Nieuws

Schrijf je nu in voor spel 548. Dit spel is voor iedereen die wel eens de discussie op één plek wil houden. Enkel het discussietopic!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 ... 12 13 [14]   Omlaag

Auteur Topic: Speltopic  (gelezen 17704 keer)

123berber

Re: Speltopic
« Reactie #195 Gepost op: 27 mei 2013, 10:50:57 »

Heel erg druk maakte Ber Ber zich niet om te toekomst. Gezien hij een van de primitiefste mensen is die er ooit bestaan hebben. Maarja omdat hij inmiddels flink wat vrienden gemaakt heeft besloot hij toch maar te helpen. Dat Inge mistte vond Ber Ber echter niet zo erg. Eigenlijk mocht Meester Chef ook wel plotseling verdwijnen van hem. Dat was tenslotte een van de weinige waar Ber Ber geen klik mee had.
Gelogd

WCeend!! Zomerspelen 2014

Devyathe

  • Gast
Re: Speltopic
« Reactie #196 Gepost op: 27 mei 2013, 15:13:00 »

Prot grinnikte. Leonardo da Vinci was spoorloos verdwenen, maar Prot wist al precies waar hij was. Leonardo was immers ook een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van K-PAX, elke K-Paxiaan wist dat. Hij wist dat ze hier op aarde konden zoeken tot ze een ons weegden, maar ze zouden Leonardo nu niet vinden. Die was namelijk in deze tijd opgehaald door onderzoekers van K-PAX, en heeft daar een tijdje het een en ander over het heelal ontdekt. Het was niet voor niks dat Leonardo daVinci de wereld opschudde met zijn toen controversiele denkbeelden over het zonnestelsel en de wetenschap. Leonardo stond onder nauw toezicht van de Paus, dus ze hadden voorzichtig moeten zijn. Bij terugkomst zou hij zich alle informatie slechts herinneren als een vage droom. Af en toe zouden er flarden in hem op komen, zoals het bizarre idee dat de aarde om de zon zou draaien, en niet andersom. Dat had hij allemaal gezien, vanuit het heelal.

K-Pax keek omzich heen en wees een gebouw aan. "Als dit toevallig de dag is dat hij terugkeert op aarde, zal hij straks daarbinnen te vinden moeten zijn." Hij bladerde door zijn notitieboekje. "En de kans is vrij groot, dat dat inderdaad vandaag zal zijn".


-----
Forsaken92 / Meester Chef
Gelogd

Orange-King

Re: Speltopic
« Reactie #197 Gepost op: 27 mei 2013, 18:58:29 »

Dejavu, zouden de Fransen zeggen.
En dat valt als volgt uit te leggen:
Want niet al te lange tijd geleden.
Was William ook tot 1500 toegetreden.
Hoewel, tijd is een illusie wanneer je aan tijdreizen doet.
Maar William herinnert het zich nog al te goed.
Mensen wisten wel wie Leonardo Da Vinci was.
Alleen zijn werken kwamen er nog niet aan te pas.
En zo was het ook nu, voor de tweede maal.
Ja, wederom hetzelfde verhaal.
Deze tijd beviel William allermeest.
Beter dan de andere plekken waar hij was geweest.
Meester Chef viel uiteraard wel enorm op.
Hopelijk kostte dat hen niet de kop.
Gelogd
Schrijver van de meest inspirerende verhalen 2014

nathh

Re: Speltopic
« Reactie #198 Gepost op: 27 mei 2013, 19:50:52 »

Volgens Prot was de kans groot dat Leonardo hier vandaag weer zou komen opdagen, wat erg mooi meegenomen was. Ze moesten steeds meer vaart maken met het vinden van hun eigen tijd en het had wat onhandig geweest als ze eerst een week hadden moeten wachten om daarna Leonardo ervan te weerhouden te gaan tijdreizen. En terwijl ze zo aan het wachten waren konden ze ook mooi bedenken hoe ze Leonardo bij het portaal weg wilden houden. Maar Jack kon zijn gedachten er niet heel goed bijhouden, hij verlangde inmiddels weer terug naar zijn eigen tijd. Hij had het jaren volgehouden om tussen de tijden door te reizen maar nu het eind daarvan in zicht was wilde hij alleen nog maar naar huis. Voor in zover Jack een huis had dan. Misschien kon die Annachick hem wel helpen. Hij gunde het ook alle anderen van de groep om weer veilig naar huis te gaan, inclusief meester Chef, die Jack wat eigenaardig vond.
En toen opperde Jack zijn idee: ‘Twee opties als je het mij vraagt. Of we leggen hem alles naar waarheid uit, Leonardo is een slimme man die ons misschien wel gelijk geeft, of we lokken hem in een hinderlaag waardoor hij niet bij de portaal kan komen voor die weer sluit. Welk van de twee wordt het?’
Eerlijk gezegd hoopte Jack op de eerste, dit was misschien lastig maar Jack had momenteel geen zin om een hinderlaag voor iemand als Leonardo Da Vinci te verzinnen.
Gelogd

Mexicanobroeder

Re: Speltopic
« Reactie #199 Gepost op: 27 mei 2013, 20:06:52 »

Schala had het wel gehad met die tijdreizigers. Inclusief Meester Chef. Nu Inge er niet meer was had ze het even lastig. Ook al leek die een 'change of heart' te hebben ondergaan.
Gelogd

forsaken92

  • Gast
Re: Speltopic
« Reactie #200 Gepost op: 27 mei 2013, 20:36:41 »

Meester chef had het gevoel dat er een plan tegen hem werd gesmeden en vroeg William shakespear om raad, die schreef Chef een mooi gedicht. Dit kalmeerde zijn gedachte, Chef besloot maar om bij Anna in de buurt te blijven zij weet meer over dit tijdreizen dus zal het vast wel goed moeten komen.
Gelogd

Nobody

Re: Speltopic
« Reactie #201 Gepost op: 28 mei 2013, 00:24:38 »

Nacht 14:

Op een prachtige zonnige maandag zonder enige zuchtje wind, zit William Shakespear tegen een boom aan op een heuveltje die veel groener is dan het gras aan de overkant. Hij zit in zijn notitie-boekje een gedicht te schrijven.
Er komt een onvers geplukte madelief uit de lucht in cirkel-vormige draai beweging dwarrelen die precies op het notitie-boekje van William Shakespear landt. William kijkt op en ziet een balkon waar iemand net naar binnen loopt. Hij heeft net gemist wie het was, en hoe zij eruit zag. Maar hij heeft nog net haar lang donkere haren kunnen zien die net achter de balkon deuren verdwijnt.
Meteen geeft dit hem volle inspiratie om een gedicht te schrijven over dit mysterieus persoon. Terwijl William zijn werk zit te doen, zijn de anderen samen met Anna op zoek naar Leonardo Da Vinci.
Prot wist Leonardo te vinden, ze wijst naar een gebouw van zijn werkplaats. Niemand durft naar binnen toe omdat er nog geen plannen wordt besproken. Jack Sparrow komt met een idee om Leonardo Da Vinci de waarheid te vertellen, of hem te lokken met een hinderlaag zodat hij niet bij de portaal kan komen.
"We kunnen beter een plan bedenken zodat Leonardo Da Vinci niet bij de tijdsportaal kan komen of vindt." zegt Meester Chef. Het was even stil want niet iedereen mag hem. Lisa: "De waarheid vertellen is veel makkelijker, dan hoeven we niet een plan te bedenken voor de hinderlaag" Ber Ber klapt in zijn handen, dat betekend dat hij met Lisa eens is. De rest stemt met Lisa mee.
Even later loopt Leonardo Da Vinci naar buiten en Lisa rent meteen naar hem toe om hem alles te vertellen. Prot komt eraan en vult haar verhaal aan. Leonardo wilt het niet geloven, en gelooft het pas zodra hij de tijdsportaal zelf met zijn eigen ogen kan zien. "Wat u ook doet, ga niet er in!" zegt Anna. Leonardo knikt en zegt: "Ik moet weer aan het werk" hij draait om en loopt naar binnen.
Anna: "Als we William Shakespear ook even ophalen kunnen we samen naar de tijdsportaal!" Iedereen rent naar William Shakespear om hem op te halen. Ze treffen hem zingend onder de lege balkon aan. Ber Ber trekt aan William Shakespear's arm om mee te gaan. Maar dat gaat beetje moeizaam omdat William met zijn linkervoet om een steen vasthoudt zodat hij moeilijker weg wordt geslepen. Ber Ber tilt hem op en legt hem op zijn schouder. Ber Ber loopt met de rest van de groep weg van het balkon, terwijl William op Ber Ber's schouder ligt met zijn achterwerk naar voren. William ziet de balkon van het gebouw langzaam steeds kleiner worden. Hij blijft maar dichten totdat hij haar ziet, en ja hoor! Iemand staat op het balkon! Het is die mysterieuze persoon weer... als William zijn eigen ogen moet geloven blijkt de mysterieuze persoon toch geen vrouw te zijn..

Na tientallen kilometers te hebben afgelegd zijn zij eindelijk op een afgelegen plekje gekomen met een verlaten afgebroken vierkant gebouwtje. Anna: "Het is niet ver meer, de tijdsportaal moet daar binnen zijn!" Lisa: "Weet je wat ik raar vind, Anna?" Anna kijkt vragend Lisa aan. "Wat dan?" Lisa: "Dat jij altijd weet waar de tijdsportalen staan.." Anna: "Dat komt omdat ik hier al eerder ben geweest." Lisa: "Maar.. waarom ga je dan eerst alleen reizen en daarna met ons? Hoe weet je ons altijd te vinden?" Anna: "Stel niet zo van die moeilijke vragen, de tijdsportaal wacht niet voor altijd daar hoor." Iedereen loopt naar binnen, het is pikdonker. Dan worden ze ineens ingesloten! Niemand ziet wat. "Ik WIST het!! Ik wist dat dit een val is!! We zijn er ingeluisd!!" roept Lisa. "Sssst" zegt Anna. "Nee! HEEEELP!!" roept Lisa. Anna: "Kan iemand alsjeblieft haar mond even snoeren?!" "Waarom gedraag jij je zo raar Anna?" vraagt Prot. "Ja Anna, waar is de tijdsportaal?!" zegt Meester Chef. Anna schudt haar hoofd, niet dat iemand dat heeft kunnen zien. Anna zegt: "Alsjeblieft, vertrouw mij. Ik heb tot nu toe jullie toch alleen maar naar de tijdsportalen geleidt of niet?!" Ze licht haar aansteker op waardoor iedereen het vlammetje kan volgen. Anna: "We moeten hier graven." Iedereen luistert en beginnen meteen met graven, behalve Lisa. Die zit in haar eentje te staken omdat zij Anna niet vertrouwd. Dan vinden ze iets wat licht geeft. "Ik denk dat dit inderdaad een tijdsportaal is!!" roept Meester Chef. Ze graven en graven. Dan wordt Meester Chef in de gegraven kuil geduwd. Hij kijkt goed en ziet dat het geen tijdsportaal is, maar een stuk materiaal dat oplicht. Iets.. onverklaarbaars.. Het moet wel iets buitenaards zijn omdat ze niet precies kunnen verklaren wat het is. De vlam van de aansteker valt uit en Meester Chef wordt levend begraven totdat hij onder het zand stikt. Hij heeft wel geprobeerd zichzelf uit te graven maar al dat zand dat met snelheid op hem viel werd hem te zwaar. "Wat gebeurd hier?!" vraagt Schala.
"Mijn aansteker doet het niet!!" roept Anna en ze probeert het steeds aan te steken. Er wordt paar klappen uitgedeeld, totdat het aansteker van Anna het weer doet. Ze ziet net een man die Schala een klap heeft gegeven. "Leonardo??" vraagt ze. "Waar is de tijds portaal?!" vraagt Leonardo Da Vinci opdringerig. "Ik MOET het vinden" Wat hij ook van plan was met de tijdsportaal, het klonk niet positief. Het klinkt bijna alsof hij naar macht smacht.
"De tijdsportaal is niet hier" zegt Anna. Leonardo stampt met zijn voeten op de grond, met zijn vuisten in de lucht: "Heb ik jullie al die tijd voor niets gevolgd?! GRRRR!!" Hij duwt paar bakstenen omver en rent weg, naar buiten. Hoop zonlicht schijnt naar binnen. Prot en Anna hebben nog geprobeerd om Meester Chef op te graven, maar zelfs aan zijn helm kon je zien dat hij niet meer leeft. "Ik dacht echt dat de tijdsportaal hier zou zijn" zegt Anna. Ze lopen naar buiten. Prot: "Ik ben bang dat we te laat zijn..." Dan komt Ber Ber met Schala aangerend dat zij toch nog de tijdsportaal hebben gevonden! Iedereen rent ernaar toe en zien dat de tijdsportaal 2 meter boven de grond zweeft. Op een kaal vlak gebied, waar niks eromheen staat. "Hoe komen we daar ?!" vraagt Schala. Anna stelt voor om elkaar op te tillen en in de tijdsportaal te gooien. De tijds portaal lijkt snel te krimpen dus dit moet met spoed gedaan worden. Omdat niet iedereen Anna kan vertrouwen, stelt Lisa voor dat Anna als laatste moet gaan. Anna: "Maar hoe kom ik dan als laatste in de tijds portaal?" Lisa: "Het is jouw idee toch om dit te doen?" Prot onderbreekt hun: "We moeten NU ECHT gaan!" Ber Ber tilt Schala op en gooit haar in de tijds portaal, dan tilt hij Prot op en zij klimt de tijds portaal in. William Shakespear wordt ook door Ber Ber opgetilt en in de tijdsportaal gegooid. Dan Lisa, dan Jack Sparrow. Anna rent en klimt op Ber Ber en springt zelf de tijds portaal in. Ber Ber had niet verwacht dat Anna zo wanhopig was, om perse niet als laatste te gaan. Hoe kan Ber Ber nou zelf de tijdsportaal in gaan?
Wonder boven wonder komt Leonardo aangehold: "Wacht op mij!!" Ber Ber ziet zijn kans schoon en houdt Leonardo tegen, dan springt hij op die arme Leonardo Da Vinci zodat Ber Ber zelf ook net door de tijdsportaal in kan gaan. Leonardo Da Vinci blijft achter want die kan niet in zeer korte tijd de tijdsportaal naar binnen.

De missie is gelukt, Leonardo Da Vinci is in zijn eigen tijd gebleven. Hopelijk zal die ouwe de volgende dag wakker worden en alles herinneren als een droom.
Ber Ber kijkt om zich heen om naar Anna te zoeken, haar actie was heel vreemd. Anna is nergens in de tussenwereld te bekennen. Er staan nog maar paar tijdsportalen open. In welke tijds portaal zou zij in zijn gegaan?
Jack Sparrow kiest er een zonder te overleggen en loopt gewoon door. De rest volgt.

Jullie bevinden in de tijdperk waar de dinosaurussen nog op onze planeet aarde rond huppelen. Dit is de dag, dat er straks kometen en meteorieten uit de lucht komen vallen. De dinosaurussen kunnen op verschillende manieren uitgestorven zijn geraakt. Maar sommige dieren/insecten hebben het op een of ander manier wel overleefd. Of alles was wel in een klap weg en hebben de aliens de voorraad weer gevuld op planeet Aarde.
Kijk maar hoe jullie dit zullen overleven, veel succes! En vergeet niet de tijdsportaal te vinden!

____________________________________________________________________________________________________

Forsaken92/Meester Chef is gestorven, hij was Conversiewolf.

Vanaf nu is een stempost alleen geldig als de persoon waarop je gestemd hebt dikgedrukt is en in kleur. Een stempost moet minstens. 300 woorden bevatten.
De deadline 1 dag uitgesteld om jullie iets meer tijd te geven hiervoor.
« Laatst bewerkt op: 30 mei 2013, 21:52:09 door Nobody »
Gelogd
404 Error - body not found

Mexicanobroeder

Re: Speltopic
« Reactie #202 Gepost op: 28 mei 2013, 16:53:11 »

65 miljoen jaar geleden. De dinosauriers stierven uit. En er waren geen mensen. Tenminste, dat dácht men. Zodra de groep uit het portaal kwam zag Schala een jonge vrouw. Ze leek behoorlijk sterk en sloeg zo een paar dino's nokkie met haar vuisten. Schala wist wie het was, ze had haar immers bij het oceaanpaleis gezien. Deze ontmoeting zou dus wel eens voor een alternatieve tijdslijn kunnen zorgen. Ze vertelde dus niet haar echte naam aan de vrouw, die Ayla heette. Ayla en haar stam schenen in een eeuwige oorlog te zijn met de repititen, een kruising tussen mensen en dinosauriers, met hun grote leider Azala. Deze probeerde zo nu en dan het dorp aan te vallen, maar Ayla verweerde zich kranig en zo had ze voorlopig overleefd.

Echter, de repititen hadden iemand van de stam meegenomen als gevangenen, dus moest Ayla met een groepje hen gaan redden. Schala ging niet mee, haar krachten waren echt te zwak geworden om nog iets aan Ayla te bieden. Tijdens deze tocht deed Ayla een aanvalspoging, maar of het zou lukken was de vraag... en toen, opeens, boem, viel er iets uit de lucht. Vuur. Groot vuur. Dat was wat de bewoners van Ayla d'r stam konden uitbrengen. Was dat de krachtbron van de Zeals in de toekomst? Na alles wat Schala gezien had wist ze het zeker: Dit was 'm. En alles en iedereen leek het leven te laten in het dorp. Zou de rest het wel overleefd hebben?

Ayla kwam terug met de rest van de groep en daar riep Shakespeare: "WE HEBBEN HET TIJDSPORTAAL NODIG! HET IS ONZE ENIGE KANS." De groep wilde naar het tijdsportaal snellen, maar werd voor een deel afgesneden. Het gevaar wat er nu aan kwam was niet te overzien. Er was een grote vuurzee. Allemaal veroorzaakt door wat er dan ook ter aarde stortte...
Gelogd

123berber

Re: Speltopic
« Reactie #203 Gepost op: 30 mei 2013, 14:10:47 »

Ber Ber voelde zich de held van de dag. Hij had iedereen heldhaftig in het tijdsportaal gekregen en zelf ook nog eens in het tijdsportaal kunnen klimmen. Dit alles en dan ook nog is Leonardo in zijn eigen tijd kunnen houden. Hiermee maakte hij zijn fout bij de robots wel meer dan goed vond hij.

Hun nieuwe periode was er een die verdacht veel op zijn eigen wereld leek. tenminste zijn eigen wereld maar dan met allemaal grote reptiel-achtige wezens die de rest dinosauriërs noemden. Ber Ber had ze nog nooit gezien. Maar zijn eerste indruk was wel meteen dat ze supersterk moesten zijn. Ook de omgeving, het leek veel op zijn thuis. Alleen was zijn familie hier niet. Zouden die verdwenen zijn? Op doortoch? Allemaal dood? Of zal hij toch in de verkeerde tijd zijn? Het spookte allemaal door zijn hoofd deze gedachtes. Toch was er nergens een spoor te vinden van zijn familie. Ook was er niks achtergelaten. Hetgeen ervoor zorgte dat Ber Ber zich besefte dat dit toch niet zijn tijd had kunnen zijn.

Het was allemaal nog net tot hem doorgedrongen tot er plotseling een grote vuurbal uit de lucht kwam vallen. De groep, die inmiddels niet zo groot was. Zocht veiligheid. Ze rende naar het portaal, maar helaas werd het pad geblokkeerd door een grote vuurzee. Ze leken vast te zitten in deze tijd. Het portaal was onhaalbaar geworden en er kwam iets enorms uit de lucht vallen. De groep rende langs de vuurzee in de hoop dat ze eromheen konden. Maar ook dit bleek niet mogelijk. Ze kwamen bij een enorme steile helling. William Shakespear deed een korte poging deze te trotseren, maar zijn poging was tevergeefs. De groep kon geen kant op. Ber Ber deed snel een schietgebedje. Hij hoopte dat het nog goed zou komen. Dat hij zijn familie nog ooit is kreeg te zien. Want hij had inmiddels wel ontzettende heimwee naar zijn huis.
Gelogd

WCeend!! Zomerspelen 2014

Sil

Re: Speltopic
« Reactie #204 Gepost op: 30 mei 2013, 15:57:43 »

De tijdreizigers waren beland in een wereld vol met dinosauriërs. Lisa was altijd al gefascineerd van ze geweest, maar zo van dichtbij was het toch iets heel anders. Sommige dino's waren een meter of vijftien hoog en zouden een mens met één stap de grond in kunnen drukken. Lisa huiverde bij die gedachte. Ze besloot dat ze maar een veilige plek moest zoeken waar dino's niet zomaar in zouden komen.
     Zo'n 100 meter verderop zag ze een grot die zeker te klein was voor een dino om in te staan. Ze rende er naartoe, toen ze een schreeuw hoorde: "WE HEBBEN HET TIJDSPORTAAL NODIG! HET IS ONZE ENIGE KANS!" Ze zag William Shakespeare met een rood aangelopen hoofd rennen. Ze keek waar hij heen ging, en inderdaad, daar was hij: het tijdsportaal. Maar wat er daar in de verte aan kwam, maakte Lisa banger dan ze ooit geweest was.. Een gigantische meteoriet kwam met 100'en kilometers per uur op ze af en zou over zo'n tien seconden inslaan op precies de plek waar zij nu waren. Het was net als in al die films die Lisa tientallen keren had gezien - dit was de meteoriet die had gezorgd voor een tijd van volledig duister op de aardbol. Dit was de meteoriet die ze over een paar seconden allemaal in de as zou leggen. Dit was de meteoriet waar ze op dit moment zo snel mogelijk voor weg moesten rennen als ze nog wilden overleven.
     Eén vinger!
     Eén vinger en Lisa was veilig geweest!
Op volle snelheid was ze naar het tijdsportaal gerend, maar ze was net een klein beetje te laat. Vijf meter verderop sloeg de meteoriet in en alles stond in de fik. Een zengende hitte zorgde ervoor dat Lisa's huid langzaam verschrompelde. Was dit het einde van haar leven?
Gelogd

Orange-King

Re: Speltopic
« Reactie #205 Gepost op: 30 mei 2013, 17:03:01 »

Aan de hel gelijk.
Het tijdportaal buiten bereik.
Wanneer men dacht het ergste te hebben gehad.
Kwam een vuurzee op hun pad.
De paniek en wanhoop sloeg toe.
William was het vluchten moe.
Klimmen op een steile wand had geen zin.
Was dit het einde, of een nieuw begin?
In ieder geval zal het voor hen niet goed aflopen.
Ze konden enkel op een snelle dood hopen.
De vuurbal in de lucht kwam naderbij.
Over enkele minuten van alle pijn vrij.
William kruipt ineen.
Hopende dat er een wonder verscheen.
Dit was alweer Ber Ber's schuld.
Dat figuur had geen enkel geduld.
Zelfs William's serenade werd abrupt gestopt.
Al was William wel behoorlijk gefopt.
Hij zong voor een man, zo bleek later.
Ber Ber rende echter zo snel als water.
Dus of de man mooi was kon William niet zeggen.
Een serenade aan een man is beter uit te leggen.
Dan een verhaal over grote woeste creaturen.
Die omkwamen in helse vuren.
Overal begint William te zweten.
Een redding kon hij wel vergeten.
De dichter begint op de grond te creperen.
Kan iemand het einde ter tijden keren?
"WE HEBBEN HET TIJDSPORTAAL NODIG! HET IS ONZE ENIGE KANS!"
Schreeuwde William, niet al te mans.
Ze zitten in de val als ratten.
En het schrijfpapier begint al vlam te vatten.
William laat de veer vallen.
En begint zijn vuisten te ballen.
Door het vuur rennen was de enige mogelijkheid.
Hopelijk krijgt hij daarvan geen spijt.
Maar voordat hij een aanloop kan nemen.
Zorgt Lisa van Lierop voor problemen.
Zelfmoord, zo beschrijft ze William's plan.
Alsof William wat anders kan?
William begint wat haren uit te trekken.
Maakt rare geluiden, en trekt gekke bekken.
Ber Ber geeft aan dat William wel in het vuur mag springen.
Of eventueel een afscheidsliedje te zingen.
De brutaliteit van dat figuur!
Maar William verkoopt z'n huid duur.
Hij geeft Ber Ber een zet richting het de de hitte.
Hopelijk ziet hij een avontuur wel zitten.
Ber Ber deinst echter gelijk naar achter.
Nu was zijn persoonlijkheid een stuk zachter.
Lang genieten van zijn triomf kan William niet.
Wanneer hij de rode plekken op z'n lichaam ziet.
Opnieuw begint hij te huilen.
Nergens voor de warmte te verschuilen!
Men geeft aan dat William stil moet zijn.
Jankende mensen zijn over het algemeen niet zo fijn.
Zeker niet wanneer iedereen zich probeert te concentreren.
Iemand moet nu echt iets proberen..
Gelogd
Schrijver van de meest inspirerende verhalen 2014

Devyathe

  • Gast
Re: Speltopic
« Reactie #206 Gepost op: 30 mei 2013, 17:45:27 »

Prot keek rustig observerend toe, terwijl iedereen in paniek raakte van al het vuur om hen heen. Het tijdsportaal had zich niet ver van hen vandaag geopend, maar een aantal van zijn medereizigers stonden vast tussen de vlammen. Hij hoorde een angstschreeuw aan zich voorbij gaan, die tot diep in zijn botten doordrong, zo hard dat hij er kippenvel van kreeg. Hij moest iets doen!

Tussen de vlammen door zag hij het gezicht van Lisa, die de hoop op overleven zo te zien al had opgegeven. Zelf voelde hij de warmte van de vlammen, maar zeer deed het hem niet. Hij was niet onverwoestbaar, maar hij kon in elk geval nog redelijk blijven nadenken. HIj pakte zijn boekje erbij en wilde er in bladeren, om te zien wat hij kon terugzien over deze tijd op aarde, maar het boekje was helaas niet tegen de hitte bestend, en verschrompelde in zijn vingers. “Water!” riep hij. “We hebben water nodig”. Hij keek om zich heen, maar er was nergens water te bekennen. Het vuur zou niet geblust kunnen worden.

Toen herinnerde hij zich iets en keek de lucht in. Als aasgieren vlogen er boven de vlammen al grote dinosaurusvogels rond. Hij kon zich de naam niet herinneren, maar hij begon als een idioot op en neer te springen en te roepen en te fluiten. Eentje zag hem blijkbaar, en kwam omlaag gedoken. Vlak voordat de vogel Prot vastgreep, sprong Prot de vlammen in, richting Lisa, waardoor de vogel snel moest afwenden en per ongeluk Lisa in zijn klauwen vastgreep. Prot wist niet of zij dit zou overleven, maar ze was in elk geval gered uit de vlammen. Nu moest Prot maken dat hij bij het tijdsportaal kwam, voordat William Shakespeare daar naar binnen zou glippen zonder de anderen. Nu hij toch al in de vlammen stond, maakte het niet veel meer uit. Hij zette het op een lopen, en dook de laatste paar meters vooruit (misschien gebruikte hij stiekem zijn lichtreistechnieken om wat sneller vooruit te komen) en duwde William opzij. Ze lagen samen vlak voor de tijdsportaal. Prot keek bezorgd achter zich, hopend dat de andere reizigers zich snel bij hen zouden voegen.
Gelogd

nathh

Re: Speltopic
« Reactie #207 Gepost op: 30 mei 2013, 18:28:57 »

Het was één grote chaos, en het enige wat Jack wilde was hier weg komen, ook al zou hij dan de anderen achter moeten laten. Alleen lukte het niet erg om bij het portaal te komen met al dat vuur. Jack was niet zo’n fan van vuur, hij had liever een mooie, grote oceaan vol water. Maar toch zou hij zich hierdoorheen moeten krijgen. Prot was ook heel slim bezig geweest, Lisa was nu misschien gered van de vlammen maar moest nu weer van de vogel bevrijd worden. Dit was misschien nog wel lastiger dan de vlammen omdat die vogel haar niet zomaar kon loslaten en tientallen meters naar beneden kon laten vallen. Jack besloot Lisa toch maar te helpen, deze mensen waren wel een soort familie die hij nooit gehad had van hem geworden. Hij wenkte en gebaarde net zolang tot de vogel hem gezien had en op hem af dook, ondertussen kwamen de vlammen al steeds dichter om Jack heen. Bij de grond aangekomen liet het grote beest Lisa op ongeveer twee meter hoogte los. Niet erg prettig maar ze zou het wel overleven, nu was Jack zelf belangrijker. Jack rende weg zo hard hij kon maar al snel had de vogel hem bijna ingehaald. Net voordat de vogel hem van de grond wilde lichten liet Jack zich plat op zijn buik vallen en de vogel greep mis, ook al schaafde hij wel langs Jacks rug en kreeg deze hierdoor wat krassen. Jack had perfect gepland dat hij nu in een hoog bosje gras lag en zich daar verder voor de vogel kon verschuilen. Eerst keek de vogel nog eens goed rond maar toen hij Jack niet gevonden kreeg tussen als het gras vloog hij weer weg. Dat was ook weer opgeknapt.
Maar het volgende probleem stond voor de deur. Bijna alles stond inmiddels in de brand en Jack was een behoorlijk stuk bij het portaal vandaan gerend tijdens zijn reddingsactie. Hij zag dat de rest allemaal langzaam maar zeker het portaal naderde en sommige leken wel te vechten om wie het recht had door het portaal heen te gaan. Jack zocht zijn bosje gras af en hij had geluk, hij vond een soort heel groot doek. Hij had eigenlijk geen idee wat dat ding in deze tijd moest en hoe het hier terecht kwam, maar hij was erg blij dat hij het had. Hij sloeg het om zijn schouders en over zijn hoofd en met nog een klein stukje om door te kijken snelde hij op het portaal af. Hij was de laatste die het portaal bereiken en ze stonden allemaal klaar om te vertrekken. Wat er verder van de stam hier geworden was wisten ze niet, en eerlijk gezegd wilde Jack hier ook niet te lang over nadenken.
Gelogd

Nobody

Re: Speltopic
« Reactie #208 Gepost op: 30 mei 2013, 21:51:34 »

Nacht 15:

Overal is vuur en alles brandt af. De takken kraken en vallen van bomen af. De vlammen die op de grond zijn verspreid dansen met elkaar. De hitte wordt steeds extremer, en de grond begint te stomen.
Jack Sparrow neemt aanloop en begint dan naar voren te rennen. Hij springt en begint om hoog te stijgen. Het werkt, Jack vliegt echt! Maar dan komt er nog een meteoriet inslaan, paar kilometers achter Jack. BOEM!!! SHAKALAKAKAHH. De explosie is gigantisch waardoor Jack nog een extra duwtje naar voren heeft gekregen. Het doek waar hij aan hangt staat in het fik en brandt af. Jack valt naar beneden, en geloof het of niet, de tijds portaal heeft zijn val opgevangen waardoor hij veilig door de tijds portaal is gegaan.
De tijd tikt verder en de haren van William Shakespear staat in brand. Niets wetende wat hij moet doen, rent hij gillend in rondjes en de vlammen op zijn hoofd worden steeds groter. Ook anderen beginnen te verbranden, maar die zijn gewoon door de tijds portaal in gekropen. William rent naar de tijds portaal maar vlak voordat hij er is brandt hij weg. De hitte is te extreem voor woorden. Het wordt steeds erger omdat er nog een meteoriet in is geslagen en William ligt eronder en sterft ter plekke.

In de tussenwereld staan de tijdsreizigers met z'n zessen: Lisa van Lierop, Schala, Ber Ber, Jack Sparrow en Prot. En niet vergeten Anna, die de laatste tijd zo vreemd heeft gedragen. Ze biedt haar excuses aan voor haar vreemde gedrag de laatste tijd, vooral gericht naar Ber Ber. Anna legt uit dat het niet haar bedoeling was om hem achter te laten in het jaar 1500, ze legt uit dat wanneer er iets mis zou gaan dat zij terug zou komen om de meeste van jullie te redden. (Net als terug in de cowboy tijd). Maar dat lukt niet altijd, ze heeft niet iedereen kunnen redden maar ze doet wel haar best. "Waarom doe je eigenlijk zoveel moeite om ons te redden Anna?" vraagt Prot zich af. Anna verteld dat zij gewoon haar hart volgt en dat zij ook op zoek is naar de mysterieuze man, waar zij al vanaf begin al op zoek naar was. "Heb je hem eindelijk kunnen vinden?" vraagt Prot. Anna schudt haar hoofd. "Nee.. helaas niet. Maar ik heb wel veel meegemaakt en veel mooie dingen gezien." De tijds portalen die om hun heen staan beginnen te knipperen en uit te vallen. Haastig zegt Anna nog: "Ik ben blij dat ik jullie heb ontmoet. Het wordt tijd om naar huis te gaan." Het pad glinstert in het schemerige plaats, de tegels gloeien en lichten op als je erop loopt. Er zijn zes portalen, elk portaal is voor ieder z'n eigen thuis. Dan begint een tijds portaal te knipperen. Anna: "Dat is de tijds portaal naar mijn eigen tijd." Jack Sparrow: "Waar wacht je nog op?!" Anna: "Maar ik twijfel of ik wel terug wil.. mijn ouders zullen mij niet meer herkennen omdat ik nu wat ouder ben. Ik ben al jaren weg!" "Het is nu of nooit.. Anders zit je hier voor altijd vast!" zegt Jack. Anna knikt en rent door de tijds portaal heen. De tijd reizigers bedanken Anna hartelijk, maar dat heeft Anna net gemist.
Jack Sparrow, Prot, Ber Ber, Schala en Lisa van Lierop hebben geen tijd om uitgebreid afscheid te nemen. Iedereen staat voor een tijds portaal. Zou dit de juiste tijds portaal zijn die terug naar hun eigen tijd zou leiden? Jack Sparrow: "Voelen jullie dat ook? Als ik er voor sta, dan voel ik magnetische kracht alsof ik langzaam naar binnen wordt gezogen als ik nog een stap zou nemen.." Schala schudt haar hoofd: "Nee dat heb ik niet" Lisa: "Oh ik voel het wel!" Prot: "Ik niet hoor?" Ber Ber voelt het ook. Jack: "Misschien moeten Prot en Schala even ruilen?" Prot en Schala ruilen van plek en zij voelen het nu ook. "Ah. Dit heb ik nog nooit gevoeld bij andere tijds portalen tijdens het tijdreis?" zegt Schala. "Ik denk dat je alleen dat magnetisch gevoel krijgt als dit de tijd is waar je vandaan komt." zegt Jack. Dan beginnen de tijds portalen ook te knipperen, de bekende signaal dat de tijdsportaal gaat sluiten! Iedereen zwaait snel naar elkaar en loopt hun eigen tijdsportaal in.

Lisa van Lierop, Schala, Ber Ber, Jack Sparrow en Prot zijn ieder terug in hun eigen tijd gekomen. Eenmaal terug in hun eigen herinneren zij de hele gebeurtenis alleen als een droom. Lisa van Lierop ligt wakker in haar eigen bed en staat op om rond in haar eigen kamer te kijken. "Wooow.. wat een heftige droom zeg!"
Jack Sparrow wordt wakker aangespoeld aan een eiland. Hij kijkt naar zijn handen, de brandvlekken zijn weg, waardoor hij ook gelooft dat het een droom is.
Prot wordt buiten wakker op de grond, op planeet K-PAX. Met een fles drank in haar hand. Ook zij denkt dat het een droom is.
Schala is terug in Zeal, haar kleur haar is terug naar blauw geworden en heeft ze haar magische krachten weer terug! Zij gelooft dat de tijdreis wel echt is, net als Ber Ber. Die in zijn eigen tijd het aan iedereen aan zijn familie probeert uit te leggen wat hij heeft meegemaakt. Iedereen gelooft en klapt voor Ber Ber's verhaal. Ber Ber heeft niks meer te vrezen in het wild en kan vanaf nu volledig zonder angst op jacht gaan. In zijn tijd is hij een grote voorbeeld voor iedereen.

Anna is ook terug, maar omdat zij al zo lang aan tijdreizen heeft gedaan is zij nu wat ouder geworden. Ze durft niet naar huis, maar ze kan nergens anders heen. Ze staat nu voor haar huis en belt aan. Een schoonmaakster doet de deur open. "Wat kan ik voor u doen mevrouw?" Anna staat met tranen in haar ogen: "Ik ben eindelijk thuis.. waar zijn mijn ouders?" De schoonmaakster kijkt verbaasd naar Anna: "Sorry, de bewoners van dit huis hebben geen kinderen." Anna: ".. Ik ben ook te lang weggeweest.." De schoonmaakster vraagt aan Anna of zij een momentje heeft, en doet de deur dicht.
Niet veel later gaat de deur weer open en een man die op het moment de bewoner van het huis is vraagt wie zij is. Anna kent hem ook niet en zegt dat zij op zoek is naar haar ouders die 15 jaar geleden hier woonden. De man zegt: "Bedoeld u de heer en mevrouw Mc Gregory?" Anna knikt hoopvol haar hoofd: "Ja!" De man zucht.. "Het spijt me mevrouw, die zijn al jaren geleden overleden" Anna's mond valt open: "... Mijn ouders....." Ze valt op haar knie-en en vraagt pruilend met haar lippen: "Waarom?" De man: "Als u het echt wilt weten.... Zij zijn sinds de verdwijning van hun dochter op zoektocht gegaan. Tijdens het zoektocht zijn zij verongelukt.... Het spijt me dat ik u dit heb moeten vertellen.. Met oprechte deelneming wens ik u veel kracht toe bij het verwerken van het grote verlies. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd." Anna bedankt de man en draait weer om en loopt weg. Anna: "...pff..tijd... ik had nooit weg moeten gaan.." De man sluit de voordeur. Anna draait met haar hoofd om, om het huis te bekijken die niet veel veranderd is. Haar tranen rollen over haar wangen heen en het weer doet mee. Het is haar schuld dat haar ouders overleden zijn. Haar ouders hielden echt heel veel van haar, en hebben zelf een zoektocht gestart.. waaraan zij overleden zijn. Als Anna niet achter de stomme mysterieuze man -die zij tot vandaag nooit heeft kunnen vinden- niet was gevolgd, was dit nooit gebeurd.
Is ze nu terug in haar eigen tijd, kan ze alsnog nergens heen. Haar thuis is weg. Haar ouders ook. Alles. Nu Anna nergens heen kan, zal zij opnieuw een leven moeten bouwen. Hoop zal ze niet verliezen, zij zal voor altijd wachten tot de tijdsportaal zichzelf weer opent. Op de plek waar het ooit heeft gestaan. Om de tijd terug te draaien, tenminste, als zij ooit nog de kans gaat krijgen.

EINDE.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Orange-King/William Shakespear is gestorven als Gemaskerde wolf. Hierbij is de allerlaatste wolf gestorven en hebben de Goedjes het spel gewonnen.

Gefeliciteerd Sil/Lisa van Lierop, Mexicanobroeder/Schala, 123Berber/Ber Ber, Nathh/Jack Sparrow en Devyathe/Prot die de tijdreis hebben overleefd.
De overwinning zal gedeeld worden aan alle Goedjes!
Gelogd
404 Error - body not found
Pagina's: 1 ... 12 13 [14]   Omhoog