Nieuws

Schrijf je nu in voor spel 547 . Dit basisspel is perfect om in te stappen als nieuweling of als je al even niet meer hebt gespeeld. Doe jij ook mee?

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Speltopic Onverschrokkenheid  (gelezen 1525 keer)

Morana

Speltopic Onverschrokkenheid
« Gepost op: 29 mei 2013, 18:23:09 »

Four pakt het handvat van de trein vast en trekt zich op.
Dan steekt hij zijn hand uit naar de volgende hem helpt hem.
De jongen glimlacht wrang en en steekt zijn hand uit naar de volgende.
Four nestelt zich in een hoekje en kijkt toe hoe de coupe zich vult.
Dan stopt de stroom en de trein begint vaart te maken. Four luistert naar de gesprekken van de 16 jarige om hem heen. sommige kent hij.
Zoals Uriah. Het broertje van Zeke.
Sommige kent hij zo een twee drie niet. Maar dat maakt hem eigenlijk ook niet uit.

Four springt behendig uit de trein en rent een klein stukje door. Dan loopt hij, gevolgd door de andere onverschrokkenen op een drafje verder naar de naaf.
Daar aangekomen duwt hij de deur van de trap open en samen stormen ze naar boven.
Verveeld zit hij de ceremonie uit. Hij kijkt alleen even verbaasd op als iemand uit zelfverloochening voor onverschrokkenheid kiest.
Four rolt met zijn ogen terwijl jeanine afsluit, en staat op. Hij loopt naar de deur, gevolgd door de rest, en stormt naar beneden.

Iedereen staat op het dak. Four kijkt naar Max. Max knikt en Four begint.
Een meisje huilt. Haar zus is niet ver genoeg gesprongen en gevallen, en heeft het niet overleefd.
Maar zulke dingen gebeuren nou eenmaal.
,,Aspiranten.
Jullie hebben gekozen voor onverschrokkenheid. Jullie kunnen al van treinen springen.
Nu moeten jullie nog meer moet tonen.
De aspiranten die uit deze factie komen hebben het al eens gedaan. Vandaar dat de overstappers eerst mogen.
Ik zou zeggen, vorm een rij en spring.''
Alle aspiranten kijken hem ongelovig aan. En na even wachten stapt de hark naar voren en springt.
Vol verbazing kijkt Four toe. Dan vormen ze echt een rij en een voor een springen ze. Beneden zal een vangnet en opvangen.

Jullie lynchten Anthony-boy2, hij was Wijze burger
In de nacht was het verder rustig.

Jullie kunnen schrijven over de trein, het springen, de rondleiding, en jullie nieuwe verblijf.
Morgen zal ik een stukje schrijven over de eerste opdracht.
« Laatst bewerkt op: 7 juni 2013, 17:54:40 door maureen »
Gelogd

Morana

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #1 Gepost op: 9 juni 2013, 12:50:49 »

Na de grote sprong in de diepte kwamen de Onverschrokkenen op een net terecht. Via een smalle tunnel met muren uit steen werd de groep rondgeleid door de vertrekken van Onverschrokkenheid. Na het avondeten treedt Four naar voren. "Een paar regels..," legt hij uit. "Jullie moeten iedere dag om 8 uur in de training kamer zijn. Training is iedere dag van 8 tot 6, met een lunchpauze. Na die tijd zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen, maar het is alleen toegestaan om het grondgebied van Onverschrokkenheid te verlaten als je begeleid wordt door een volwaardig lid. Hierachter mij is een kamer waar jullie je bedden zullen vinden."
Die volgende ochtend begint de training al vroeg, de ingewijden leren schieten en andere manieren van vechten. In de lunchpauze wil Leito Belle net zijn lunch gaan eten als hij een dreigend gevoel over zich krijgt. Het wordt erg donker, nog donkerder dan normaal in de ondergrondse ruimte waar ze zich bevinden. Hij gaat op onderzoek uit. Steeds verder verwijdert hij zich van de plek waar hij eigenlijk hoort te zijn. En voor hij het weet staat hij buiten, een paar stappen van het grondgebied van de Onverschrokkenen af. Een dreigende lucht hangt boven Onverschrokkenheid en een gigantische stortbui stort zich naar beneden.
"Hee, jij," hij hoort de stem van Four achter zich. "Het is ingewijden niet toegestaan om het grondgebied van Onverschrokkenheid te verlaten zonder toezicht van een volwaardig lid."
Leito merkt dat hij zonder het te merken al een flink stuk verwijderd is van Onverschrokkenheid, hij was teveel gefocust op die rare wolkenlucht. Als hij weer terug wil lopen verspert Four hem de weg.
"Sorry makker, dit zijn de regels, ik kan je niet meer teruglaten gaan." Op dat moment beseft Leito wat zijn fout voor verschrikkelijke gevolgen heeft.. hij zal voortaan factieloos door het leven gaan.De onverschrokkenen kunnen dus ook schrijven over hun vechttrainingen en alles :)
En Leito Belle, ofwel zilver, is gepriesterd met succes. Hij sterft en was gemaskerde wolf.
Gelogd

maureen

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #2 Gepost op: 9 juni 2013, 17:54:39 »

Tjonze kijkt verbaasd op als Leito opstaat. Ze zaten samen met nog een paar andere aspiranten aan een tafel.
Four, die aan een andere tafel zit, ziet het ook. Na 10 minuten is Leito nog niet terug. En hij heeft nog niks gegeten.
Tjonze ziet Four opstaan. Tjonze vindt het allemaal maar een raar gedoe. En gezien zijn eruditen geschiedenis, is hij erg nieuwsgierig.
Na 2 minuten staat hij op schaduwt four.
Na even lopen komen ze buiten aan. Verbaasd kijkt Tjonze om zich heen. Hij dacht dat je er alleen via het dak in en uit komt.
Domme gedachte. Natuurlijk zijn er nood uitgangen. hij stormt naar buiten en valt in de modder die zich gevormd heeft door de regen.
,,Sorry makker, dit zijn de regels, ik kan je niet meer terug laten gaan." hoort Tjonze four zeggen.
Leito loopt zielig weg en four draait zich om. ,,Wat doe jij hier?'' vraagt hij verbaasd.
Tjonze begint te zweten. ,,Euhm. Ik.. Ik weet het eigenlijk niet. Euh meneer.''
Four bukt zich, pakt zijn pols en trekt hem overeind.
,,Ga je douchen Aspirant. En ik zou maar oppassen. Je weet dat alleen de beste 10 lid worden.
En na de eerste periode zullen er al 4 van jullie kunnen vertrekken. Als je zulke dingen blijft uithalen. kan ik nog wel eens over je plek in de ranglijst gaan denken.'' fluistert hij vervaarlijk.
Tjonze slikt moeizaam en knikt angstig. Vlug gaat hij naar binnen. Naar de douches.

Wannas/Tjonze is mislukt gewaterd door Mexicanobroeder/Ricardo
Gelogd

Nyna

  • Gast
Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #3 Gepost op: 9 juni 2013, 22:42:14 »

Sophie leunt tegen Darren aan in de trein. Haar hand prikt en de wind speelt met haar haren. De trein denderde voort en de aspiranten overstappers zagen bleek. Ook een paar aspiranten onverschrokkenen hadden niet veel kleur meer. Darren speelde met haar hand en Sophie sloot haar ogen. heel even volde ze zich heerlijk.  De trein minderde geen vaart maar we moesten uit de trein springen van Four. Sophie pakte Darren ’s hand en sprong samen met hem struikelend op het dak. De wind bukte tegen hun aan en floot door de straten onder hen. De rest sprong ook uit de trein. Grind kraakte en werd over de rand ge schopt. Opeens gilde iemand en ik zag Rita staan. Ze stond bij de rand en schreeuwde. Ze werd vast gehouden door een jongen die Sophie zo niet herkende en hij sprak haar gerust stellend toe. Vast iemand naar beneden geflikkerd. Darren pakte mijn hand en glimlachte naar haar. Aspiranten. Zij Four. Jullie hebben gekozen voor onverschrokkenheid. Jullie kunnen al van treinen springen. Nu moeten jullie nog meer moet tonen. Kunnen van een trein springen? Zo zou Sophie het niet zeggen. De aspiranten die uit deze factie komen hebben het al eens gedaan. Vandaar dat de overstappers eerst mogen. Ik zou zeggen, vorm een rij en spring. Geamuseerd keek Sophie naar de geschokte hoofden van de overstappers. Sophie wist dat er een vangnet was. maar zij niet. Tot haar verbazing, en ergernis, stapte de hark als eerst naar voren. Ze trok haar blouse uit en gooide die tegen een jongen van eruditie aan. Vervolgens stortte ze zich zelf naar beneden, gevolgd door het meisje uit oprechtheid. Als snel sprong de rest ook. Toen alle overstappers weg waren gebaarde Four dat wij mochten en Sophie trok Darren mee over de rand. De Adrenaline kick was geweldig geweest en toen ze in het net smakten gierden ze het uit. Sophie nam een stel handen aan en trok zichzelf overeind. Eindelijk weer binnen. Ze sprong beina een gat in de lucht, als ze niet over de grond zat. 
Gelogd

Wannas

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #4 Gepost op: 10 juni 2013, 00:08:13 »

De modder druipt langzaam in het douche-putje. Langzaam verdwijnen de opkomende tranen uit het gezicht van Tjonze. Zijn nieuwsgierigheid was hem bijna te duur komen te staan. Zijn haren waren nat en plakkerig. Snel spoelde hij zich nog een laatste keer af. In zijn hoofd begon het te malen. Hij was weg bij zijn twee broers, en hij had geen goede indruk gemaakt bij de rest van de groep. De treinreis verliep ook al niet zo voorspoedig. Hij had enorme pijn gekregen in zijn nek door de korte maar hevige reis.

Terugdenkend aan zijn broers begonnen de tranen in zijn ogen weer te ontstaan. Hij was dan wel het derde wiel aan de wagen, maar hij hielt wel van zijn broers. Snel droogde hij zichzelf af en bleef een tijd staan met zijn handdoek in zijn gezicht, waarin hij plots ontzettend hard begon te huilen. De tranen werden opgenomen door de al vochtige handdoek. Tjonze droogde zijn tranen opnieuw en kleedde zich om, om zich weer te voegen bij de rest van zijn ''nieuwe familie''.
Gelogd

maureen

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #5 Gepost op: 10 juni 2013, 19:08:06 »

Four kijkt naar de Aspiranten.
,,Vandaag beginnen we met vechten! Jullie zullen allemaal met iemand anders vechten. De oefeningen van de vorige dag zullen jullie goed van pas komen.
En bedenk: er worden er maar 10 lid. Na deze periode zullen 4 van jullie het terrein moeten verlaten. Doe dus je best.''
Hij loopt naar een oud schoolbord en draait hem om.
Hij kijkt alleen naar de bovenste 2 namen. Alsof die specialer zijn dan de andere.


Citaat
Tjonze  vs.  Chantal

Een erudiet tegen iemand uit vriendschap. Dat kan nog lachen worden.
Dan loopt hij naar het bord van de in onverschrokkenheid geboren aspiranten en draait het om.
Ook hier blijft zijn blik hangen op de bovenste 2.


Citaat
Uriah - Sophie

Dat gaat pijnlijk worden denk Four.
Hij kijkt weer naar de Aspiranten.
,,Iemand nog vragen? Nee? Mooi.''
Een paar aspiranten grinniken en andere, die waarschijnlijk nog vragen hadden, kijken hem beduusd aan.
,,De eerste overstappers kunnen de ring in!'' Roept hij terwijl hij met een zucht naast Eric gaat staanJullie lynchten wazigekip/jeanette, hij was grafdelver
Verder stierven in de nacht Tijgerke (Tüzin), Bertboefjes (Tsjico) en Mexicanobroeder (Ricardo), zij waren respectievelijk priester, wijze burger en priester
« Laatst bewerkt op: 10 juni 2013, 19:19:20 door Morana »
Gelogd

esmeci

  • Gast
Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #6 Gepost op: 10 juni 2013, 22:15:24 »

Chantal keek achterom had ze maar ook nooit huiswerk moeten maken in de trein!
Chantal ziet opeens een duivel en een engel.
De engel zegt:'Je hoort hier niet thuis ga weg hier en kom nooit meer terug!!!'
En de duivel zegt weer:'Je bent gekomen om wat kik te krijgen en dan ga je huiswerk maken wat een kik zeg en kijk op het bord daar!'
Chantal loopt naar het bord.
Ze ziet het bord.
Bijna vergeten ook het gevecht is vandaag denkt Chantal.
Chantal rent als een speer naar de plaats waar de gevechten worden gehouden.
En kijkt weer op het bord tegen wie ze moet.
Chantal... Chantal... Chantal... Ah hier sta ik!
Citaat
Tjonze  vs.  Chantal
Tegen Tjonze oke ik probeer het!
Chantal haast zich naar een kleedhokje iets waarin ze kan omkleden.
Ze vind een privé kleedkamer.
Doet snel wat kleurstof in haar haar en knipt het kort.
Ze doet lenzen in.
En doet zwarte kleren aan.
Nu ziet ze eruit als iemand die geboren is om in de factie onverschrokkenheid te leven.
KOM MAAR OP roept Chantal keihard over het veld.
« Laatst bewerkt op: 10 juni 2013, 22:28:57 door esmeci »
Gelogd

Morana

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #7 Gepost op: 11 juni 2013, 10:45:12 »

Tussendoor even een opmerking:
esmeci heeft dag 2 niet geschreven (alleen gestemd), dus 1x inactief
en dag 3 niet gestemd en niet geschreven, dus 2x inactief

Dit is dus 2x inactief in de eerste 3 dagen. Helaas hebben maureen en ik er overheen gekeken in de eerste dagen, maar ze had dus uitgeschreven moeten worden. Tjonze/Wannas, om het mooi in het verhaal te verwerken mag je Chantal in je verhaal tijdens jullie gevecht wel dood maken. Bij deze is esmeci dus alvast uit het spel geschreven, zij was yeti.
Gelogd

Nyna

  • Gast
Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #8 Gepost op: 12 juni 2013, 16:20:40 »

Sophie had heerlijk geslapen. Het enige nadeel was dat ze zo vroeg op moest staan. Maar hé, dat wist ze al van tevoren.
Het was vijf voor acht en Sophie liep hand in hand met Darren naar de zaal.
 ‘’wat is er?’’ vroeg Sophie aan een nog al bedrukte Darren. Darren glimlachte zwak. ‘’Leito… hij is zonder begeleiding het terrein van de onverschrokkenen afgegaan... En Four heeft hem gezien.’’ Maakte Sophie de zin ademloos af. Darren kneep in haar hand. ‘’heb is zijn eigen schuld’’ zij hij. ‘’hij wist het en toch verliet hij alleen het terrein.’’ 
Ze liepen de hoek om en voegden zich precies acht uur bij de andere onverschrokken aspiranten.  ‘’Vandaag beginnen we met vechten!’’ roept Four. ‘’ Jullie zullen allemaal met iemand anders vechten. De oefeningen van de vorige dag zullen jullie goed van pas komen. En bedenk: er worden er maar 10 lid. Na deze periode zullen 4 van jullie het terrein moeten verlaten. Doe dus je best.’’ Hij loopt naar een oud schoolbord en draait hem om.
Op het bord staan twee namen: Tjonze - Chantal . Het eerste koppel.
 Four loopt naar het tweede bord en draait ook deze om. Ook hier staan twee namen op.
Uriah – Sophie. Sophie voelde Darren naast zich verstijven en ze zag Uriah ongelovig naar haar kijken. Alle onverschrokken aspiranten wisten wie dit ging winnen. Zo ook Four en Eric. En dat ging geen pretje worden.  Four nam weer het woord. ‘’zijn er nog vragen? Nee? Mooi.’’ Roept hij. ‘’Dan mogen de eerste overstappers de ring in.’’

De gevechten gaan door tot één van de twee niet door kan gaan en dus buitenwesten is. Dit betekend ook dat je vaak rake klappen moet incasseren voor je neer gaat.
Met tegen zin liep Sophie achter Uriah aan naar de kooi toen het eerste stel klaar was. Uriah glimlachte bemoedigend maar het voelde als of hij haar hart er uit rukte. Four gaf een teken dat ze mochten beginnen en Uriah dook gelijk naar voren. Sophie sprong net op tijd opzij en ramde Uriah met haar elle boog tussen zijn schouderbladen. Uriah gaf geen krimp en draaide zich om.
Sophie haalde uit naar zijn neus maar hij pakte haar arm en draaide hem om terwijl hij haar benen onder haar weg schopte zodat ze op de grond viel. Uriah schopte tegen haar slaap en ze zag sterretjes.
Eventjes dacht Sophie dat ze had verloren maar toen werd alles weer helder en zat Uriah boven op haar. Hij trok zijn arm naar achter om de genadeklap toe te dienen. Plotseling hoorde Sophie de stem van haar moeder in haar hoofd. Denk aan de drukpunten van het lichaam Sophie. Je hebt er zeven.
Bliksem snel stootte Sophie met haar vingers onder Uriah ’s kaak, aan de zijkant. Uriah zakte half in elkaar en in die halve seconde die ze kreeg  draaide ze de rollen om.
 Nu zat Sophie boven op Uriah. Ze haalde met haar elle boog uit naar zijn neus die akelig kraakte. Donker bloed gutste over zijn gezicht. Sophie pakte zijn hoofd beet en knalde het tegen de betonnen vloer. Uriah bukte zijn knieën tegen haar rug, met zo veel kracht dat ze een salto maakte en op de vloer knalde.
Uriah stond op en het bloed spetterde in Sophie ‘s gezicht. een trap en Sophie voelde haar lip scheuren en neus kraken. Uriah zou winnen, dat wist ze al die tijd al. Opeens kwam er een idee bij haar op. ze bleef liggen toen Uriah haar naderde. Toen hij dicht bij genoeg was zette ze zich af en trapte hem achterwaarts in zijn ballen.
Uriah zakte in elkaar en Sophie schopte tegen zijn slaap met haar volle gewicht. De Adrenaline kick was geweldig. Nog een klap en Uriah ontspande zich. Hij was bewusteloos. ‘’ik geloof dat we een winnaar hebben.’’ Zij Four en hij opende de kooi.

Inmiddels was het vijf uur.. Ze hadden eerder vrij gekregen en Darren maakte nu Sophie ’s gezicht schoon met een washandje. Hij had een rustige blik in zijn ogen, maar schijn bedriegt wist Sophie. ‘’vanavond gaan we zwemmen’’ zegt hij zacht. ‘’samen met de andere onverschrokken aspiranten.’’    Sophie knikte dat was vaste prik. Eén keer zijn ze betrapt toen zijner negen aspiranten weg gestuurd. ‘’we vertrekken elf uur.’’ Daarna stond hij op en verliet de bad kamer.
Gelogd

Wannas

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #9 Gepost op: 13 juni 2013, 13:26:07 »

Tjonze beefde een beetje van angst. Hij zat dan nu wel bij onverschrokkenheid, dit betekende niet dat hij direct een bikkel was. Het moment was daar. Er werd wat geroepen van ver weg, het deed Tjonze wederom doen schrikken. Met trillende knietjes, en wat zwarte vegen onder zijn ogen om de tegenstander af te schrikken. Het trieste gezicht van Tjonze sprak alleen boekdelen.

Er werd wat gejoeld. De ring leek wel van vuur. Het zou een gevecht worden, misschien wel van leven op dood. Een belletje klonk, voor Tjonze's gevoel flink ver weg. Een razend meisje van dezelfde leeftijd als Tjonze stormde als een stormram richting Tjonze. Ze brulde, ''Kom maar op!!!!''. Het gebrul was waarschijnlijk overal te horen. Tjonze bleef rustig. Alles leek te gaan in een soort slowmotion. Zwaar ademtekort had Tjonze. Hij deed zijn ogen even dicht. Wachten op wat komen zou.

Zonder enig idee, stapte Tjonze opzij. Heel rustig, heel behendig, zonder enige razernij hief hij zijn arm en haalde het in een vloeiende beweging weer naar beneden. Hij had iets geraakt, iets hards. Tjonze deed zijn ogen weer open en zag daar het meisje liggen, heftig aan het shaken. Verschillende mensen doken de ring in. Had Tjonze dit gedaan? Had hij haar zo toegetakeld? Bepaalde mensen keken Tjonze indringend en vol afschuw aan. Hij voelde een lichtelijk gevoel van euforie opkomen. Hij had het geflikt, met wat hem geleerd was. Rustig blijven en acties uitvoeren. 'Als je het goed doet, kan het zelfs met je ogen dicht...' had zijn leraar hem onlangs gezegd.

Het meisje werd afgevoerd, men wist niet waarheen. Maar wel wist iedereen dat ze nooit meer zou terugkeren naar het terrein van onverschrokkenheid.
Gelogd

Morana

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #10 Gepost op: 13 juni 2013, 19:25:10 »

Four kijkt in de ochtend de slaapzaal rond. Alle aspiranten hebben zich verzameld in de slaapzaal van de overstappers.
,,Straks, wordt er bekend gemaakt wie van jullie het terrein van onverschrokkenheid zullen verlaten.
De vorige nacht zijn er dingen gebeurd, waardoor er 2 overstappers zijn vertrokken. Er zullen dus maar 2 mensen hoeven te vertrekken.''
Vandaag en morgen zullen jullie een vrije dag hebben. Morgen zullen jullie naar de hoge school gaan om jullie familie te ontmoeten, als ze er zijn.''
,,Ook de in onverschrokkenheid geboren aspiranten?''
,,Ja Sophie. Jullie zullen ook meegaan.'' Een zucht gaat door het lokaal. Een paar mensen roepen verontwaardigd dat dat nergens opslaat.
Four wacht tot het stil is en gaat verder.
,,Dan nu de uitslag!''
Four draait het bord om. Bovenaan staat nu de naam van Peter. De naam van Mara is weggeveegd.  Chantal staat onderaan.
Ergens in het midden ziet hij de naam Tjonze staan. Dat verbaast hem nogal.
Chantal, het meisje waarmee hij vocht, is tijdens een gevecht knock- out geslagen, en is nog steeds niet uit de ziekenboeg. Ze heeft vanmiddag het nieuws al te horen gekregen.
Aan de linker kant van het bord staan de in Onverschrokkenheid geboren Aspiranten. Uriah staat boven aan.Vlak onder Marlene, op de 4de plek staat Sophie. Dat had hij wel verwacht.
Onderaan staat een aspirant met net iets minder punten dan de eennalaatste van de overstappers.
Four zoekt tussen de aspiranten tot hij het gezicht van de jongen gevonden heeft. Hij ziet het niet.
Vragend kijkt hij naar Max, die naar de deur gebaart. Four knikt begrijpend.
,,Chantal is afgevallen. Ook Rick is afgevallen. Vandaag en morgen zijn jullie dus vrij. Daarna beginnen we met deel 2. Jullie mogen nu weg''

Jullie lynchten Lionne, zij was lijk.
In de nacht was het verder rustig.


Je kunt schrijven over de bekendmaking van de ranglijst, en over deel 2 van de inwijding.
Hierin zullen jullie elke dag met een angstlandschap te maken krijgen.
« Laatst bewerkt op: 13 juni 2013, 19:56:35 door Morana »
Gelogd

Wannas

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2013, 16:54:16 »

Het bord werd omgedraaid. Al snel zag Tjonze zijn naam staan. Het was ergens in het midden. Hij was juist iemand die hier wellicht totaal niet hoorde, althans in iedereen zijn of haar gedachten. Maar de test, en deze laatste duellen waren duidelijk geworden. Tjonze was een zeer gemiddeld bij Onverschrokken. Tjonze vond het prima. Hij was altijd een buitenbeentje geweest, maar nu was hij dan nu eindelijk een normale jongen. Hij werd hier goed opgeleid en hij was niet opgevallen, niet in goede of slechte zin.

Deel twee van de inwijding zou beginnen. Tjonze en de rest zouden te maken krijgen met angstlandschappen. Tjonze had hier vroeger wat over moeten lezen, maar was niet heel ver gekomen. Alle informatie hierover was uitgewist. Toch zouden ze gaan beginnen. Wat zou er gaan gebeuren? Tjonze was voor het eerst sinds zijn inwijding een klein beetje bang, bang om af te vallen.

Wat hadden deze oefeningen te maken met het bewaken van de stad? Angsten overwinnen was iets waar hij sowieso niet goed in was. Dit had toch al uit de test moeten blijken. Nu werd hij bewaker en beveiliger van een gigantische stad. Hij had voorheen veel vertrouwen in de onverschrokkenen. Zou dit de manier zijn om erachter te komen of het goed zou gaan?
Gelogd

Morana

Re: Speltopic Onverschrokkenheid
« Reactie #12 Gepost op: 17 juni 2013, 09:57:40 »

Four kijkt de 'wachtkamer' rond. Alle aspiranten zitten op bankjes te wachten.
Allemaal angstig. Niemand kan zich voor bereiden op fase 2.
Hij wenkt Tjonze. De jongen kijkt angstig en wijst op zichzelf.
Four knikt. Het is net als vorig jaar. Toen waren ze ook allemaal angstig stil.
Tjonze loopt achter hem aan. De kamer in.
Hij ziet dat de jongen schrikt zodra hij de stoel in het oog krijgt. Natuurlijk.
Iedereen met een beetje hersens in zijn kop snapt dat hij of zij weer een simulatie in gaat.
Hij gebaart dat Tjonze moet gaan liggen. De jongen doet het. Al is het met tegenzin.
Four pakt een flesje. De jongen kijkt onderzoekend naar.
,,Geen draden dit keer?''
,,Geen draden. Alleen ik zal mezelf aan draden aansluiten, zodat ik mee kan kijken.''
,,Dus jij ziet precies mijn reactie? Mijn reactie van wat eigenlijk? Wat gaat er gebeuren?''
,,Ik zie jou reactie ja. En daar kom je zo achter. Voor mij is het ook een verrassing.''
Verbaasd en nog angstiger dan daarnet kijkt de jongen hem aan.
,,Dus jij weet niet wat er gaat gebeuren?''
,,Nee. En drink dit nu maar op. Of moet ik je helpen?''
De jongen schudt snel zijn hoofd en slaat de substantie achter over. Dan zakt hij weg.

Tjonze kijkt om zich heen. Hij staat in de eruditen wijk.
Thuis. Gaat door hem heen. Dan ziet hij zijn broers Tuzin en Tsijco staan.
,,Tuzin! Tsijco! Eindelijk.'' Hij rent naar zijn broers toe.
Als hij vlak voor ze is valt hij op de grond. Hij stuiptrekt. Dan staat hij verdwaasd op.
Een paar verdwaalde vonkjes zijn nog te zien. Meer niet. Zijn broers lachen hem hard uit.
Voorzichtig steekt hij zijn hand uit. Hij stoot tegen iets hards en krijgt een schok. De vonken springen er van af.
Met een van pijn vertrokken gezicht springt hij achteruit. Dan ziet hij hoe zijn broers vast gegrepen worden door 2 grote onbekende mannen.
Ze worden op een stoel gebonden en raken van streek. Ook Tjonze begint te gillen. De man slaat hun allebei in hun gezicht.
Tjonze lijkt hij niet op te merken. Tjonze hoort de man vragen of ze afwijkend zijn. De broers kijken alleen maar angstig de man aan en ze worden weer geslagen. Dan haalt de andere man die zich er eerst buiten hield Tjonze uit de 'kooi'.
Hij geeft hem een pistool en zegt dat hij zijn broers moet vermoorden. Tjonze begint te huilen en schud zijn hoofd. ,,Ik kan het niet'' snikt hij.


,,Ik kan het niet'' Snikt Tjonze nog een keer.
,,Ja dat zag ik al. Waar sloeg dat op overstapper? ''
Tjonze kijkt Four met grote waterige ogen aan. Hij leeft nog.
,,Sorry. Ik...''
,,Niks Sorry. Ik vroeg waar dat op sloeg!''
,,Ik kon het niet.''
,,Ja dat zag ik. Ik ben niet achterlijk. Je had moeten kalmeren! Normaal doen idioot. Je bent onverschrokken. Die zitten niet te janken omdat ze een pistool in hun hand hebben en hun broer moeten vermoorden. Die schieten gewoon de opdrachtgever dood!''
,,Ik kan het niet. Ik ben niet onverschrokken. Ik wil hier weg! Ik wordt nog liever Factieloos. Dit is toch al een hel!''
Four zucht even en wijst dan op een deur.
,,Daar door heen. Dan de trap op. Dan kom je bij een uitgang. Ga daar door heen en verlaat het terrein van onverschrokkenheid.''
Tjonze knikt. ,,Bedankt'' mompeld hij terwijl hij de deur open doet.
Hij is nu echt Factieloos.

Four kijkt de aspiranten aan. Allemaal hebben ze zich verzameld in de slaapzaal. ,, Oke. We gaan nu naar de trein. Met de trein gaan we naar de school waar jullie je familie weer zullen zien.''

Deze dag dus niet meer hier posten, maar in het gezamenlijke topic
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog