Nieuws

Meer dan WvW
Er is zoveel meer dan alleen Weerwolven. Bezoek het caf, een meeting of organiseer zelf een competitie. :)

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: [1] 2 3 ... 5   Omlaag

Auteur Topic: Random Expeditie Robinson - Speltopic  (gelezen 1331 keer)

wschoolf1

Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Gepost op: 2 september 2016, 21:26:13 »Hallo allemaal!

Welkom bij een nieuw seizoen van Expeditie Robinson! Terwijl er volgende week op de nationale televisie een nieuw seizoen start, gaan wij vandaag al beginnen aan het onze.
Met achttien personen zijn jullie naar dit eiland gekomen, maar slechts n zal er uiteindelijk als winnaar vanaf stappen!

Een aantal jaren geleden is er al eens een Expeditie Robinson vanuit dit forum gestart en toen begonnen we met een grote individuele proef, waar iedereen aan meedeed - en toen werden de kampen aan de hand van die uitslag ingedeeld. Dat gaan we nu niet doen. We delen jullie onmiddellijk in twee kampen in. Zoals gebruikelijk werken we ook dit keer met een Kamp Noord en een Kamp Zuid. Jullie mogen je dus gelijk gaan opsplitsen in 2 teams - en hier een bandana op komen halen in jullie eigen teamkleur!

Kamp Noord
Adriaan
Black_and_White
Lan
Michelaar
Robbendinho
Rylanzor
Shaddow
Wannas
Zabulus

Kamp Zuid
Angelique
Crushergirl
Domien
Kevindemen
Lyne
Rick
RickTorreman
Skeilah
T4nd

Jullie teams zullen elkaar tegenkomen op de immuniteitsproeven. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je zoveel mogelijk van die proeven ziet te winnen, zodat jullie zo min mogelijk iemand uit je eigen team naar huis hoeven te sturen.

Mocht je onverhoopt toch op een eilandraad terechtkomen, dan zal je daarin een koker aantreffen met 5 stembriefjes. Die stembriefjes zijn te gebruiken tt de samensmelting, maar verliezen daarna hun waarde. Wanneer die samensmelting is... zullen jullie moeten afwachten!

Jullie mogen zodadelijk naar je eiland vertrekken en alvast beginnen complotjes te smeden. Echter wil ik jullie nog wel even vragen n voor n naar voren te komen om een naam op te schrijven van iemand uit het andere team. Die persoon zal op de eilandraad een extra stembriefje in zijn koker aantreffen (en mochten meerdere personen die naam noemen, zelfs meerdere extra stembriefjes!). Veel wijsheid in je keuze!


---

* Voor de personen die graag willen weten hoe de teamindeling tot stand is gekomen... Ik heb jullie forumnamen gekoppeld aan nummers van 1 tot en met 18. Vervolgens heb ik random.org het werk laten doen. Voor het overzicht heb ik jullie binnen je team wel op alfabetische volgorde gerangschikt.  O0
* Er wordt niet publiekelijk bekend gemaakt wie er extra stembriefjes krijgt en hoeveel. Iedereen krijgt hierover een persoonlijke PM, na de deadline natuurlijk.
* Iedereen die niet op tijd instuurt, krijgt automatisch 1 zwarte stem op de eerstvolgende eilandraad van die persoon; de deadline is maandag 5 september, 20:00 uur.

---

Stuur deze PM terug naar Wschoolf1:

* Ik geef een extra stembriefje aan ...(naam speler) uit het andere team.
« Laatst bewerkt op: 3 september 2016, 10:49:40 door wschoolf1 »
Gelogd

adriaan

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #1 Gepost op: 3 september 2016, 10:12:05 »

Zaterdag 3 september of maandag 5 september? :P
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #2 Gepost op: 5 september 2016, 21:33:45 »Hallo allemaal!

Een eerste uitslag - en deze zal individueel bekend worden gemaakt!
Jullie komen zodadelijk bij mij langs en krijgen te zien hoeveel stemmen er in jullie kokertje zit.

Daarna mogen jullie je gaan voorbereiden op de immuniteitsproef van morgen...


---

Sorry, ik ben net thuis van de hele dag school, dus de proef probeer ik morgen te doen!
Dan weet je dus ook of je zult moeten stemmen of niet (alleen het team dat verliest hoeft te stemmen).

Jullie krijgen niet van mij te horen wie hoeveel stembriefjes krijgt (en mogen dat naar je eigen team toe wel bespreken, maar niet 'bewijzen' met doorgestuurde PM's ofzo).
Crushergirl, Domien, Rick en RickTorreman waren inactief; krijgen een eerste inactiviteitspunt en een zwarte stem tegen op de eerstvolgende eilandraad.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #3 Gepost op: 6 september 2016, 19:08:37 »Hallo allemaal en welkom op de eerste proef!

De allereerste proef is tegelijkertijd een teamopdracht als ook een individuele proef. Jullie zien hier een parcours dat jullie allen zullen moeten afleggen. Het team dat dit het snelst doet verdient immuniteit en hoeft dus niet naar de eilandraad. Het team dat het laatst aankomt zal iemand moeten wegstemmen; iets wat jullie natuurlijk willen voorkomen. Daarbij komt nog dat de persoon die het laatst aankomt van het verliezende team een zwarte stem meekrijgt naar de eilandraad.

Het parcours bestaat uit de volgende delen; eerst moeten jullie individueel een ingevlochten touw ontrafelen uit een balkenconstructie. Als je daar voorbij bent kan je voor je team beginnen kokosnoten naar een vlot te zwemmen. Je mag telkens maximaal 2 kokosnoten meenemen en de bij het vlot liggende machete gebruiken om de kokosnoot te openen. Zodra de kokosmelk in de cilinder het bovenste streepje bereikt mogen jullie allen tegelijk naar het laatste onderdeel. Hier moet ieder lid individueel vuur maken en een touwtje doorbranden om te finishen.

Alles duidelijk? Ok! Kamp Noord klaar? Kamp Zuid klaar? Start!

---Wannas, Lan en Adriaan hebben allen een bliksemstart en in no-time het touw ontrafeld. Terwijl zij, het touw volgende, over de toren klimmen, zetten Crushergirl en Lyne de achtervolging in namens Kamp Zuid. Op het moment dat zij de toren verlaten heeft Wannas echter al de eerste twee kokosnoten naar het vlot gezwommen. In plaats van terug te zwemmen besluit hij op het vlot te blijven om de aankomende kokosnoten open te hakken en het sap in de koker te gieten. Al spoedig komt Robbendinho, die wat meer tijd nodig had voor de touwen, maar veel tijd heeft ingehaald bij het zwemmen, hem de volgende kokosnoten brengen. Als ook Lan zijn eerste kokosnoten op het vlot dropt staan er van Kamp Zuid nog maar liefst 6 personen te puzzelen met de touwen van het eerste onderdeel. Toch hebben ook Black_and_White, Rylanzor, Shaddow en Zabulus moeite met de knopenpuzzel. Kamp Noord kan de voorsprong natuurlijk prima verliezen als iemand er helemaal niet uitkomt!Namens Kamp Zuid brengt Kevindemen de eerste kokosnoten binnen. In tegenstelling tot zijn concurrent bij Kamp Noord duikt hij echter terug het water in om meer kokosnoten te halen. Er valt nu eenmaal een achterstand goed te maken! Waar hij de energie vandaan haalt is niet helemaal duidelijk, maar hij heeft opnieuw twee kokosnoten gebracht als ook Crushergirl voor het eerst kokosnoten langsbrengt. Aan de cilinders te zien kan het nog wel spannend worden, want op het oog staat het weer gelijk tussen Kamp Zuid en Kamp Noord. Ondertussen proberen Rick, RickTorreman en Skeilah nog altijd de touwen te ontwarren. Namens Kamp Noord is Black_and_White de wanhoop nabij. Hij staat alleen nog maar met de handen in zijn haar naar de wirwar te kijken. Dan ineens ziet hij het licht en klimt behendig over de toren. Het ziet er goed uit voor Kamp Noord!Een lange tijd blijft het gelijk opgaan tussen Kamp Noord en Kamp Zuid. Hoe meer leden van Kamp Zuid echter de eerste opdracht afronden, hoe vlotter het aan hun kant loopt. Vandaar dat Kamp Zuid net even iets eerder het kokosnootsap tot boven het streepje laat lopen. Vooral Domien en T4nd hebben een mooie inhaalslag gemaakt, door ieder meerdere keren met kokosnoten heen en weer te zwemmen. Een gejuich gaat op aan de kant van Kamp Zuid, dat kan beginnen met vuur maken. Dat wil zeggen, iedereen behalve Rick kan daarmee beginnen, hij staat als allerlaatste nog bij de puzzel met de touwen. Nog voordat het eerste vuurtje brandt heeft ook Kamp Noord de cilinder gevuld met sap, het is Michelaar die voor de laatste benodigde kokosnoten zorgt. Zij kunnen wel direct voltallig aan de slag met het vuur maken!

De eerste die zijn vuurtje aan de praat krijgt en het touwtje doorbrandt is - wederom - Lan. Op datzelfde moment heeft ook Rick eindelijk zijn touwengeknoop ontrafeld. Omdat zijn team de kokosnoten al heeft overgebracht, kan hij gelijk aan de slag met zijn vuurtje. Namens Kamp Zuid is Angelique de eerste die het touwtje doet knappen. Van beide kampen staan nu nog 8 personen bij de kampvuurbakken. Spannender kan het niet worden! De inzet is hoog!

Bij Kamp Zuid komt de schwung er goed in. Crushergirl, RickTorreman en T4nd hebben allen ongeveer gelijktijdig vuur en geven het gevoel bij Kamp Zuid een flinke boost. In de tussentijd heeft alleen Michelaar iets teruggedaan namens Kamp Noord. Vijf minuten later hebben Adriaan, Shaddow en Rylanzor de stand weer gelijkgebracht (ook Lyne heeft het vuurtje aangekregen). Rick springt een gat in de lucht als zijn vonken ook een vlam maken. Hij had zich al neergelegd bij een afgang, maar brengt de winst nu toch wel dichtbij Kamp Zuid!

Ook Black_and_White krijgt het vuur aan de praat en nu staan er bij beide kampen nog slechts 3 personen die vuur moeten maken. Inmiddels is de opdracht al drie kwartier onderweg en het zweet gutst eenieder van het voorhoofd. Opgeven is echter geen optie als dat kan betekenen dat je naar de eilandraad moet met bovendien een zwarte stem op zak...

Als bij Zabulus de eerste vlammen aan het touwtje likken, slaakt hij een zucht van opluchting. Een kwestie van seconden nog voor het touwtje daadwerkelijk breekt! Ook Kevindemen kan een paar minuten later opgelucht ademhalen. Als ook Domien zijn handen in de lucht gooit kan Skeilah de overwinning binnenslepen bij Kamp Zuid. Bij Kamp Noord staan dan nog Robbendinho en Wannas met opengehaalde handen pogingen te doen het stro in de fik te steken. Niemand houdt het meer als Robbendinho de eerste is die het voor elkaar krijgt; winst en verlies liggen nu wel heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk is het Wannas die met zijn team kan juichen en is Skeilah de enige die het vuur niet aan de praat krijgt...


---

Kamp Noord, gefeliciteerd, jullie winnen de eerste proef en hoeven dus nog niet naar de eilandraad!

Kamp Zuid, helaas, jullie verliezen de eerste proef en moeten dus naar de eilandraad...
Crushergirl, Domien, Rick en RickTorreman beginnen allemaal met 1 zwarte stem tegen, omdat ze de vorige keer inactief waren. Ook Skeilah begint met een zwarte stem omdat ze deze proef individueel het minst heeft afgelegd.

Kamp Zuid, ik verwacht van jullie allemaal een PM vr vrijdag 9 september, 20.00 uur.
Ook als je 0 stemmen in wilt zetten ben je verplicht een PM te sturen!

De PM kan er als volgt uitzien:

Ik zet ... stemmen in op ...

---

Regels voor het stemmen:

* Je mag 0 stemmen inzetten, 1 stem, of meerdere stemmen. Maar als je stembriefjes op zijn, kan je tot aan de samensmelting niet meer stemmen...
* Het is niet mogelijk op verschillende mensen te stemmen. Je kunt dus wel 2 of meer briefjes op dezelfde persoon inzetten, maar je mag niet je stemmen spreiden over verschillende personen.
* Ook als je 0 stemmen in wilt zetten (of kunt zetten omdat je stembriefjes op zijn) ben je verplicht in te sturen, anders krijg je een inactiviteitspunt en verlies je twee stembriefjes (tenzij ze al op zijn natuurlijk). Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #4 Gepost op: 6 september 2016, 19:13:06 »

Het spreekt voor zich dat ik het verloop van de proef wederom door random.org heb laten bepalen.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #5 Gepost op: 9 september 2016, 22:12:30 »Beste kandidaten,

Ik, Jeff Probst, was bij de vorige editie van jullie Random Robinson de presentator van de eilandraden. Het is mij een grote eer en een waar genoegen dat ik ook ditmaal de bekendmaking van de stemmen mag doen.

Jullie hebben allemaal een aantal stembriefjes gekregen; tenminste 5, wellicht meer. Het is natuurlijk mogelijk dat er niemand gebruik heeft gemaakt van zijn stemrecht, maar we zullen de urn er eens bijpakken. Voordat we naar de regulier uitgebrachte stemmen gaan, hier een aantal zwarte stemmen:

Jullie allen krijgen een zwarte stem op deze eilandraad, omdat jullie de vorige keer dat jullie iets moesten inzenden inactief waren. Maar dan zijn we er nog niet, wat zwarte stemmen betreft... De volgende zwarte stem is namelijk voor de verliezer van de immuniteitsproef:Dat betekent dat we, vr het tellen van de stemmen een stand hebben van: 1 stem voor Crushergirl, 1 stem voor Domien, 1 stem voor Rick, 1 stem voor RickTorreman en 1 stem voor Skeilah. Bij normale stemmingen zouden Angelique, Kevindemen, Lyne en T4nd nu relatief rustig kunnen zitten, maar omdat iedereen meerdere stemmen heeft, is alles nog mogelijk.

Ik begin gewoon met het voorlezen van de eerste stem en we gaan door tot de urn leeg is. Jullie zien dus vanzelf wel hoeveel stemmen er zijn uitgedeeld...

De eerste reguliere stem is voor:En aangezien je er al n had staan, komt het aantal stemmen voor jou op 2.

De volgende stem gaat naar:En ook jij had al een zwarte stem staan - en komt daarmee eveneens op 2. Een gelijke stand tussen Domien en Crushergirl!

De derde reguliere stem die is uitgebracht:Opnieuw Crushergirl. Het begint er nu toch wel serieus ernstig voor je uit te zien! Blijkbaar zien de andere kandidaten (of was het er maar n?) je als een grote bedreiging. In ieder geval, de urn is nog niet leeg, dus we doen gewoon een vierde reguliere stem:En ook jij had al een stem staan! Dat maakt de stand nu: Drie stemmen voor Crushergirl, twee stemmen voor Domien en twee stemmen voor Skeilah.

Reguliere stem nummer vijf:Nog iemand die op 2 stemmen komt...

Ok, we zijn aangekomen bij de laatste reguliere stem. Als deze voor Crushergirl, is het meteen duidelijk wie het eiland moet verlaten. Als deze stem naar RickTorreman, Skeilah of Domien gaat, dan zal -hoe hard ook- loting bepalen wie van jullie personen met de meeste stemmen het eiland moet verlaten. De laatste stem is voor:Crushergirl, het is gebeurd. Je mag afscheid nemen van je kampgenoten. Kamp Zuid, jullie mogen terug naar je eiland. Evi wacht morgen op jullie bij de volgende immuniteitsproef.

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen):

Crushergirl: 4 stemmen
Domien: 2 stemmen
RickTorreman: 2 stemmen
Skeilah: 2 stemmen

Crushergirl en Rick waren beiden inactief. Crushergirl is omwille van de stemming afgevallen; Rick valt bij een derde inactieve ronde ook af. Bij de eerstvolgende eilandraad waar hij bij zit krijgt hij bovendien wederom een zwarte stem.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #6 Gepost op: 10 september 2016, 10:56:57 »Ach, wat leuk! Mag ik ook nog een proef presenteren! Dat kon ook haast niet anders, want deze proef is mij op het lijf geschreven.
Welkom Kamp Noord en Kamp Zuid bij jullie tweede immuniteitsproef!

Deze proef opnieuw staat er weer van alles op het spel. Niet alleen is het wederom een grotendeels individuele proef, ook is er voor 1 persoon immuniteit te winnen bij de eerstvolgende eilandraad waar die persoon naartoe zal moeten. Net als de vorige proef zal er ook iemand achterblijven met een zwarte stem. Aangezien Kamp Zuid een speler minder heeft dan Kamp Noord, zal Kamp Noord n persoon buitenspel moeten zetten. Kamp Noord, het eerste balletje van jullie kamp dat ik pak zal bepalen wie niet meedoet aan de opdracht. Daarna worden de overige spelers van Kamp Noord en Kamp Zuid aan elkaar gekoppeld - mogelijk zelfs binnen het eigen team. Jullie zullen vervolgens een onderlinge competitie tegen elkaar spelen, waarbij de winnaars telkens door blijven spelen tot er n immuniteit heeft. De verliezers spelen telkens door tot er n een zwarte stem krijgt. Daarbovenop komt dat het team met de persoon die de zwarte stem krijgt, het team is dat naar de eilandraad zal gaan. Dat hoeft dus niet per definitie het team te zijn dat de meeste wedstrijden verliest...

---Het eerste balletje dat gepakt werd sloot Rylanzor uit van deze opdracht. Geen kans op immuniteit dus, maar ook sowieso geen zwarte stem. De overige spelers mochten zich op gaan maken voor de proef.Na de loting werd er onmiddellijk begonnen aan de wedstrijden, waarbij het zaak was de andere persoon van het platform te krijgen.T4nd - RickTorreman

Het toernooi begon met een onderling wedstrijdje binnen Kamp Zuid. Hier werd ook meteen duidelijk dat het niet alleen een krachtspel, maar ook een tactisch spel zou kunnen worden. Immers, die kracht moet wel op het juiste moment ingezet worden. T4nd, die duidelijk dit niet besproken had met RickTorreman, dook onmiddellijk na het startsignaal, tot grote verbijstering van RickTorreman, het water in. Terug aangekomen bij de andere groep gaf T4nd aan zijn krachten te willen sparen voor de ontmoetingen met het andere team en het voorkomen van de zwarte stem voor Kamp Zuid (en opnieuw een eilandraad) belangrijker te vinden dan het mogelijk winnen van immuniteit.

Rick - Black_and_White

De eerste wedstrijd waar het er echt om ging vond direct daarna plaats. Beide kampen wilden natuurlijk zoveel mogelijk spelers aan de goede kant van het schema hebben, om zodoende zo weinig mogelijk spelers te hebben die de proef konden doen mislukken. Het werd een harde strijd, waarbij Rick al snel hard neerviel en daarbij zijn knie een beetje openhaalde. Het was daarna voor Black_and_White een koud kunstje hem van het platform te drukken.

Shaddow - Kevindemen

Ook Shaddow en Kevindemen waren duidelijk elkaars rivalen. Kevindemen besliste uiteindelijk het gevecht in zijn eigen nadeel, toen hij een schijnbeweging probeerde te maken, maar daarbij zijn evenwicht verloor en in het water viel.

Robbendinho - Michelaar

Kamp Noord had gezien wat er gebeurde bij de eerste wedstrijd van Kamp Zuid, maar Robbendinho en Michelaar waren allebei vastbesloten te gaan voor immuniteit. Het gevecht duurde uiteindelijk maar liefst een kwartier, hetgeen hen op boze reacties van hun kampgenoten kwam te staan. Ze hadden beiden veel krachten verspeeld - en het belangrijkste deel van de proef moest nog komen.

Adriaan - Angelique

Een lange tijd leek Adriaan op weg te zijn naar de overwinning. Uiteindelijk bleek het slechts tactiek van Angelique. Als een volleerde Mohammed Ali danste ze om haar tegenstander heen en liet ze hem speldenprikjes uitdelen, tot hij kapot was. Met n woeste tegenstoot mepte zij hem van het platform. Kamp Zuid haalde opgelucht adem, want tot nu toe hadden zij alle confrontaties met Kamp Noord verloren...

Zabulus - Domien

Met de arrogantie van een rasechte Amsterdammer stond Domien op het platform. Zabulus, die had verwacht dat hij degene was die dat zou uitstralen was er dusdanig door gentimideerd dat hij geen moment in de wedstrijd kwam en hij werd uiteindelijk relatief kansloos van het platform gemept.

Lan - Skeilah

Opnieuw kwam Kamp Zuid in de problemen. Skeilah, doodsbenauwd voor het verliezen van een tweede proef en het opnieuw krijgen van een zwarte stem, durfde eigenlijk niet goed uit te halen. Langzaam maar zeker werd ze door Lan naar de rand van het platform gedreven. Als door een wonder wist ze nog enkele malen te ontsnappen met goed balanceerwerk, maar uiteindelijk moest ze zich toch gewonnen geven.

Lyne - Wannas

De vreugde bij Kamp Noord was gigantisch aan het einde van de eerste ronde. Ook Wannas wist zijn tegenstander onschadelijk te maken, waardoor Lyne werd verwezen naar de verliezersronde. Kamp Noord had maar liefst 5 kampleden in de winnaarsronde zitten en dus waren er slechts drie die de proef nog konden doen mislukken. Aan de kant van Kamp Zuid was de verslagenheid groot. Toch was het wederom T4nd die er de zonnige kant van inzag. Hij haalde zijn team bijeen om te bespreken dat ze hun sterkste personen moesten laten verliezen tot ze tegen Kamp Noord moesten. Dan zouden ze nog een goede kans maken. Het nadelige aantal spelers in de verliezersronde kon zomaar nog eens een zwaar strategisch voordeel worden!

***wordt vervolgd***
« Laatst bewerkt op: 10 september 2016, 11:15:45 door wschoolf1 »
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #7 Gepost op: 10 september 2016, 11:35:45 »Opnieuw werd er geloot en daarna kon begonnen worden aan de tweede ronde.Overwinningsronde: Shaddow - Wannas

Twee spelers van Kamp Noord die vechten om de overwinning. Waar hebben we dat eerder gezien? Shaddow en Wannas trapten er kennelijk ook in, want eenmaal op het platform wilde de een niet onderdoen voor de ander en was immuniteit toch wel een aanlokkelijke prijs. Robbendinho en Michelaar werden langs de kant met de minuut kwader, omdat hen eerst werd verweten voor de winst te gaan door twee spelers die nu zelf ook elkaar het licht in de ogen niet gunde. Bij Kamp Zuid kwam er juist nieuw elan, doordat ze zagen hoe Kamp Noord kennelijk uit steeds meer eilandjes leek te bestaan. Het gevecht werd na dik twaalf minuten beslist, toen Wannas op volle snelheid op Shaddow afstormde en Shaddow met gevaar voor eigen leven zich als een opgerolde egel voor zijn voeten wierp. Wannas had dat duidelijk niet aan zien komen en struikelde over Shaddow heen het water in.

Overwinningsronde: Angelique - Michelaar

Drie kansen lagen er nog voor Kamp Zuid om immuniteit te pakken. Toch wist ook hier niemand of ze nu moesten hopen dat iemand van hen zou winnen of juist iemand van het andere team. Immers, als iemand in jouw team immuniteit wint, heb jij weer meer kans weggestemd te worden. Uiteindelijk besloot men toch maar Angelique aan te moedigen, hetzij met gemengde gevoelens. De hulp mocht helaas voor Angelique niet baten, want al snel mepte Michelaar haar knock-out, waarna hij haar alleen nog maar met zijn voet over het randje hoefde te wippen. Kamp Zuid was meteen over zijn dubio heen en sprong gezamenlijk het water in om Angelique weer naar de kant te halen, daarbij geholpen door een toch wel enigszins aangeslagen Michelaar.

Overwinningsronde: Black_and_White - Domien

Gelukkig was Angelique alweer bij kennis voor ze op het vlot waren en kon de competitie gewoon doorgaan. Domien was de volgende speler van Kamp Zuid die mocht aantreden. Als Black_and_White al dacht dat Domien nog aangeslagen was van wat er in de vorige ronde met Angelique gebeurde, dan vergiste hij zich. Het kostte Domien niet bijzonder veel moeite om zich van Black_and_White te ontdoen. De teamspirit bij Kamp Zuid was helemaal terug na wat er zojuist gebeurd was en elke overwinning zou vanaf nu enorm gevierd worden!

Overwinningsronde: RickTorreman - Lan

Lan, vastbesloten niemand te onderschatten, stond zelfverzekerd aan de ene kant van het platform. RickTorreman, toch niet helemaal zonder ontzag voor zijn tegenstander, aan de andere. Het werd de kortste wedstrijd tot nu toe (de vrijwillige duik van T4nd niet meegerekend). Lan hoefde slechts n duw te geven om de overwinning voor zich op te eisen.

Verliezersronde: Zabulus - Lyne

In de verliezersronde werden de belangen al groter. Hier hadden beide teams weinig moeite om te kiezen of ze nu wel of niet voor hun teamgenoten moesten zijn. Als ze maar niet hoefden te stemmen, dan was alles prima! Kamp Noord was met slechts drie deelnemers in deze verliezersronde in het numerieke voordeel en zou in theorie zelfs al kunnen beslissen dat er bij Kamp Zuid gestemd zou moeten worden. Na de eerste wedstrijd was duidelijk dat dt feestje minimaal uitgesteld zou moeten worden. Zabulus herpakte zich meesterlijk van zijn perplexheid van de vorige ronde en werkte Lyne vakkundig over de rand.

Verliezersronde: T4nd - Adriaan

De moraal van Kamp Zuid werd beter en beter toen ook het tweede gevecht gewonnen werd. Adriaan, nog niet helemaal hersteld van zijn vorige gevecht, was opnieuw kansloos gezien T4nd zich in de eerste wedstrijd wel heel erg had gespaard. De tactiek van T4nd werkte tot dusver voortreffelijk!

Verliezersronde: Kevindemen - Rick

In deze wedstrijd moest natuurlijk wel nog iemand van Kamp Zuid het onderspit delven. Maar deze was dan ook ingecalculeerd. Omdat de zwarte stem toch wel dichterbij kwam bij een volgende nederlaag, durfden Kevindemen en Rick het niet aan het in goed overleg te regelen. Uiteindelijk was Rick echter geen partij voor Kevindemen en werd hij veroordeeld tot een volgende verliezersronde.

Verliezersronde: Skeilah - Robbendinho

Robbendinho zag zichzelf al als winnaar terugzwemmen, maar Skeilah leek deze wedstrijd van een andere planeet. Opgezweept door de recente overwinningen van haar team en vastbesloten niet nogmaals een zwarte stem te pakken sloeg ze Robbendinho eerst bont en blauw, alvorens zich te realiseren dat ze hem ook nog over de rand moest kegelen. Kamp Zuid werd helemaal gek. Ze hadden hun achterstand weten recht te breien. Weliswaar had Kamp Noord de meeste kans op een immuniteitsttem, ze hadden nu ook 2 tegen 2 kans om naar de eilandraad te moeten!

***wordt vervolgd***
« Laatst bewerkt op: 10 september 2016, 11:42:27 door wschoolf1 »
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #8 Gepost op: 10 september 2016, 11:54:11 »Iedereen die eerst gewonnen en daarna verloren had, of andersom, was uitgespeeld. De overige kandidaten zouden nog verder moeten. Wie pakt er immuniteit en wie de zwarte stem? En welk team moet er dus naar de eilandraad? De nieuwe loting werd verricht en ronde 3 kon gestart wordenOverwinningsronde: Lan - Michelaar

Dat Kamp Noord ten minste n finalist had voor de immuniteitsketting was inmiddels bekend; wie het ging worden zou nu beslecht worden. Lan en Michelaar stonden tegenover elkaar en maakten er een spannend gevecht van. Meerdere keren leek n van beide op het punt te staan van het vlot te vallen, maar telkens kwam die persoon toch weer terug. De wedstrijd kantelde regelmatig, maar uiteindelijk was het Lan die definitief kantelde. Hij viel van het vlot en Michelaar plaatste zich voor de finale.

Overwinningsronde: Shaddow - Domien

In de tweede halve finale ontstond ook een boeiend gevecht. Domien probeerde te tactiek van Shaddow uit de vorige ronde te kopiren, maar Shaddow doorzag dit. Domien raakte hierdoor van slag, met kopieertechnieken had hij Zabulus eerder ook al kunnen vellen. Hij wist zich duidelijk geen houding meer te geven en uiteindelijk wist Shaddow Domien de oceaan in te krijgen. De immuniteitsketting zou dus sowieso naar iemand van Kamp Noord gaan!

Verliezersronde: Robbendinho - Rick

De loting in de verliezersronde betekende dat het pleit wederom beslecht zou kunnen worden. Twee keer was het Kamp Noord tegen Kamp Zuid. Rick, die nog altijd last van zijn knie had en de moed al bijna had opgegeven, merkte dat zijn tegenstander na twee eerdere verliespartijen ook niet al te zeker meer was van zijn zaak. Met hernieuwde kracht vloog hij zijn tegenstander aan en Robbendinho sloeg recht achterover het water in. Het gevecht had veel korter geduurd dan zijn eerdere gevecht tegen Skeilah, maar Robbendinho zag er nu al tegenop dadelijk nog een keer aan te moeten treden.

Verliezersronde: Adriaan - Lyne

Adriaan voelde de druk op zijn schouders, Lyne zag haar kans schoon. Als Kamp Zuid dit gevecht wist te winnen, hoefden ze in ieder geval niet naar de eilandraad. Bij Kamp Noord begon men zich toch behoorlijk op te vreten, waarbij meerdere nagels werden stukgebeten. 'Alles of niets,' werd er richting Adriaan gescandeerd, die tot grote vreugde van Kamp Zuid, al snel voor 'niets' bleek te kiezen. Kamp Zuid won de proef en Kamp Noord moest naar de eilandraad!

***wordt vervolgd***
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #9 Gepost op: 10 september 2016, 12:12:16 »Terwijl Kamp Zuid al uitgebreid stond feest te vieren, moest Kamp Noord nog tweemaal het platform op. Beide keren zou het er echt om gaan. Sowieso moest men naar de eilandraad, maar n van hen kon nog wel immuniteit pakken! Bovendien zou n speler van Kamp Noord met een extra vervelend gevoel naar de eilandraad gaan, want met een zwarte stem op zak.Overwinningsronde: Shaddow - Michelaar

Wetend wat er op het spel stond en dat Kamp Noord hoe dan ook naar de eilandraad moest, waren Shaddow en Michelaar beiden vastbesloten immuniteit te pakken. Michelaar was echter nog niet op de hoogte van Shaddow zijn geheime wapen; iets wat Shaddow ook tot nog toe had verborgen gehouden. Bij aanvang van de wedstrijd besloot Shaddow dat het tijd was zijn troefkaart uit te spelen. Hij deed of hij Michelaar succes wilde wensen met het geven van een knuffel. Zodra hij Michelaar vasthad duwde hij zich met Michelaar en al over de rand, waarbij een stomverbaasde Michelaar de eerste was die het water raakte.

Verliezersronde: Robbendinho - Adriaan

Shaddow kon zijn geluk niet op en eigenlijk geloofde hij ook nauwelijks dat hij van deze 16 personen degene was die had gewonnen. De rest van zijn team was echter vooral bezig met het bekijken van wie er een zwarte stem zou krijgen. Beide spelers gaven het beste van zichzelf en het idee mogelijk al snel uit de expeditie te liggen gaf hen extra kracht. Uiteindelijk was het Adriaan die zegevierde en Robbendinho die met een pijnlijk gezicht terug moest naar Kamp Noord.

---Kamp Zuid, gefeliciteerd, jullie winnen je eerste proef en hoeven dus ditmaal niet naar de eilandraad!

Kamp Noord, helaas, jullie verliezen jullie eerste proef en moeten dus iemand wegstemmen...
Op Shaddow kan niet gestemd worden, hij heeft immuniteit.
Robbendinho begint de stemming met n zwarte stem tegen, omdat hij de proef verloor.

Kamp Noord, ik verwacht van jullie allemaal een PM vr maandag 12 september, 20.00 uur.
Ook als je 0 stemmen in wilt zetten ben je verplicht een PM te sturen!
Ook als je immuniteit hebt, ben je verplicht om in te sturen (je kunt immers nog altijd stemmen inzetten als je dat wilt)


De PM kan er als volgt uitzien:

Ik zet ... stemmen in op ...

---

Regels voor het stemmen:

* Je mag 0 stemmen inzetten, 1 stem, of meerdere stemmen. Maar als je stembriefjes op zijn, kan je tot aan de samensmelting niet meer stemmen...
* Het is niet mogelijk op verschillende mensen te stemmen. Je kunt dus wel 2 of meer briefjes op dezelfde persoon inzetten, maar je mag niet je stemmen spreiden over verschillende personen.
* Ook als je 0 stemmen in wilt zetten (of kunt zetten omdat je stembriefjes op zijn) ben je verplicht in te sturen, anders krijg je een inactiviteitspunt en verlies je twee stembriefjes (tenzij ze al op zijn natuurlijk). Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #10 Gepost op: 12 september 2016, 20:19:29 »Beste kandidaten,

Ook jullie kwamen er niet onderuit. Welkom Kamp Noord, op jullie eerste eilandraad.
Jullie hebben allen tenminste 5 stembriefjes in je koker zitten en kunnen dus echt wel iets uitrichten vanavond.

Bij de laatste proef werd bepaald dat jullie naar de eilandraad zouden moeten. Daar werd ook een zwarte stem uitgedeeld; laten we die er maar eerst even bijpakken:Omdat er bij jullie tot nu toe niemand inactief was hoef ik niet meer zwarte stemmen te laten zien. Dat betekent dat we kunnen beginnen met de reguliere stemmen. Ik heb de urn hier voor me staan en zal bekendmaken wie er stemmen heeft gekregen - en hoeveel. Jullie merken het vanzelf als de urn leeg is!

De eerste reguliere stem is voor:En dat maakt de stand tussen jou en Robbendinho natuurlijk meteen 1-1. De tweede reguliere stem gaat naar:Aiii, dat is niet fijn. Twee stemmen al tegen, terwijl de meeste van je kampgenoten nog op 0 staan. Gelukkig voor jou zitten er nog meer stemmen in de urn en kan er dus nog het n en ander gebeuren. De derde reguliere stem gaat naar:Net als Wannas sta jij op 1 stem, tegen 2 stemmen voor Robbendinho. De vierde reguliere stem dan:Oew, nog een stem voor jou! Twee stemmen voor Zabulus, twee stemmen voor Robbendinho en n stem voor Wannas. En dan te bedenken dat de urn zo goed als leeg is... De nnalaatste reguliere stem is voor:Alleen als de laatste stem voor Zabulus is, is er voor jou, Robbendinho, nog een redding mogelijk. In dat geval zal ik namelijk moeten loten wie er afvalt... Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en eerst maar eens naar de laatste reguliere stem kijken:Met 4 stemmen tegen was de uitslag dan toch gewoon duidelijk. Robbendinho, je mag afscheid nemen van je kampgenoten. Dank je wel voor je deelname!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen):

Robbendinho: 4 stemmen
Zabulus: 2 stemmen
Wannas: 1 stem

Niemand was inactief - waarvoor hulde!
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #11 Gepost op: 12 september 2016, 21:36:04 »Welkom Kamp Noord en Kamp Zuid op de derde immuniteitsproef!

Beide kampen zijn inmiddels teruggebracht naar 8 man en dus staan jullie weer gelijk. Ik ben benieuwd wie van jullie na deze proef weer in het voordeel zal zijn...
Zoals jullie inmiddels gewend zijn zal er weer het een en ander op het spel staan. Ook bij deze proef is er voor de slechtst scorende onder jullie een zwarte stem die je beter niet kan hebben staan op een eilandraad. Daarnaast moet het verliezende team daar natuurlijk sowieso naartoe. Opnieuw is het zo dat de persoon die de proef het beste speelt (of het meest geluk heeft) beloond zal worden met een vrijstelling.

Loting heeft wederom bepaald in welke volgorde jullie bordjes kapot mogen proberen te schieten. Die bordjes zien jullie verderop staan; elke persoon heeft 2 bordjes in een eigen kleur. Toch zullen jullie zeer nauwkeurig moeten mikken, want voor je het weet raak je een bordje van je eigen team of zelfs eentje van jezelf. De bordjes hangen namelijk zoals jullie zien nogal dicht bij elkaar... Zodra beide bordjes van jou kapotgeschoten zijn lig je uit het spel. De persoon die het eerst uit het spel ligt is ook meteen de persoon die de zwarte stem krijgt. De persoon die het langst in het spel blijft wint een vrijstelling. Ik neem aan dat alles duidelijk is?

Voor de zekerheid dan maar:

De eerste persoon die beide bordjes kwijtraakt krijgt een zwarte stem tegen op zijn/haar eerstvolgende eilandraad.
Het eerste team dat alle bordjes kwijtraakt verliest de proef en moet naar de eilandraad (dat hoeft dus niet noodzakelijkerwijs het team met de zwarte stem te zijn).
De persoon die als laatste nog 1 of 2 bordjes overheeft, krijgt een vrijstelling voor zijn/haar eerstvolgende eilandraad.De eerste die aan de katapult mocht plaatsnemen was RickTorreman. Hij nam de tijd om zijn steentje zorgvuldig te mikken, hetgeen resulteerde in een kapotgeschoten bordje van Michelaar.
Zabulus kon namens Team Noord meteen wraak nemen, maar schoot per ongeluk een bordje van Black_and_White aan flarden.
Black_and_White lukte het wel om een wraakbordje te schieten; RickTorreman kreeg ook zijn eerste kapotte bordje te verduren en kon zich dus alvast zorgen gaan maken over een eventuele zwarte stem.
Kevindemen maakte duidelijk dat er bij Kamp Zuid na de vorige proef definitief een vlammetje was gaan branden, want ook hij wist een Kamp-Noord-bordje te raken; ditmaal was Rylanzor de ongelukkige.
Maar ook Kamp Noord had de smaak inmiddels te pakken; Shaddow schoot een bordje van T4nd stuk.

Helaas voor Black_and_White was dat ene goede schot van Shaddow niet voldoende om hem ook echt uit de wind te houden. Opnieuw een teamgenoot, ditmaal Adriaan schoot een zwart-wit bordje van zijn houder. Dat betekende dus al heel vroeg dat de zwarte stem bekend was...

Ook Lyne schrok kennelijk van wat er gebeurde, gezien het feit dat Kevindemen toch echt bij Kamp Zuid hoort.
Lan was de eerste die, namens Kamp Noord, hopeloos miste en slechts een boom in de verte wist te raken. Skeilah, Rick en T4nd zorgden voor gematigde vreugde door uit deze 3 schoten respectievelijk bordjes van Zabulus, Shaddow en teamgenoot Skeilah te laten sneuvelen. Rylanzor schoot een tweede bordje van Kevindemen stuk en bracht de stand qua aantal nog spelende spelers op 7-7.
Angelique nam onmiddellijk wraak door met een zeer goed geplaatst schot Rylanzors tweede bordje te verknallen.
Domien was de tweede, maar de eerste van Kamp Zuid, die finaal alle bordjes miste.
Toch was dat altijd nog beter dan het schot van Michelaar, dat bij teamgenoot Wannas tot verontwaardiging leidde...
Wannas liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en schoot T4nd uit de wedstrijd.

Nadat iedereen 1x geschoten had, was de stand als volgt (Kamp Zuid en Kamp Noord beiden nog 6 personen in het spel):

Adriaan, Lyne, Lan, Rick, Angelique en Domien --> 2 bordjes.
RickTorreman, Zabulus, Shaddow, Skeilah, Michelaar en Wannas --> 1 bordje

Mocht Michelaar nog illusies hebben op een vrijstelling, dan maakte RickTorreman daar met zijn tweede steen een eind aan. Zabulus maakte het er voor zijn team en zichzelf niet beter op door na het eerste ongelukkige schot, nu het tweede bordje van zichzelf van de planken te schieten. Ineens stond Kamp Zuid er toch wel mooi voor!
Shaddow was echter niet van plan zich zomaar over te geven en schoot ditmaal een bordje van Domien kapot.
Ook Adriaan deed wat terug namens Noord, door een bordje van Lyne neer te halen.
Lyne, die inmiddels wel in de gaten had hoe gericht Shaddow kon schieten, nam ng een dreiging weg door zijn tweede bordje ook naar de filistijnen te schieten.
Lan maakte de afgang voor zichzelf compleet, door zijn eigen bordje stuk te schieten. Gelukkig had hij er nog 1 staan, want een extra exit van een Kamp Noord-speler zou wel eens beslissend kunnen blijken.
Skeilah maakte het zo mogelijk nog bonter; zij schoot ook een bordje van haarzelf stuk, maar dit was ook al haar laatste bordje... Gejuich van de kant van Kamp Noord, dat onverwachts weer wat in de wedstrijd kwam.
Rick, met nog keurig twee bordjes overeind, schoot iets minder keurig en miste alles.
Angelique deed hem voor hoe het moest, maar schoot daarbij wel een bordje van haar teamgenoot stuk. Nu had Rick er nog maar 1.
Domien schoot een bordje van Adriaan neer en Wannas miste hopeloos.

De stand na 2 schoten van iedereen (nog 6 bordjes van Kamp Zuid, verdeeld over 5 spelers; nog 3 spelers van Kamp Noord met elk 1 bordje):

Angelique --> 2 bordjes
RickTorreman, Adriaan, Lyne, Lan, Rick, Domien en Wannas --> 1 bordje

Het moment was gekomen waarop iedereen moest beslissen eerst en vooral voor de teamwinst te gaan, of toch vooral voor de immuniteit. Zou iedereen het teambelang prefereren of zouden er ook zijn die hun eigen goedschietende teamgenoten 'per ongeluk' uit de wedstrijd zouden knallen?

De derde beurt van RickTorreman maakte al meteen duidelijk dat er nu andere belangen ook gingen gelden. Angelique, eigen team,  was het slachtoffer en had nog maar 1 bordje over.
Adriaan , inmiddels aardig op dreef, maakte de stand tussen Kamp Noord en Kamp Zuid bijna weer gelijk door een bordje van Rick weg te schieten en zo ook een deelnemer van Kamp Zuid uit te schakelen.
Helaas voor Adriaan werd hij onmiddellijk daarna zelf ook uitgeschakeld door een voltreffer van Lyne. Die had Adriaan natuurlijk ook nog tegoed...
Lan miste voor de tweede keer, maar werd toch de laatste hoop voor Kamp Noord toen Angelique het laatste bordje van Wannas wegkegelde. Kamp Zuid vierde de overwinning al; wat kon er immers misgaan met 4 kansen tegen 1, waarvan die ene ook nog eens zeer gebrekkig kon schieten?
Nou ja, dat bordje van Lan moest natuurlijk nog wel stuk... Domien kreeg het niet voor elkaar; hij schoot zijn steentje ruimschoots over.

Aan het begin van de vierde ronde was dit de stand:

RickTorreman, Lyne, Lan, Angelique en Domien --> 1 bordje

RickTorreman bracht onbedoeld het geloof in een goede afloop bij Kamp Noord weer een beetje terug door zijn eigen bordje en daarmee ook zijn kans op een vrijstelling te elimineren.
Die hoop werd echter onmiddellijk de grond ingeboord door Lyne, die het laatste lid van Kamp Noord, Lan, wist uit te schakelen. De blijdschap bij Kamp Zuid was enorm; dit betekende de tweede overwinning op een rij!!!

Het maakte wel meteen Lyne zelf kwetsbaar, want niets lette de anderen nu op haar te schieten. Met 1 welgeplaatst schot van Angelique was het al meteen over!
Domien schoot ditmaal zijn steentje strak het zand vlak voor zijn voeten in en nam daarmee niet echt de favorietenrol in het gevecht tussen hem en Angelique op zich.
Toch schoot Angelique haar eigen bordje neer en maakte ze prompt daarmee Domien tot winnaar van een vrijstelling.

---

Kamp Zuid, gefeliciteerd, jullie winnen je tweede proef en hoeven dus opnieuw niet naar de eilandraad!

Kamp Noord, helaas, jullie verliezen weer en moeten dus nogmaals iemand wegstemmen...
Jullie kunnen op iedereen uit jullie eigen kamp stemmen, want niemand van jullie heeft immuniteit.
Black_and_White begint de stemming met n zwarte stem tegen, omdat hij de proef verloor.

Kamp Noord, ik verwacht van jullie allemaal een PM vr donderdag 15 september, 20.00 uur.
Ook als je 0 stemmen in wilt zetten ben je verplicht een PM te sturen!


De PM kan er als volgt uitzien:

Ik zet ... stemmen in op ...

---

Regels voor het stemmen:

* Je mag 0 stemmen inzetten, 1 stem, of meerdere stemmen. Maar als je stembriefjes op zijn, kan je tot aan de samensmelting niet meer stemmen...
* Het is niet mogelijk op verschillende mensen te stemmen. Je kunt dus wel 2 of meer briefjes op dezelfde persoon inzetten, maar je mag niet je stemmen spreiden over verschillende personen.
* Ook als je 0 stemmen in wilt zetten (of kunt zetten omdat je stembriefjes op zijn) ben je verplicht in te sturen, anders krijg je een inactiviteitspunt en verlies je twee stembriefjes (tenzij ze al op zijn natuurlijk). Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #12 Gepost op: 15 september 2016, 20:13:09 »Beste kandidaten,

Opnieuw is het Kamp Noord dat ik hier aantref op de eilandraad. Dat betekent dat er vandaag een tweede persoon uit jullie kamp zal vertrekken. Ik raad jullie aan stevig je best te doen op de volgende proef, want een nieuwe nederlaag maakt wel dat de krachten wat vreemd verdeeld gaan worden - en zeker niet in jullie voordeel!

Maar goed, het belangrijkste eerst. En van jullie zal moeten vertrekken. Tijd voor de stemming!

Voor we naar de reguliere stemmen gaan, hier eerst de zwarte stem die Black_and_White kreeg voor het verliezen van de proef...Dan pakken we nu de urn erbij. Bij de vorige eilandraad zetten jullie gezamenlijk 6 stemmen in. Ik ben benieuwd of dat nu ook weer het geval gaat zijn. Laten we snel beginnen; hier komt reguliere stem nummer 1:Dat betekent dat je er meteen al 2 hebt. Het ziet er niet echt goed uit op het moment. Maar gelukkig voor jou zijn we nog lang niet bij de bodem van de urn. De tweede reguliere stem:De tussenstand: Black_and_White 2 stemmen; Wannas 1 stem. Nog van alles mogelijk natuurlijk. De derde reguliere stem:Au, dat is al nummer 3! Nu wordt het toch wel serieus! Laten we snel kijken of het nog erger wordt:Oei, Wannas, dat moet het ook voor jou spannender maken. Dit is je tweede stem, tegen wel nog 3 stemmen voor Black_and_White. We gaan naar de vijfde reguliere stem:En de stand is gelijk! Zowel Black_and_White als Wannas hebben 3 stemmen nu. En ik ben pas op de helft van de reguliere stemmen... Door naar de volgende stem:Wannas staat nu voor het eerst achter met 4 stemmen op zijn naam, tegen 3 voor Black_and_White. Maar zoals gezegd, we zijn er nog lang niet. De volgende stem:En het is opnieuw gelijk. Vier tegen vier. Ik kan hier een heel lang verhaal houden, maar dat leidt alleen maar af. We gaan door naar de achtste reguliere stem:En ditmaal is het weer Black_and_White die er het slechtste voor staat. Nog 2 stemmen zitten er in de urn. Als de volgende stem ook voor Black_and_White is, is de stemming beslist. Zo niet, dan zal het van de laatste stem afhangen. Reguliere stem nummer 9:Zoals gezegd, de laatste stem hoeft niet meer getoond te worden. Het doek valt voor Black_and_White. Je mag afscheid nemen van je teamgenoten; Kamp Noord - jullie mogen daarna terug naar jullie eiland!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen):

Black_and_White: 7 stemmen
Wannas: 4 stemmen

Niemand was inactief - houd dat vol!

---

De nieuwe proef verschijnt waarschijnlijk morgen. Ik heb er vandaag helaas de tijd niet voor...
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #13 Gepost op: 16 september 2016, 21:19:09 »Welkom Kamp Noord en Kamp Zuid bij alweer de vierde immuniteitsproef.

Kamp Zuid, jullie proeven nu voor het eerst de weelde van het vrstaan. Consequentie daarvan is wel dat n persoon uit jullie groep niet mee zal kunnen doen aan de komende proef. Op die manier houden we het eerlijk voor Kamp Noord. Jullie hebben zojuist bij mij allemaal al een strootje getrokken en daaruit is gebleken dat RickTorreman deze proef even van de zijkant mag bekijken.

Wat staat jullie vandaag te wachten?

Allereerst zien jullie een kabelbaan over het water. Die kabelbaan gebruiken jullie n voor n om sleutels te pakken die aan een parallel touw hangen. Elke sleutel correspondeert met een kist die aan de overkant op het lagergelegen eiland staat. Hoe kleiner de sleutel, hoe waardevoller de inhoud van de kist. In die kisten vind je namelijk geldzakken. Niet alle geldzakken zijn echter even zwaar. Pak je geen sleutel, dan zwem je terug en probeer je het later nog een keer. Pak je wel een sleutel, dan zwem je met de geldzak terug naar het eiland en gooi je het geld in de kist. Het team dat als eerste 51 kilo aan geldzakken heeft verzameld, wint. Op dat moment eindigt het spel onmiddellijk. Het team dat verliest, gaat naar de eilandraad. De speler die individueel de minste kilo's heeft binnengebracht, krijgt een zwarte stem op zijn/ haar eerstvolgende eilandraad. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs iemand van het verliezende team te zijn. De persoon die individueel het meeste binnenbrengt, verdient een vrijstelling op zijn / haar eerstvolgende eilandraad. Ook dat hoeft niet per s iemand uit het winnende team te zijn.

Zijn jullie er klaar voor? Drie, twee, n, START!

---Rick en Shaddow zijn de eersten die met de kabelbaan naar beneden gaan. Waar Rick gelijk misgrijpt, doet Shaddow het beter. Hij grist de eerste sleutel van het lijntje en opent daarmee een kist. Een klein geldzakje is wat hij vindt en Shaddow zwemt er snel mee terug. Bij de weegschaal aangekomen blijkt dat hij 1 kilogram heeft binnengebracht.
Ondertussen waren Zabulus en Lyne ook vertrokken. Allebei pakten ze onderweg een sleutel mee en konden zij dus een kist openen. Het zakje van Lyne zag er duidelijk groter uit en bleek ook meer waard. Zij bracht in n keer 6 kilogram binnen, terwijl Zabulus eveneens met een lullige 1 kilogram kwam aanzwemmen.
De derde spelers van elk team, Angelique en Wannas, wisten ook beiden een sleutel te pakken. Vooral Angelique kreeg de handen op elkaar. Zij wist het kleinste sleuteltje van de lijn te halen en bracht daarmee 8 kilo binnen. Wannas deed het met 2 kilo ietsje beter dan zijn teamgenoten tot dan toe.
Bij Kamp Zuid was er al snel euforie. Het begin van de proef verliep naar wens en het werd alleen maar mooier toen Adriaan net en Kevindemen wl  een sleutel van de lijn wist te halen. Dat er in de geldzak van Kevindemen slechts 1 kilo zat, mocht de pret niet drukken.
T4nd en Rylanzor waren de volgenden die naar beneden gingen en opnieuw was het een lid van Kamp Noord dat misgreep.  T4nd nam 2 kilo terug naar de start en de voorsprong van Kamp Zuid werd met 17 kilo tegen 4 kilo nu wel erg comfortabel.
Lan deed een heel klein beetje terug door een kist met een inhoud van 2 kilo aan muntjes te openen, op het moment dat Skeilah namens Kamp Zuid 1 kilo aan muntjes binnenbracht.
Van beide kampen had 1 persoon zich nog niet in de strijd gemengd. Zowel Domien als Michelaar gingen voor een klein sleuteltje, maar beiden wisten zij niet raak te grijpen.

De stand na de eerste ronde was dus 18 kilo voor Kamp Zuid en 6 kilo voor Kamp Noord.

Vastbesloten iets aan de achterstand te doen zette Shaddow zich voor de tweede keer af namens Kamp Zuid. Waar Rick de eerste keer misgreep, had hij nu duidelijk het vertrouwen in een goede afloop, met de riante voorsprong in het achterhoofd. Beiden grepen zij een klein sleuteltje en wisten zij 6 kilo voor hun team binnen te harken.
Ook Lyne en Zabulus hadden het spel inmiddels goed door en pakten opnieuw een sleutel. Die van Lyne leverde echter opnieuw meer op dan die van Zabulus. Lyne haalde 5 kilo binnen, tegen opnieuw 1 kilo voor Zabulus.
Wannas en Angelique probeerden met flink gegil elkaar af te leiden; voor Wannas had dat resultaat want Angelique greep mis en Wannas kon opnieuw 1 kilo munten binnenbrengen.
Kevindemen zette in de volgende run gelijk weer iets goed door 2 kilo meer mee terug te nemen dan Adriaan, die -tot zijn eigen frustratie- opnieuw naast de sleuteltjes greep.
Rylanzor deed het namen Kamp Zuid echter niet beter en scoorde ook 0 kilo. T4nd wist wel een sleuteltje mee te pakken en bracht de totaalscore voor Kamp Noord al op 36 kilo, door alweer 5 kilo mee te nemen. Kamp Noord had de hoop inmiddels al opgegeven met nog maar 14 kilo in de kist. Toch waren Adriaan, Michelaar en Rylanzor zich er terdege van bewust dat het binnenhalen van 1 kilo al genoeg kon zijn om in ieder geval geen zwarte stem te krijgen.
Skeilah en Lan hadden de smaak goed te pakken. Opnieuw pakten zij beiden een sleutel van het touw en ditmaal konden zij respectievelijk 8 en 4 kilo bijschrijven.
Michelaar begreep dat hij niet veel kansen had om van de 0 af te komen en haalde nog eens goed adem voor hij zich afzette. Voor Domien was een zwarte stem op zijn volgende eilandraad geen probleem, omdat hij toch al immuniteit had. Of het daarmee te maken had is lastig te zeggen, maar Michelaar haalde een flinke zak van 8 kilo op, terwijl Domien misgreep.

De stand na de eerste ronde was en 26 kilo voor Kamp Noord en 44 kilo voor Kamp Zuid.

Rick en Shaddow begonnen aan hun derde ronde en haalden beiden een sleutel van de lijn. Waar Rick opnieuw 1 kilo binnenbracht, pakte Shaddow er 5. Heel voorzichtig kwam er toch nog iets van hoop terug bij Kamp Noord. 45 kilo tegen 31. Het gat was nog altijd groot - en Kamp Zuid had nog maar 6 kilo nodig, maar het verschil was al veel groter geweest!
Die hoop wordt even later alweer finaal de grond ingeslagen als Zabulus, tot dan lekker op dreef, nt naast een sleutel grijpt en Lyne met opnieuw 5 kilo Kamp Zuid op de rand van de overwinning zet! Het is afwachten wie de beslissende kilo voor Kamp Zuid binnenhaalt.
Angelique gaat iets te nonchalant met de naderende triomf om en mist haar sleutel finaal. Ditmaal mist Wannas echter voor het eerst ook zijn sleutel.
Ook Adriaan krijgt het opnieuw niet voor elkaar een sleutel te grijpen en dan is het Kevindemen die het spel beslecht. Hij pakt 1 kilo munten en bezorgt Kamp Zuid de derde overwinning op een rij!

---

Kamp Zuid, ongelooflijk, opnieuw gefeliciteerd! Jullie winnen voor de derde keer op een rij en hoeven dus opnieuw niet naar de eilandraad!
Wanneer jullie de eerstvolgende keer naar de eilandraad gaan, hebben zowel Domien (winnaar vorige proef met als enige een bordje over) als Lyne (winnaar deze proef met 16 kilo's aan munten) immuniteit.
Domien heeft deze keer 0 kilo binnengebracht, maar zijn zwarte stem valt weg tegen zijn immuniteit bij zijn eerstvolgende eilandraad.

Kamp Noord, helaas, jullie verliezen weer en moeten dus alweer iemand wegstemmen...
Jullie kunnen op iedereen uit jullie eigen kamp stemmen, want niemand van jullie heeft immuniteit.
Adriaan en Rylanzor beginnen beiden met een zwarte stem, omdat zij beiden geen kilo's hebben bijgedragen aan de score van Kamp Zuid.

Kamp Noord, ik verwacht van jullie allemaal een PM vr maandag 19 september, 20.00 uur.
Ook als je 0 stemmen in wilt zetten ben je verplicht een PM te sturen!


De PM kan er als volgt uitzien:

Ik zet ... stemmen in op ...

---

Regels voor het stemmen:

* Je mag 0 stemmen inzetten, 1 stem, of meerdere stemmen. Maar als je stembriefjes op zijn, kan je tot aan de samensmelting niet meer stemmen...
* Het is niet mogelijk op verschillende mensen te stemmen. Je kunt dus wel 2 of meer briefjes op dezelfde persoon inzetten, maar je mag niet je stemmen spreiden over verschillende personen.
* Ook als je 0 stemmen in wilt zetten (of kunt zetten omdat je stembriefjes op zijn) ben je verplicht in te sturen, anders krijg je een inactiviteitspunt en verlies je twee stembriefjes (tenzij ze al op zijn natuurlijk). Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.
« Laatst bewerkt op: 18 september 2016, 22:21:53 door wschoolf1 »
Gelogd

Wannas

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #14 Gepost op: 18 september 2016, 21:41:02 »

ik ga maar uit va maandag 19?
Gelogd
Pagina's: [1] 2 3 ... 5   Omhoog