikkelijk geschrokken.
"Misschien kunt u Fien vragen of zij u een massage kan geven, zodat u weer een beetje tot rust kan komen," stelde hij voor.
"Zou ze dat willen doen?"
"Vast wel. Heeft u haar telefoonnummer?"
"Nee, ik geloof het niet."
Nicolai diepte zijn mobiel op uit zijn broekzak en zocht het nummer van Fien. Hij schreef het over op een papiertje en gaf dit aan Elisa.
"Bedankt," zei Elisa.
"Geen moeite," glimlachte Nicolai.
Hij keek haar na toen ze wegliep, waarschijnlijk op weg naar huis om inderdaad Fien te bellen.

Hij zag Marieke uit een boom springen en een beetje ongelukkig terecht komen.
"Gaat het?" vroeg hij bezorgd.
"Ja hoor, alleen een beetje last van mijn enkel," kreunde ze.
"Laat mij er eens naar kijken?"
Marieke stroopte haar broekspijp op. Haar enkel begon al dik te worden.
"Hmm, hij zou gekneusd kunnen zijn. Het belangrijkste is dat het nu gekoeld wordt." Nicolai keek om zich heen. Waar zouden ze Marieke's enkel kunnen koelen?
"Mijn opa woont hier vlakbij," zei Marieke.
"Dat komt mooi uit." Hij hielp Marieke omhoog en samen liepen ze naar het huis van Theodorus. Nicolai belde aan. Hij hoopte maar dat Theodorus thuis was. Gelukkig ging al vrij snel de deur open.
"Goed dat u thuis bent," zei Nicolai. "Marieke is gevallen en ze moet haar enkel even koelen."
"Och arme, kind toch," zei Theodorus. "Kom maar gauw binnen."
Terwijl Theodorus Marieke naar binnen hielp, draaide Nicolai zich om. Hij was al laat voor zijn tandartsafspraak.
"Zeg burgemeester," begon Theodorus.
Nicolai draaide zich weer terug om. "Ja?"
"Denkt u dat we nu snel van die weerwolven af zullen zijn?"
"Ik hoop het," zuchtte Nicolai. "Ik hoop het."

Hij moest zich haasten om nog een beetje op tijd bij zijn tandartsafspraak te zijn. Maar het bleek dat er nog twee wachtenden voor hem waren, Walter en Kaatje. Ze praatten wat met elkaar; uiteraard ging het ook hier weer over de weerwolven en de dood van Annie. Kaatje had wallen onder haar ogen, waarschijnlijk had ze slecht geslapen, net zoals Nicolai zelf. De moorden hielden iedereen bezig en menig inwoner van Wakkerdam deed 's nachts geen oog meer dicht, uit angst onverwachts overvallen te worden door de weerwolven en het volgende slachtoffer te worden.
"Volgende," zei Tante terwijl ze deur van de praktijk open deed. "Nicolai, loop maar mee."
"Hee, wij zaten hier eerder," protesteerde Walter.
"Walter, dat je een half uur voor je afspraak al in de wachtkamer zit, betekent niet dat je ook een halfuur eerder geholpen wordt he?"
Gelogd

Walter

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #99 Gepost op: 2 november 2012, 17:01:47 »

Walter zat ongeduldig te wachten tot het aan hem was. Het was weer tijd voor zijn controle. Toen Tante eindelijk naar buiten kwam om de volgende af te roepen, stond hij al half op voor Tante de tijd had om "Nicolai" te zeggen.
"Hee, wij zaten hier eerder!' protesteerde Walter boos. Daarmee doelde hij op zichzelf en Kaatje, die ook zat te wachten. Al bedoelde hij vooral zichzelf met "wij". Maar Tante wimpelde hem af, dus werd hij gedwongen om weer te gaan zitten. Waarschijnlijk zou hij hier nog een half uur zitten. Hij keek Naar Kaatje, tegenover hem, die haar mond niet had opengedaan. Hij hoopte maar dat zij ook niet voor hem aan de beurt was.
Gelogd

Theodorus

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #100 Gepost op: 2 november 2012, 19:03:42 »

Het was weer ochtend, en voor de verandering (dat was nog steeds een leuk woord), besloot Theodorus maar eens uit te slapen, na de lange nacht, gisteren.
In ieder geval, deed hij een poging tot.
Hij was het zo verleerd, dat hij na een halfuurtje toch maar besloot op te staan.

Hij was nog maar net begonnen aan zijn kop koffie, toen er op de deur geklopt werd.
Hij keek om, richting de bron van het geluid.
Bezoek? Op dit uur?
Dat was vreemd.

Hij zette zijn koffie weer neer (die was toch nog te heet) en liep naar de deur om hem open te doen.
Aan de andere zijde stonden Nicolai, die sinds kort burgemeester was, en Theodorus' kleindochter, Marieke. Ze leunde tegen Nicolai aan, en keek of ze zeer had.

"Goed dat u thuis bent," zei Nicolai. "Marieke is gevallen en ze moet haar enkel even koelen."
"Och arme, kind toch," zei Theodorus. "Kom maar gauw binnen."
Marieke hupte de deur door, maar Nicolai bleef staan. Hij leek gehaast, maar Theodorus was toch benieuwd of hij misschien meer wist van de stand van zaken.
"Zeg burgemeester," begon Theodorus.
"Ja?"
"Denkt u dat we nu snel van die weerwolven af zullen zijn?"
Dit was de eerste keer dat Theodorus ze weerwolven noemde. Maar na elke nacht dat er mensen gedood waren weer, zag je het aan de wonden van de slachtoffers. Dit was geen gewoon roofdier. Dus gaf hij nu eindelijk toe aan het bijgeloof.
"Ik hoop het," zuchtte Nicolai. "Ik hoop het."
Maria help ons, dacht Theodorus.

Nicolai vertrok weer, en Theodorus sloot de deur en hielp Marieke de zitkamer in.
"Zo, ga maar zitten op deze stoel." Zei hij, terwijl hij een grote stoel met geborduurde kussens aanwees.
"Ik zal even wat ijs halen. Wat heb je toch gedaan, kind?"
Terwijl hij naar de vriezer liep, hoorde hij Marieke vertellen.
Over hoe ze in een boom had gezeten, en er uit was gevallen.
Over hoe ze gehoord had, dat deze nacht ook slachtoffers kende...
Gelijk dacht Theodorus aan de mensen die misschien wel kwetsbaar waren geweest na het feest verlaten te hebben. Wat er iemand misschien erg dronken geweest? Kaatje Was eerder naar huis gegaan, dus die had alleen door de straten gewandeld! Maar nee.
Annie was gestorven.

Allebei waren ze stil, en Theodorus liep met het ijs naar Marieke toe.
Hij legde het, in een washandje, op haar zere enkel.
Toen keek hij haar aan, en zei: "Maar je maar geen zorgen, mijn familie overkomt niks."
Gelogd

Kaatje

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #101 Gepost op: 2 november 2012, 19:32:30 »

Kaatje was helemaal de kluts kwijt, wat gebeurde er toch allemaal in dit eens zo vredige dorp. Vandaag was ze zelfs een uur te vroeg bij de tandarts omdat ze totaal met andere dingen bezig was in haar hoofd. Terwijl ze daar zat kreeg ze totaal niets mee van wat er om haar heen gebeurde, totdat Walter boos iets zei. Het ging om Tante die was schijnbaar voor gedrongen. Kaatje kon het allemaal niets schelen die moest toch nog wel even wachten eer dat ze aan de beurt was.
Gelogd

Walter

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #102 Gepost op: 2 november 2012, 19:38:27 »

Een half uur later zat Walter nog altijd te wachten, met Kaatje nog altijd tegenover hem. Waarom duurde het allemaal zo lang? Er moest wel iets heel erg mis zijn met Nicolai's gebit. Hij werd steeds maar ongeduldiger. Als Tante niet snel binnenkwam en zijn naam afriep zou hij het afbollen, besloot hij.
Gelogd

Tante

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #103 Gepost op: 2 november 2012, 19:47:24 »

Tante werd wakker na de avond van Theodorus' verjaardags feest met een vreemd liedje in haar hoofd uit haar jeugd: 'Kaatje ben je boven?' 'ja meneer!' 'wil je wat beloven?' 'goed meneer!' Lan geleden dat ze naar zoiets uit haar vroege jeugd Terug dacht. Zou het komen door alle vaderlijke gesprekken die ze gister gehad heeft met Theodorus? Misschien. Misschien ook wel door de hang naar veiligheid en bescherming van ouderlijke figuren, aangezien er een steeds bedreigender sfeer in het dorp kwam te hangen! Wat zou er toch aan de hand zijn? Waardoor al die vreemde voorvallen? En hoe veel waren er al dood gegaan afgelopen tijd? Tante zat met haar handen in het haar!
Gelogd

Fien

 • Gast
Re: Speltopic 262
« Reactie #104 Gepost op: 2 november 2012, 19:47:56 »

Het was tijd voor een wandelingetje naar Elisa, de dame vroeg of Fien haar wilde masseren.
Fien had weer een pannetje soep gemaakt.
"Dan mag jij de volgende keer weer een lekkere taart maken." Zei Fien toen ze de pan overhandigde.
Nadat ze klaar was met masseren bleef Fien nog even kletsen met Elisa. Er was weer veel gebeurd in het eens zo rustige Wakkerdam.
"Weet je trouwens of Kaatje al een nieuwe baan heeft?"
Fien dacht na. "Ik weet niet, ze wilde solliciteren bij Esmeralda. Sindsdien heb ik haar daar niet meer over gesproken eigenlijk.
Ik hoop maar dat het goed gaat met haar, ze verstopt zich alleen maar. Ze zou iets moeten doen waar ze weer blij van wordt."
Elisa knikte.
"Nou ik ga er weer vandoor, ik kom de pan van de week wel een keer ophalen."

Fien liep naar huis langs de tandarts. De wachtkamer zag er vol uit.
Gelogd
Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8   Omhoog