Nieuws

Hulpspelleideren?
Wil jij ook eens een spel helpen leiden met een tof thema, een vreemde variant of een waarachtige wending? Benader eens een spelleider!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:

Poll

Welk spel wil jij spelen?

Max en Doodles - Het dierenasiel
- 2 (33.3%)
Geen regels
- 4 (66.7%)

Totaal aantal stemmen: 6

Poll gesloten: 20 februari 2017, 20:58:07


Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Het spel van de gastspelleider  (gelezen 5821 keer)

Heartless

Het spel van de gastspelleider
« Gepost op: 14 februari 2015, 13:23:31 »

De spelideeën zullen in de volgende posts uitgelegd worden. Jullie mogen tot en met 10 januari 14.45 stemmen. Daarna zal de winnaar bekend worden gemaakt, en mag deze het inschrijftopic openen. De rest van de inzendingen zullen anoniem blijven, zodat ze eventueel nog eens mee kunnen als we besluiten de gastspelleider nog eens te gebruiken.

Het is nog steeds de bedoeling dat de spelideeën anoniem blijven. Je mag dus geen stemmen werven voor jouw idee of voor een idee wat je leuk lijkt. Iedereen stemt voor zichzelf. Natuurlijk mag iedereen, ook degenen die niet ingezonden hebben, enthousiast zijn over de spellen.
Citaat
Het is strikt verboden om met iemand over je spel te praten, te hinten naar welk idee van jou is of mensen over te halen om op jouw spel te stemmen. Als iemand probeert jou over te halen - wat voor manier dan ook – om op een bepaald thema te stemmen, vraag ik je meteen contact op te nemen met mij en zullen de gevolgen dramatisch zijn (6)

De gastspelleider staat hier uitgelegd.

Voormalig gastspelleiders
356 - Adriaan - De huwelijksshow
375 - Roandraak - Mario Party
384 - Wazigekip - Dungeons & Dragons
389 - Bert-boefjes - Detectives van Wakkerdam
399 - Julli - De bovennatuurlijke wezens van Wakkerdam
413 - Bert-Boefjes - Het geheim van de verdwenen spelleiders
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2017, 20:54:10 door Sil »
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #1 Gepost op: 28 mei 2016, 10:34:30 »

We zijn weer op zoek naar een nieuwe gastspelleider. Dit keer zal de gastspelleider het lentespel leiden. In principe mogen alle leden een inzending doen. Ga echter wel bij jezelf na of je hiervoor geschikt bent. Je zult geen begeleiding krijgen van een spelleider. Jij maakt de rolverdeling, jij verwerkt en schrijft de nacht, jij neemt de beslissingen. Bedenk dit dus goed als je een idee instuurt, er is geen spelleider die je constant controleert en jij bent verantwoordelijk als je een grote fout maakt. Als je nog nooit hulpspelleider bent geweest, is het wellicht verstandiger om eerst een spelleider te benaderen met jouw thema.

Je kunt je inzending tot7 juni 20.00 insturen. Daarna zal een anonieme poll geopend worden waar je tot 14 juni kunt stemmen. Daarna mag de gastspelleider een inschrijftopic openen en zijn/haar spel opstarten.

Afgelopen gastspelleider, Bert-boefjes, mag geen inzending insturen voor deze ronde.
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #2 Gepost op: 1 december 2016, 22:08:23 »

De Weerwolven van Wakkerdam en het geheim van de verdwenen spelleiders

Het was een dag zoals iedere andere dag zou zijn. Een groot aantal leden van het forum zaten in spanning te wachten. Vandaag zou er weer een spel gestart worden geleid door Dixie. Dat beloofde van te voren al een spannend spel te worden. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de inschrijvingen voor een spel met een thema erg snel vol zaten en er zelfs een aantal reservespelers zich hadden aangemeld.
De aangemaakte spamtopics waren al erg actief en iedereen had er al zin in. Zeker omdat Dixie al vermeld had dat ze die dag niet hoefde te werken en dat het spel al vroeg opgestart kon worden omdat alle boards al klaar stonden.

Maar op de dag zelf, was er geen teken van leven te bekennen van Dixie. Ongeduldige leden probeerden haar via Facebook, Whatsapp, en Skype te bereiken. Maar allemaal zonder succes. Overal stond hetzelfde bericht; Voor het laatst gezien gisteravond om 23.08.
Ook haar medespelleiders kregen Dixie niet te pakken. Eigenlijk werd er nog niets achter gezocht. Tot een paar dagen later er een spel zonder verhaal van Heartless zou gaan starten. Ook daar waren de inschrijvingen vol gelopen. Maar op de dag dat ze het spel zou starten, geen enkel teken van leven van Heartless. Niet op het forum, niet via skype, ook niet via Facebook. En ook bij Heartless was dezelfde boodschap te zien. :Voor het laatst gezien gisteravond om 23.08

Er begon een grimmige sfeer te heersen op het forum. De overige spelleiders hadden met elkaar overlegd over deze gebeurtenissen. Dixie zat midden in verhuizing, En Heartless zat in de laatste fase van haar opleiding. Waarschijnlijk zouden ze het daardoor te druk hebben gehad en gewoon even geen tijd hebben voor het forum. Ze zouden vergeten hebben dat ze een spel zouden leiden.
Er werd besloten dat Sil het spel van Heartless zou overnemen. Er zat geen thema aan verbonden, dus het was niet zo moeilijk om deze over te nemen.
Het spel zelf verliep erg goed. De goedjes werkten goed samen, maar slecht speelden wat slimmer en wist in het goedjeskamp te infiltreren. Het spel bracht een spanning mee waardoor iedereen al weer zin had in nog een spel. En dat kwam goed uit. Binnenkort was het weer tijd voor een spel van Nepthysis, en met zijn altijd briljante rolverdelingen zou dat ongetwijfeld uitlopen op een spannend spel.

Op de dag dat Nepthysis zijn spel zou starten was ook van hem geen teken van leven. Ook bij hem weer diezelfde boodschap dat hij de avond van te voren om 23.08 voor het laatst online gezien was. En nergens was hij te bereiken. Ook niet via zijn geliefde Simile.Een stel donkere ogen keek de kamer rond van links naar rechts. Van Dixie, naar Heartless, naar Nepthysis. “Het gaat allemaal volgens plan” Waarna er een kwaadaardig lachje volgde. En de persoon in kwestie de kamer uitstormde.
Kevindemen en Sil wisten het zeker. Er was iets of iemand verantwoordelijk voor het verdwijnen van de spelleiders. Maar wie? Of liever gezegd waarom? Had die tijd van 23.08 er nog iets mee te maken? Of was dat puur toeval?
Er waren teveel vragen die nog beantwoord moesten worden op deze vragen.

Om die reden besloot Kevindemen en Sil ook om tot actie over te gaan. Ze moesten de verdwenen spelleiders weer terug zien te vinden. Maar ze wisten ook dat ze dit niet alleen zouden redden. Ze hadden hulp nodig, van andere forumleden. Nieuwe leden, oude leden en misschien wat oudere spelleiders?  Dus besloten ze op het forum rond te vragen wie er allemaal mee wouden helpen.In dit spel spelen jullie allemaal als jezelf. Je mag je inschrijven met je gewone naam of met je forumnaam. En zullen jullie Kevindemen en Sil gaan helpen de verdwenen spelleiders terug te vinden.
Al zijn er ook spelers onder jullie die de zoektocht proberen te verhinderen. Spelers die meer weten over dit geheimzinnige plan. Maar wat dat plan is…..?
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #3 Gepost op: 1 december 2016, 22:08:48 »

Een nacht in de Efteling
Een enthousiaste groep Efteling-fanaten gaat naar de Efteling! Gezellig! 10 keer door het sprookjesbos, 29 keer in de Python, 37 keer in Villa Volta. Het kan niet gekker.

De dag is zo leuk dat de hele groep de tijd vergeet. Wanneer ze erachter komen, hollen ze naar de ingang. Die is op slot. “Misschien is er nog wel iemand in de receptie?” roept Hans, 1 van de enthousiastelingen. “Ja, laten we daar heen gaan!”

De enthousiaste groep, bestaande uit [aantal deelnemers van het spel] , rent naar de receptie, maar ook daar is niemand. Het is muisstil.. Totdat er iemand door de omroeper praat..

“Goede avond, bezoekers. Ik heb gezien dat jullie gemerkt hebben hier opgesloten te zitten. Ik zal je wat zeggen. Efteling is helemaal niet zo mooi als jullie denken. Jullie kunnen ontsnappen, maar weet dat elk mogelijk sprookje je op de loer ligt. Voor je het weet, ben je er geweest. Maar geen zorgen. Als je vannacht overleeft, dan mag je gratis terug naar het park morgen. Veel succes.”

De omroeper sluit af. Daar staat de groep dan. Één nacht, veel slachtoffers, weinig overlevenden. Maar de vraag is: Wie overleeft dit, en wie gaat er afschuwelijk ten onder?
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #4 Gepost op: 1 december 2016, 22:09:18 »

Weer-... beren?

Ahh, Wakkerdam. Een heerlijk dorp: iedereen is vrolijk, de omgeving is prachtig, vol bomen en beekjes, en het is al ruim twee weken geleden dat er een slachtoffer van weerwolven is gevonden. Om ervoor te zorgen dat de vorige aanval daadwerkelijk de laatste was, is de burgemeester op zoek naar een manier om wolven makkelijker te vinden. Hij haalt elk boek over weerwolven dat hij maar kan vinden - een hele stapel - in de bibliotheek van wakkerdam, vastberaden om al hun zwaktes en karaktertrekjes uit zijn hoofd te leren, zodat ze bij een volgende moord kansloos zijn. Na vele uren onderzoek bleek echter dat weerwolven zich de laatste paar eeuwen veel te goed hebben aangepast. Uit hun gedrag kun je vrijwel niets concluderen, en het verhaal dat weerwolven niet tegen zilver kunnen bleek ook een fabeltje. De burgemeester was radeloos, tot hij door zijn laatste boek heen bladerde. Het was een soort middeleeuws dierenboek, Bestiary of Mythological Creatures stond met gouden letters op de rode kaft geschreven. Het grootste gedeelte van de informatie over dieren was complete onzin (de meeste bestonden niet eens), en het gedeelte over weerwolven klopte ook voor geen meter. Maar het korte stukje dat onder het de weerwolf stond, trok zijn aandacht:
Citaat
Bestiary of Mythological Creatures
The Werebear

Unlike their murderous cousins, werebears are far from evil: usually not even waking up during transformation, and merely eating all the honey when they do.
At daytime, werebears are social and civilised people. Usually very diligent as well, if it weren’t for their irresistible urge to hibernate during winter.

However, when angered or endangered in any wa...
De rest van de pagina was uit het boek gescheurd.

Interessant. De burgemeester wist niet van het bestaan van andere weerdieren af. Al had hij wel eens een gerucht over de weerhamster gehoord, maar daar geloofde hij niet in. Hoe dan ook, een slapende beer zou hen niet met de weerwolven helpen. Toch moet hij iets doen om zijn volk te beschermen. Hij besluit naar een ander dorp te trekken om daar meer informatie over weerwolven te vinden. Want zeg nou eens, hoe groot is de kans dat er een aanval plaatsvind in de paar dagen die hij weg zal zijn?Het verhaal bij dit spel zal een old-school Wakkerdam thema hebben, waarbij er steeds meer over het mysterie van de weerbeer ontrafeld wordt. Meedoen aan het verhaal is optioneel: ik hoop dat iedereen tijd en zin heeft om af en toe te schrijven, maar zal je niet inactief rekenen als dat niet lukt. Dit is een soort experiment. Het viel me namelijk op dat spellen met verhaal steeds vaker moeite moeten doen om aan genoeg inschrijvingen te komen, terwijl dat bij spellen zonder veel minder is. Hiermee wil ik eigenlijk testen of we, zonder de verplichting te schrijven, toch een leuk verhaal in elkaar kunnen flansen. Aan de ene kant denk ik dat verhalen zonder "ik-heb-eigenlijk-geen-tijd-maar-ik-moet-een-stukje-schrijven-anders-ga-ik-dood-stukjes" een stuk leuker uit zouden moeten pakken, omdat mensen zo alleen schrijven omdat ze het echt leuk vinden. Aan de andere kant kan dit compleet in de soep lopen, met maar 6 stukjes in totaal of zo. :P

Verder zal er een nieuwe rollenlijst komen. Sommige rollen ken je al, andere zijn nog nooit eerder gebruikt. En, omdat ik daar een groot voorstander van ben, winnen doden met hun alliantie dit spel. :)
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #5 Gepost op: 1 december 2016, 22:13:19 »

De poll is geopend! Jullie kunnen nu op jullie favoriete thema stemmen. Dit kan tot 5 december, pakjesavond :)
Gelogd

Heartless

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #6 Gepost op: 5 december 2016, 22:54:27 »

De Weerwolven van Wakkerdam en het geheim van de verdwenen spelleiders heeft gewonnen! Dit is het spel van Bert-boefjes :)
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #7 Gepost op: 12 februari 2017, 20:17:01 »

Jullie mogen tot vrijdag 17 februari 20:00u weer nieuwe inzendingen sturen voor het gastspelleiderspel. Let op: deze keer moet dat naar mij! De vorige winnaar, Bert-Boefjes, mag niet meedoen. Lees voor de zekerheid nog even de eerdere posts terug voor de regels.
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #8 Gepost op: 17 februari 2017, 20:57:10 »

Geen Regels


Het is een jaar geleden sinds ze deze wet hebben doen ingaan. Geen regels. Niets moet, alles mag en je wordt voor niets gestraft. Hoe ze ooit op het idee zijn gekomen is een raadsel. Bazen hadden geen wet, die hen verplichtte om hun personeel te betalen, dus gaven ze een minimum, of helemaal niets, waardoor de economie op zijn kop lag, en vrijwel iedereen in armoede leeft.

Diefstal, verkrachting, moord is de orde van de dag, want geen regels, dus geen veroordeling tot een gevangenisstraf, dus ware aard van het beestje kwam naar boven in de mensheid.

De wereld is een zootje geworden, iedereen is altijd op zijn of haar hoede en er heerst grote schaarste. Het is ieder voor zich geworden en het lijkt er niet beter op te worden.

Toch is er een groep bij elkaar gekomen, die een poging waagt om de maatschapij weer op te zetten. Door zich af te zonderen van de rest, in een oud dorp waar ze muren omheen hebben gebouwd proberen ze buitenstaanders met slechte bedoelingen buiten te houden, en de mensen die binnen zijn probeert iedereen voor elkaar te zorgen en zoveel mogelijk nieuwe volgelingen te krijgen.

Om hun middelen aan te vullen, zullen af en toe mensen naar buiten moeten, in de wereld waar geen regels zijn, waar het gevaar op de loer ligt en waar niemand veilig is. In deze spelvariant, zijn er binnen de muren waar het verhaal zich af speelt, een nieuwe maatschappij aan het bouwen, waar dus enkele regels zijn opgesteld. Buiten de muren is het een wereld waar het ieder voor zich is.

Elke speldag, zullen de spelers zich buiten de muren begeven, en in hoop met samenwerking middelen vinden. Deze middelen kunnen gevonden worden met opdrachten. Deze opdrachten kunnen verschillen door middel van een schrijfopdracht, tot een raadsel of een puzzel of wie weet wat nog meer.  Voor wie als eerste, of de beste, de opdracht afrond, kan zijn of haar kant voordelen hebben wat betreft de nachtacties.

Er zullen deze ronde enkele nieuw rollen meedoen, die goed en duidelijk uitgelegd zullen worden in het spel.
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #9 Gepost op: 17 februari 2017, 20:57:14 »

Max en Doodles - Het dierenasiel

Het leven in het dierenasiel is zwaar. Dat heeft Max al met levende lijven ondervonden. Max is een labrador van 4 jaar, die al bijna 1 jaar in het asiel vast zit. Hij heeft al veel honden zien komen, veel honden zien gaan, maar hijzelf zit nog steeds op dezelfde plaats, in hetzelfde asiel. Om 3 uur in de namiddag speelt hij op de hondeweide, samen met alle honden die er op dat moment zijn. Dan ziet hij Doodles, de “Rasta-hond” van het asiel. Hij en Max zijn ongeveer samen aangekomen en de beste vrienden. Doodles komt naar hem. “Max. Net kwam de bezorger naar mij. Je weet wel, die nieuwe, hele jonge. Ze was verdrietig en ze knuffelde me. Ik heb deze rare halsband omgekregen. Ik ben bang…” Max kijkt naar de rode halsband die hij om heeft gekregen. Hoewel een hond normaal nooit kan lezen, kan Max dat wel. “Dierenarts, in te slapen indien niet weggehaald op 25-11… Oh shit. Doodles..” Doodles springt naar Max. “Wat is er, Max?” “Als ze je voor deze week niet weg krijgen, ga je… Dood…” Doodles staat stil. “…Wat? Ze… Ze willen me niet?” Doodles gaat liggen en begint onverstaanbare dingen te mopperen. “Dit is duidelijk het werk van Tina. Doodles, geen zorgen. We krijgen je hier wel weg. We zijn met veel honden en we hebben allemaal de speelweide ter beschikking van 3 tot 4 uur. Als we allemaal samenwerken, kunnen we een gat graven, kunnen we stiekem posters op de grond gooien. We halen je hieruit, iemand zal je voor volgende week de 25ste komen ophalen, beloofd!”. Alle andere honden staan rondom Max en blaffen als een gek. “Tuurlijk helpen we je! Alles voor een baasje! We beginnen meteen!!”. Alle honden zoeken een plaats om uit te graven en Max zoekt een weg naar binnen. Binnen is namelijk een printer waar alle asielhonden een affiche hebben. Ja, honden zijn slimmer dan je denkt. Max pakt de affiche van Doodles, springt op de printer en kopieert de affiche zo vaak mogelijk. Met bijna alles in de bek loopt hij naar buiten, waar alle honden het gat uitgegraven hebben. Ze gaan allemaal op de vlucht, maar wat ze niet weten is dat Tina de dierenarts alles heeft gezien en alarm slaat. “Zorg dat al die honden terug komen!” Roept ze naar alle werknemers, die meteen in de auto springen. En die Max en Doodles…. Breng ze naar mij. Normaal zou Doodles pas de 25ste gaan en Max de 39ste, maar nu... Als ik die twee snothonden vind… Die gaan eraan!”

Jullie spelen allemaal een uitgebroken hond die helpen reclame te maken voor Doodles. Helaas is de hele medewerkersploeg van het asiel naar jullie op zoek. Als je sterft in het spel, ben je simpelweg gewoon opgepakt door een medewerker en ga je terug naar het asiel, waar je hoort. Je zit vast want alles is door Tina de dierenarts afgezet. Je mag wel verder schrijven in het dierenasiel, evt over je gouden mandje ofzo. Ondertussen vrezen Max en Doodles voor hun leven. Lukt het om uit de handen te blijven van de medewerkers, of eindigen ze bij Tina op de tafel?
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #10 Gepost op: 17 februari 2017, 20:59:34 »

Jullie hebben tot maandag 20 februari 20:57 om te stemmen op welk spel je het liefst als gastspelleiderspel ziet.

De :57 komt doordat ik de poll alleen maar voor een bepaald aantal hele dagen vanaf dit moment open kan zetten
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #11 Gepost op: 20 februari 2017, 21:07:43 »

Geen regels van Gait heeft gewonnen! Ik zal enkele dingen zo regelen, en dan kan Gait de inschrijvingen openen. Gefeliciteerd!
Gelogd

Sil

Re: Het spel van de gastspelleider
« Reactie #12 Gepost op: 18 april 2017, 20:17:16 »

De komende gastspelleider is Bert-Boefjes, onze enige inzender. Hij zal binnenkort het inschrijftopic met zijn thema openen.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog