Nieuws

Meer dan WvW
Er is zoveel meer dan alleen Weerwolven. Bezoek het café, een meeting of organiseer zelf een competitie. :)

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 [3] 4 5   Omlaag

Auteur Topic: Random Expeditie Robinson - Speltopic  (gelezen 1332 keer)

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #30 Gepost op: 7 oktober 2016, 20:37:50 »En ook Kamp Oost natuurlijk van harte welkom op de eilandraad voorafgaand aan de samensmelting. Wie zal er in jullie team immuniteit krijgen???

Jullie urn zit aanmerkelijk voller met stemmen dan de urn van het andere team. Of jullie hebben meer stemmen gespaard, of het andere kamp heeft zelfs nu nog stemmen achtergehouden... Niet minder dan 14 stemmen zijn er uitgebracht. Laten we dus maar snel gaan beginnen!

De eerste stem is voor:Met 14 stemmen gaat het wel even duren, dus stem nummer 2 maar gelijk erachteraan:Eén stem voor Kevindemen en één stem voor Zabulus. Stem nummer drie:En dat is al je tweede stem, Zabulus! Maar met nog 11 stemmen te gaan is dat natuurlijk niet echt een zekerheid...

Stem nummer vier:Nu wordt het langzaamaan wel echt leuk voor je, natuurlijk. Drie keer Zabulus, één keer Kevindemen... Stem nummer vijf:En ook Michelaar gaat zich in de strijd mengen. Net als Kevindemen 1 stem, tegen 3 voor Zabulus... Stem nummer zes:En dat is de tweede stem voor Michelaar. Even kijken of het nog spannend wil worden... Stem zeven gaat naar:Drie keer Zabulus, twee keer Kevindemen, twee keer Michelaar. En we zijn pas op de helft van de stemmen. De achtste stem:Zabulus, je voorsprong wordt weer ietsjes vergroot! Je hebt er nu net zoveel als Kevindemen en Michelaar samen. Stem nummer 9:En je hebt nu 3 stemmen voorsprong; het begint er naar uit te zien dat men jou de immuniteit het meeste gunt! De tiende stem:Zes keer Zabulus, twee keer Kevindemen en twee keer Michelaar... Nog 4 stemmen te gaan, dus als de volgende stem niet voor Kevindemen of Michelaar is, is het al beklonken. Hier komt stem 11:En daarmee is het duidelijk; Zabulus: gefeliciteerd! Jij mag met immuniteit aan de samensmelting beginnen. Kamp Oost - en ook Kamp West - jullie zullen wel zin hebben in een samensmeltingsdiner?

---

De totale eindstand:

10x Zabulus
2x Kevindemen
2x Michelaar

---Jullie hebben zeker wel trek in dat samensmeltingsdiner? Lopen jullie dan maar mee deze kant op...
Ach, weten jullie wat??? We doen nog eerst even een proef - eten kan altijd nog, toch???
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #31 Gepost op: 7 oktober 2016, 22:47:48 »Beste kandidaat,

Ik hoop dat ik een beetje te zien bent, want de verbinding valt hier nog wel eens tegen  ;)Je ligt hier in een veel te klein kistje onder de grond en zult jezelf moeten bevrijden.
Gelukkig heb je in deze kist het benodigde gereedschap daarvoor liggen. Boven de grond geef ik zometeen het startsein en probeer je jezelf zo vlot mogelijk te bevrijden. Als dat je eenmaal gelukt is, ren je zo vlot mogelijk naar de zee. In de zee vind je een kooi, waar je jezelf in moet zien te werken. In de kooi vind je vervolgens een blokje en dat blokje heb je weer nodig op de terugweg. Op de terugweg schuif je het blokje over de paal die je duidelijk op het strand ziet. De twee personen die daar het langst over doen, zullen een zwarte stem tegen krijgen op de eerstvolgende eilandraad. De twee personen die het snelst zijn, verdienen immuniteit (tenzij één van hen al immuniteit heeft natuurlijk). Alles duidelijk? Klaar? AF!

---

Lan behield de kalmte die nodig was. Nu de I-pad uit ging, was de aansteker het enige lichtpuntje dat hij nog bezat en, om zich heen kijkend in de kist, wist hij al snel het benodigde gereedschap te vinden om de kist te kunnen openen bij zijn voeteneinde. Na enig onhandig gedraai in de kist kon hij het luikje openen en het zand dat daarboven lag, wegscheppen met zijn handen. Al snel zag hij het eerste licht aan de oppervlakte.

Ook Kevindemen wist zich relatief vlot te bevrijden uit de benarde situatie. Hij nam echter iets minder de rust die Lan in zich had en sloopte uit halve paniek de kist. Toch bleek zijn aanpak nauwelijks minder effectief. Op het moment dat hij het strand opkrabbelde zag hij Lan al richting de kooi zwemmen. Niet ver achter Lan was nog iemand onderweg, maar Kevindemen kon zo snel niet onderscheiden wie het was.

Onder de grond had Adriaan liggen te stressen. Niet vanwege het levend begraven zijn -de organisatie zou wel beter oppassen- maar vanwege de mogelijk 4 personen die straks immuniteit zouden hebben. Met nog maar 9 leden van Kamp West en Kamp Oost samen kon dat weleens meteen een hele heftige eilandraad worden... Op het moment dat Adriaan de materialen in zijn hand had om zich los te wrikken, was de ergste stress weg. Het kon toch bijna niet dat heel veel andere kandidaten heel veel sneller zouden zijn?

Lan had inmiddels de adem in zijn nek gevoeld, maar was vastbesloten niet achterom te kijken. Tijdens het zwemmen echter werd hij ingehaald en nam hij toch even de moeite te kijken wie er naast hem zwom. Zijn hart sloeg een slag over toen hij besefte dat het Robbendinho was die voorbij kwam zwemmen. Maar Robbendinho was toch al tijden geleden weggestemd?

Op het moment dat Black_and_White zijn kop boven het zand uitstak, was hij benieuwd hoeveel verbaasde gezichten hij zou treffen van kandidaten die niet verwacht hadden hem nog terug te zien. In plaats van heel veel niet-weggestemden zag hij echter Skeilah richting het water komen. Ook zij had zich inmiddels weten te bevrijden.Robbendinho was de rest inmiddels ver voor. Vastbesloten wraak te nemen voor zijn eerdere exit klom hij vlug als water de kooi in, pakte hij een blokje en zwom hij alweer op de weg terug voordat ook Lan de kooi wist te bereiken. Niet veel later zwommen ook de anderen die zich hadden bevrijd zich tot de kooi. Bij het zich omhoog werken in de kooi ondervond Lan de nodige moeite en moest hij met lede ogen toezien hoe ook Adriaan en Skeilah hem wisten te passeren.

Onder de grond begon de paniek behoorlijk toe te slaan bij een aantal deelnemers. Sommigen hadden geen idee hoe zichzelf te bevrijden en Shaddow kwam zijn gereedschap dan ook per toeval tegen toen hij in paniek stuiptrekkingen begon te maken. Hij wist niet hoe snel hij uit de kist moest komen en daarna hoe snel hij er zover mogelijk vandaan moest komen. Toch wierp hij zich in het water aangekomen vrijwillig in de kooi om een nieuw blokje te halen.Terwijl nog meerdere kandidaten zichzelf niet hadden bevrijd uit hun benauwde positie onder de grond, wist Robbendinho al als eerste zijn blokje over de paal te schuiven en daarmee zijn hernieuwde verblijf in ieder geval voorlopig veilig te stellen. De oerkreet die hij slaakte, verklapte dat hij goed gefocust was geweest op deze immuniteit.

Wannas en RickTorreman kwamen vrijwel gelijktijdig uit hun kist en wisten niet waar ze moesten kijken. Niet minder dan drie weggestemde personen waren onderweg in deze proef en wie weet hoeveel er zich nog onder de grond en dus ook in het spel bevonden? Zonder er verder bij na te denken en wetende dat er al veel mensen onderweg waren, doken zij toch maar snel de zee in.

Als zij op dat moment achterom hadden gekeken, hadden zij gezien dat met Rick een vierde weggestemde speler zich terug had gevochten in het spel. Mocht Rick nog de illusie hebben dat hij ook voor immuniteit kon gaan, dan zag hij op rechts dat Adriaan de tweede speler was die zijn blokje om de paal wist te schuiven en dat daarmee de kans op immuniteit voor Rick verkeken was.

Terwijl meer en meer spelers zich in de kooi wisten te krijgen, kwam ook Domien boven uit zijn begraven positie. Hij zag al snel zijn collega-afvallers en berekende snel dat, omdat hij zelf als laatste was weggestemd, er nog 3 mensen in het zand lagen. Als hij zijn positie in de opdracht wist vast te houden, zou het dus wel goedkomen om de zwarte stemmen te vermijden.

Lan had inmiddels ook een vorm van paniek weten te pakken. Hij had zich met veel moeite in de kooi in de zee gekregen, maar kreeg met geen mogelijkheid zichzelf meer uit de kooi. Ondertussen zag hij Skeilah, RickTorreman en Kevindemen weer uit de kooi vertrekken en zelfs al finishen. Als hij helemaal vast zou blijven zitten, zou hij dadelijk nog een zwarte stem krijgen ook!

T4nd en Michelaar wisten niet wat ze zagen toen ze eindelijk wisten te ontsnappen uit hun startpositie. Er waren meer mensen onderweg dan er kandidaten hadden moeten zijn. Het was te onoverzichtelijk om er goed wijs uit te worden en dus moesten ze maar gewoon keihard aan de bak. Niet veel later lagen ze beiden in het water, elkaar geen centimeter voorsprong gunnend.

Op het moment dat T4nd en Michelaar het water ingingen, kwamen Wannas en Black_and_White er juist uit. Black_and_White wist nog net voor Wannas te finishen en plaatste zijn blokje eveneens op de toren. Wannas finishte als zevende, met nog zeven kandidaten onderweg.

Zabulus was de allerlaatste die aan het zwemmen begon. Hij had al immuniteit, dus had rustig aan kunnen doen en was eerst nog van plan geweest gewoon te gaan slapen in zijn kist. Toen kwam hij tot de conclusie dat hij mogelijk ook nog wel van invloed kon zijn in het spel. Immers, als hij bij de laatste twee zou eindigen, had maar 1 persoon een zwarte stem. Wist hij ten minste 2 personen voor te blijven, dan zou hij indien hem dat uitkwam misschien ook nog wel iemand een zwarte stem kunnen aannaaien.

Shaddow was de achtste die binnenkwam en keek eens goed om zich heen. Als hij al verrast was door de terugkeer van een aantal weggestemde medekandidaten, wist hij dit goed te verbergen. Hij begon de al gefinishten onder hen intense welkom-terug-knuffels te geven. In de tussentijd wisten ook T4nd en Zabulus, die een sterke zwemspurt had laten zien, te finishen. Domien, Michelaar en Rick hadden zich inmiddels ook uit de kooi in het water bevrijd en Lan zag tot zijn grote frustratie dat nu toch wel iedereen onderweg moest zijn en dat hij dus in laatste positie lag. Uit pure frustratie liet hij zichzelf onder water zakken...

... en vond prompt een luik aan de onderkant van de kooi. Hij zwom erdoor en begon in grote haast zijn achterstand goed te zwemmen. Het was de vraag of hij de anderen nog in kon halen, maar hij moest het proberen!

Domien zette ook zijn blokje om de standaard en tikte daarmee aan als elfde. Achteromkijkend zag hij Michelaar en Rick nek-aan-nek zwemmen in de laatste 50 meter naar het strand. Lan lag een goede 20 meter achter, maar kwam zienderogen dichterbij. Tot op het strand was het lastig te zeggen wie er van hen het eerst aan zou komen, maar uiteindelijk was het Rick die het laatste veilige plekje kon verzilveren. Lan en Michelaar, beiden onlangs nog met immuniteit, moesten nu met toegeknepen billen naar de volgende eilandraad toeleven.

---Jullie zien het goed, jullie kamp is behoorlijk uitgebreid. Met zijn veertienen mogen jullie aan het samensmeltingsdiner gaan beginnen!

Adriaan
Black_and_White
Domien
Kevindemen
Lan
Michelaar
Rick
RickTorreman
Robbendinho
Shaddow
Skeilah
T4nd
Wannas
ZabulusMaak vooral opnieuw kennis met elkaar en vergeet niet weer op krachten te komen: eet smakelijk!

---Kandidaten,

even wat aandachtspunten van mij voor bij de volgende eilandraad:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 2 verschillende personen. Al deze stemmen worden samengenomen en de 2 spelers met de meeste stemmen achter hun naam zullen afvallen.
* Wannas, Zabulus, Robbendinho en Adriaan hebben immuniteit. Zij moeten zelf wel gewoon stemmen. Lan en Michelaar beginnen de stemming met één zwarte stem tegen.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: maandag 10 oktober, 20.00 uur.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #32 Gepost op: 10 oktober 2016, 20:48:06 »Beste kandidaten,

Daar was hij dan... de samensmelting! En met meer personen dan de meesten van jullie verwacht zullen hebben, neem ik aan! Veertien kandidaten die onderling zullen gaan bepalen wie zich de ultieme survivor mag noemen. Als nieuwe twist moesten jullie twee stemmen uitdelen en dat betekent dat er maar liefst 28 stemmen in de urn zouden moeten zitten. Helaas is dat niet het geval; het zijn er 'slechts' 26. We zullen aan het eind zien wie de inactieveling was ditmaal.

Adriaan, Robbendinho, Wannas en Zabulus waren immuun, dus er zijn nog 10 mogelijke afvallers. Van hen zijn het er twee die daadwerkelijk het spel zullen moeten verlaten.

We beginnen natuurlijk weer met de zwarte stemmen, daarvan was er bij deze proef één voor:Hij was niet de enige met een zwarte stem tegen. Ook de volgende persoon kreeg alvast een stem cadeau uit de proef:Lan begint met 1 stem tegen en Michelaar eveneens. Dan nu de 26 regulier uitgebrachte stemmen. Met als eerste een stem voor:De tweede reguliere stem gaat naar:En dat betekent dat er nu 4 personen zijn met 1 stem achter hun naam; Lan, Michelaar, Shaddow en T4nd. Snel door naar de 3e reguliere stem:En dat is de vijfde persoon met een stem. De vierde reguliere stem dan:Lan is de eerste met twee stemmen. Natuurlijk is er nog van alles mogelijk en zijn er al een heleboel spelers met 1 stem. De vijfde stem door jullie gedaan is voor:Twee keer Lan, twee keer T4nd, één keer Kevindemen, één keer Shaddow, één keer Michelaar. Er is nog weinig duidelijk. De zesde reguliere stem gaat naar:En ook hij had nog geen stem. Stem zeven dan - en deze is voor:Net als Lan en T4nd heb jij nu 2 stemmen achter je naam staan, Shaddow. Daarnaast vier spelers die elk 1 stem achter hun naam hebben. We gaan door met stem nummer acht:Vier spelers, allemaal op twee stemmen. Tot zover is het de spannendste stemronde; benieuwd of het ook zo close zal blijven... Stem nummer 9 gaat naar:En dat is de zoveelste speler met een eerste stem. De tiende stem komt er inmiddels aan:RickTorreman, nu moet je je toch wel ernstig zorgen gaan maken... De derde stem voor jou al. Lan, Shaddow en T4nd hebben er ook 2 achter hun naam. Skeilah, Michelaar en Kevindemen hebben er ieder één. We zijn alweer aangekomen bij stem 11:En dat is zelfs al je vierde stem! Met een been lig je inmiddels toch wel uit het spel, hoewel er nog 15 stemmen uitgedeeld moeten worden. Blijven hopen dus... Stem nummer 12:RickTorreman heeft 4 stemmen nu, T4nd 3 stemmen, Lan en Shaddow 2 stemmen. Na de volgende stem zijn we halverwege de door jullie uitgebrachte stemmen:Jullie blijven met zijn allen goed dicht bij elkaar liggen. Nog iemand die nu 2 stemmen tegen heeft.

WORDT VERVOLGD
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #33 Gepost op: 10 oktober 2016, 20:51:05 »

Stem nummer veertien van jullie:RickTorreman gaat nog altijd aan de leiding met 4 stemmen tegen, gevolgd nu door Lan én T4nd met ieder 3 stemmen. Michelaar en Shaddow hebben er ieder 2, Skeilah en Kevindemen allebei 1. De vijftiende stem:En nu gaan Lan en RickTorreman samen aan de leiding met beiden 4 stemmen tegen. Zijn zij de afvallers of wordt het nog spannender? Stem zestien gaat naar:Lan, dat is al nummer 5. Nu wordt het toch wel menens! De zeventiende stem is voor:En zo gaat het nog wel even duren weer! Lan heeft 5 stemmen, RickTorreman 4, T4nd ook 4... Stem achttien:5 stemmen nu ook voor T4nd. Samen met Lan op dit moment de spelers die het spel moeten verlaten. Maar RickTorreman is met 4 stemmen ook nog allerminst zeker. En met nog 8 stemmen te gaan is in theorie eigenlijk nog niemand veilig... tenzij je immuniteit hebt natuurlijk! De negentiende reguliere stem:Is de zesde stem voor T4nd... Lan 5 stemmen, RickTorreman 4 stemmen. Hoe gaat dit aflopen? Stem nummer 20:Dat het tussen jullie drieën zal gaan wordt wel behoorlijk duidelijk nu. Zes keer T4nd, vijf keer Lan, vijf keer RickTorreman. En nog 6 stemmen die iets kunnen veranderen. Hier komt stem nummer 21:En toen kwam RickTorreman weer aan de leiding, weliswaar samen met T4nd. Beiden hebben 6 stemmen, tegen 5 stemmen voor Lan. De tweeëntwintigste stem dan:Zes - zes - zes... Met nog 4 stemmen te gaan. Hoe gaat dit aflopen? Nog een stem tegen kunnen jullie duidelijk niet meer gebruiken. Stem nummer 23:De zevende stem is dit voor T4nd. Dat betekent dat een volgende stem voor T4nd ook meteen een exit betekent... Hopelijk wordt dit noodlot nog afgewend met stem 24:En dit betekent dat de eerste afvaller bekend is. T4nd, helaas, je mag wel nog even blijven zitten om de resterende stemmen te zien en niet alleen afscheid te hoeven nemen. Stem nummer 25:Deze stem doet er duidelijk niet meer toe. Wellicht de laatste stem nog wel; zo niet, dan is RickTorreman de tweede afvaller, gezien hij een keer inactief is geweest en Lan niet. Maar misschien brengt de laatste stem natuurlijk ook wel gewoon een beslissing. De laatste, zesentwintigste reguliere stem gaat naar:En daarmee is de beslissing dan toch gevallen. RickTorreman en T4nd, jullie mogen afscheid nemen van jullie kampgenoten. De overige kandidaten mogen zich opmaken voor de nieuwe proef; ik zie jullie binnenkort!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen):

9x T4nd
7x RickTorreman
6x Lan
2x Michelaar
2x Shaddow
1x Kevindemen
1x Skeilah

Wannas was (voor de eerste keer) inactief.

---

Ik ga naar Nederland-Frankrijk kijken; de nieuwe proef verschijnt hopelijk morgen!
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #34 Gepost op: 11 oktober 2016, 18:00:50 »Beste kandidaat,

Wat een veldslag was dat gisteren, op de eilandraad! Ik heb behoorlijk zitten zweten, want spannend was het zeker. Jullie hebben dus inmiddels wel aardig in de gaten dat immuniteit ook na de samensmelting geen overbodige luxe is! Ditmaal valt immuniteit wederom te winnen, echter nu niet voor 4 personen, maar 'slechts' voor 3 van jullie... Daarnaast zullen er ditmaal in plaats van 2 stemmen bij de vorige proef, nu 3 zwarte stemmen uitgedeeld gaan worden. Opnieuw zullen er 2 expeditieleden naar huis worden gestemd.

Jullie worden in groepjes van 4 gedeeld en met dat viertal gaan jullie onderling tegen elkaar strijden. De persoon die daarbij het beste uit de bus komt, wint immuniteit; de persoon die daarbij het slechtste scoort, krijgt de zwarte stem. Zoals jullie inmiddels gewend zijn, hebben we de groepjes op basis van loting samengesteld.

Black_and_White, Wannas, Lan en Domien, jullie mogen het eerst met mij meelopen.Heren, ik heb hier voor jullie 4 comfortabele hangmatten, een bakje en een steen. De steen houd je in je hand, naast het hangmatje en blijft daar zo lang als mogelijk. Mocht je in slaap vallen, dan valt de steen uit je hand en verlies je deze proef. De persoon die het langst niet slaapt - en dus de steen het langst vast heeft, wint!

Vol goede moed begint iedereen aan deze proef. Men heeft het idee dat men niet zo moe is en dit dus best een tijdje vol zou kunnen houden. Wannas kiest er onmiddellijk voor met zichzelf bezig te zijn. Hij kijkt de overige kampleden niet meer aan, sluit zijn ogen en gaat in zijn hoofd liedjes zingen. Black_and_White merkt al snel dat hij toch meer moe is dan hij verwachtte en begint al snel te gapen. Hij vermaant zichzelf en verplicht zich ertoe niet als eerste af te vallen in deze proef. Lan en Domien gaan met elkaar aan het kletsen, in de hoop dat ze elkaar lang genoeg bezig houden om in ieder geval de zwarte stem te ontlopen.

***

Omdat de eerste groep nog wel even bezig is, ga ik in de tussentijd de tweede groep ook ophalen. Robbendinho, Michelaar, Zabulus en Shaddow - ook jullie mogen met mij meekomen!Jullie mogen met zijn vieren in de kooi plaatsnemen. De persoon die als eerste de kooi wil verlaten, om welke reden dan ook, krijgt een zwarte stem. De persoon die het langste blijft zitten, wint immuniteit!

Omdat de kandidaten geen idee hebben wat de andere groepjes gaan doen, laat men deze straf gelaten over zich heen komen. Al snel begint de maag van Michelaar te knorren. Zodra hij erover begint, krijgt ook Robbendinho gelijk honger. Zabulus vindt dit wel een leuk spelletje en begint daarom alle gerechten op te noemen die hij maar kan bedenken; de één nog lekkerder dan de ander. In de hoop er anderen op die manier uit te spelen, merkt hij echter ook wel op dat hij er zelf ook honger van krijgt. Shaddow krijgt het voor elkaar in een soort trance te komen en lijkt zich volkomen afgesloten te hebben van de buitenwereld. Langzaamaan wordt het buiten donker en wordt de opdracht lastiger.

***

En de laatste groep mag natuurlijk ook aan de opdracht beginnen. Rick, Kevindemen, Adriaan en Skeilah, jullie mogen als laatste met mij mee!Jullie mogen elk in een kooi plaatsnemen. Deze kooi bevindt zich nu nog voor de helft in het water. We gaan een quiz spelen waarbij jullie om het kwartier ieder 1 vraag krijgen. Als je die vraag juist beantwoordt, mag je een kooi 1 meter op laten takelen. Als je de vraag onjuist beantwoordt, wordt jouw kooi 1 meter opgetakeld. Zodra je niet meer hoger durft, mag je het luikje aan de onderkant openmaken en naar beneden springen. De kooi wordt niet meer omlaag gehaald! Wie het eerst springt, krijgt een zwarte stem tegen en wie het langst blijft hangen, wint immuniteit!

De grootste vrees van Skeilah begint hier werkelijkheid te worden. Met een enorme hoogtevrees weet ze nu al dat ze dit niet lang vol gaat houden. Nu ja, dan moet ze maar zorgen dat haar kooi niet te hoog komt. Na de eerste vragenronde komt Adriaan tot de aangename conclusie dat hij tot nog toe gespaard wordt. Als enige is zijn kooi nog niet omhoog getrokken; tot zo ver gaat het goed. Kevindemen en Rick hebben er vertrouwen in dat zij niet als eerste zullen hoeven springen, gezien zij van hoogtevrees geen last hebben.

***

Terug bij de hangmatten lijkt Lan zich op zijn gemak te voelen. Hij vertelt zulke saaie anekdotes dat Domien moeilijk nog zijn ogen kan openhouden. Black_and_White is inmiddels al zo uitgebreid aan het gapen dat er hele Big Mac's in één keer naar binnen gedrukt zouden kunnen worden en Wannas is al tijden met zijn ogen dicht aan het mediteren. De grens tussen mediteren en slapen is natuurlijk een dunne, dus ook dat zijn risico's...

In de kooi op het strand is Michelaar de eerste die het opgeeft en daarom voor de tweede opeenvolgende met een zwarte stem achterblijft. Het uitzicht op het niet-eten en het niet fatsoenlijk kunnen slapen maakten dat hij deze keuze maakte.

De kooien op het water hangen inmiddels al behoorlijk hoger. De overige kandidaten zagen Adriaan natuurlijk wat lager hangen dan de anderen en kozen daarom alledrie om hem en zijn kooi omhoog te takelen. Inmiddels op 7 meter hoogte, gelijk aan Kevindemen en toch nog vastberaden deze proef te winnen. Rick had verwacht minder last te hebben van hoogtevrees, maar op het moment dat hij naar 5 meter wordt getrokken, wordt het hem teveel. Hij besluit het luik te openen en de zwarte stem op de koop toe te nemen.

Bij de hangmatten merkt dan eindelijk ook Lan dat zijn verhalen niet om aan te horen zijn en hij begint ook te gapen. Kennelijk heeft hij Domien er toch voldoende mee vermoeid, want deze laat als eerste zijn steentje los en krijgt de laatste zwarte stem van deze proef. Onmiddellijk daarna gooit ook Wannas zijn steentje erbij neer, maar dan met als reden rustig te kunnen slapen. De strijd om immuniteit zal tussen Black_and_White, die het tot zijn eigen verwondering nog verdomd lang volhoudt, en Lan moeten gaan.

In de kooi op het strand hebben Robbendinho, Zabulus en Shaddow inmiddels de strijdbijl begraven en dus wil men het niet meer hebben over allerlei lekkerheden. Ieder in een andere hoek probeert in slaap te komen tijdens de nacht. Robbendinho is de enige die het niet voor elkaar krijgt in slaap te komen en tot zijn eigen frustratie kiest hij er om drie uur 's nachts voor deze opdracht op te geven.

In de kooien boven het water vindt men de opdracht al lang niet meer grappig. Men hoort de zee nog wel onder zich, maar ziet door het donker geen hand meer voor ogen. Kevindemen is inmiddels de tel kwijt en heeft geen idee meer hoe hoog hij hangt. Omdat hij ook niet nog hoger durft, geeft hij een signaal dat hij gaat springen. Dan wordt er een spot op het water gezet en kan hij zien dat hij zeker een meter of 10 zal moeten springen. Hij wenst Adriaan en Skeilah nog succes verder en springt dan het water tegemoet.

Om half vier moet Black_and_White er dan toch aan toegeven. Hij is té moe en kan echt niet meer wakker blijven. Lan haalt immuniteit en is daar, na de vele stemmen van de vorige eilandraad, zichtbaar blij mee!

Shaddow en Zabulus blijven in de kooi elkaar aankijken. Zabulus wil niet wijken, ondanks dat hij de vorige keer ook al immuun was. Shaddow wil vooral om die reden zelf heel graag winnen. Als echter de volgende dag aanbreekt en de zon wel heel enthousiast vól op de kooi gaat schijnen, moet ook Shaddow opgeven. Zabulus houdt het niet meer van blijdschap; voor de tweede opeenvolgende keer wint hij immuniteit!

Boven het water breekt de ochtend ook aan. Skeilah, die tot dan toe nog niet vaak gekozen was door Kevindemen en Rick en dus meters lager hing dan Adriaan was vastbesloten bij de volgende lift uit de kooi te springen. Adriaan beantwoordde echter zijn vraag verkeerd en moest daarom opnieuw een meter omhoog. Nu 12 meter van het water af vond hij het echter wel mooi geweest en dus sprong hij ook uit de kooi. Skeilah was al als enige vrouw in de samensmelting; nu is ze meteen verzekerd van een plek bij de laatste 10!

---

Voor deze eilandraad gelden dezelfde regels als bij de vorige:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 2 verschillende personen. Al deze stemmen worden samengenomen en de 2 spelers met de meeste stemmen achter hun naam zullen afvallen.
* Lan, Zabulus en Skeilah hebben immuniteit. Zij moeten zelf wel gewoon stemmen. Domien, Michelaar en Rick beginnen de stemming met één zwarte stem tegen, wegens het verliezen van de proef. Ook Wannas begint met een zwarte stem tegen, aangezien hij de vorige deadline had gemist.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: vrijdag 14 oktober, 20.00 uur.
« Laatst bewerkt op: 12 oktober 2016, 15:38:03 door wschoolf1 »
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #35 Gepost op: 14 oktober 2016, 20:13:52 »Beste kandidaten,

Schiet lekker op zo, of niet? Twee spelers gelijktijdig naar huis; zo komen we nog een keer ergens! Toch blijven we dit natuurlijk niet doen, maar voorlopig is het: opgeruimd staat netjes  ;)

Voor de stemming van vandaag heb ik wederom eerst maar liefst 4 zwarte stemmen te showen. Drie daarvan zijn vanwege het verliezen van een proef, één vanwege inactiviteit. Laten we maar eens met die van de inactiviteit beginnen... Om die reden een eerste zwarte stem voor:Dan de andere zwarte stemmen. De eerste was vanwege het verliezen van de slaapproef, en die stem is voor:De tweede is voor de verliezer van de proef met de kooi op het strand. Hier gaat de zwarte stem naar:En dan tot slot nog een zwarte stem voor de verliezer van de proef met de kooien boven het water:4 stemmen, netjes verdeeld over 4 personen. En dan moeten we de reguliere stemming nog beginnen. Lan, Skeilah en Zabulus zijn daarbij immuun en zitten hier dus relatief rustig. Gelukkig was iedereen deze keer actief en kan ik dus 24 stemmen nog laten zien. De eerste, reguliere stem is voor:Ai, dat is meteen al je tweede stem. Gelukkig zitten er nog 23 in de urn. De tweede reguliere stem is voor:En dat maakt de vierde persoon met 1 stem tegen. Shaddow, Wannas, Rick en Michelaar. Domien heeft er al twee... Reguliere stem nummer 3:En dat is ook nummer 2 voor Wannas. Op dit moment zou jij dus samen met Domien moeten vertrekken. De vierde reguliere stem:Shaddow 2 stemmen, Wannas 2 stemmen, Domien 2 stemmen. Gaat het tussen jullie? Of zullen er meer zijn die zich in deze strijd gaan mengen? Stem nummer 5:De derde stem al voor Wannas. En daarmee ben je de eerste die er 3 tegen heeft staan. We zijn er nog lang niet, maar gevaarlijk wordt het nu wel! De zesde reguliere stem gaat naar:En dat is alweer iemand met 2 stemmen. Wannas heeft er nu 3 en wordt op de voet gevolgd door Rick, Domien en Shaddow met 2. De zevende stem is voor:En dat maakt de stand 3-3. Jullie zijn opnieuw de twee personen met de meeste stemmen! Stem nummer acht dan:Hoppa!Nog iemand met 3 stemmen tegen. Dit belooft weer een bloedstollende stemming te worden! Maar nog maar 1/3 van de reguliere stemmen gehad. Hier komt de negende stem:En jij had er ook al één achter je naam, dus achter het drietal met 3 stemmen sta jij samen met Rick nu op 2... We gaan door naar de tiende stem door jullie uitgebracht:Direct nog eentje erbij. Dat maakt dat we nu, na 10 reguliere stemmen en 4 zwarte stemmen de volgende tussenstand hebben:

3x Domien
3x Michelaar
3x Shaddow
3x Wannas
2x Rick

Maar er zijn ook nog 14 stemmen te gaan; er is nog van alles mogelijk!

WORDT VERVOLGD
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #36 Gepost op: 14 oktober 2016, 20:35:28 »

De elfde stem die jullie zelf hebben opgeschreven:De vierde stem voor Domien! Bij de vorige eilandraad waren er 7 stemmen nodig om iemand naar huis te sturen. Maar met minder kandidaten kan die grens weleens lager liggen vandaag. Het ziet er serieus slecht voor je uit nu! Laten we gauw kijken of het nog weer spannend gaat worden... Jullie twaalfde stem:Achter vier keer Domien komt Rick nu toch ook wel met stip binnen in het lijstje kanshebbers om naar huis gestuurd te worden. Hij heeft nu drie stemmen achter zijn naam, evenveel als Wannas, Shaddow en Michelaar. Stem nummer dertien dan:Deze is wel pijnlijk, want op deze manier stoot Rick meteen door naar een van de twee voorlopige afvallers. Samen met Domien op dit moment 4 stemmen achter de naam. We zijn aangekomen bij stem veertien:Au! De vijfde stem voor Domien. Het wordt al moeilijker en moeilijker voor je om de goede hoop vast te houden. Bedenk wel: er zijn nog 10 stemmen te gaan. Zelfs iemand met 0 stemmen op dit moment zou in theorie nog kunnen afvallen. De vijftiende stem alweer:Domien heeft er nu 5; Wannas en Rick ieder 4. Shaddow en Michelaar moeten ook al 3 stemmen zien te verwerken. We zijn aangekomen bij stem zestien:En ook Shaddow klimt naar 4 stemmen op zijn naam. We komen dichter en dichter bij de ontknoping. Twee derde van de stemmen is nu getoond. En we gaan gewoon verder met stem 17:Zes keer Domien al, tegen vier keer Rick, Shaddow en Wannas. Dat betekent dat er al minimaal 4 stemmen nodig zijn om twee personen nog op gelijke hoogte met jou te laten komen, Domien. We gaan naar de 18e stem:Hmm... ik zie dat je iets gaat verzitten op je bankje? Het is pas je eerste stem natuurlijk, maar er zitten er ook nog 6 in de urn. We zijn aangekomen bij stem 19:En deze zevende stem betekent dat Domien niet meer door ten minste twee personen is in te halen en dat Domien dus -opnieuw- afscheid zal moeten nemen van de groep. Domien, je mag nog even blijven zitten om de afloop van deze stemming te aanschouwen. We gaan door met stem 20:Achter Domien kan het natuurlijk nog wisselen. Wannas heeft 5 stemmen tegen nu; Rick en Shaddow beiden 4; Michelaar 3. Er zijn nog 4 stemmen om hier verandering in te brengen. De 21e stem:Opnieuw één voor Domien en dat doet de stand niet meer wisselen. Gauw door naar stem 22:Vijf tegen vijf tussen Rick en Wannas. Als de laatste twee stemmen allebei niet naar jullie (en ook niet naar Shaddow) gaan, zal Rick de afvaller zijn omdat hij twee keer inactief is geweest, tegenover één keer voor Wannas. Maar zover is het nog niet. De eennalaatste stem:En dat betekent dat als de laatste stem níet voor Wannas is, Rick sowieso zal moeten vertrekken. Hier komt, tot slot, stem nummer 24:Rick, jij bent de tweede herkanser die vandaag definitief zijn boeltje mag pakken. Je mag samen met Domien afscheid nemen van de overige kandidaten. En die mogen zich op gaan maken voor een nieuwe immuniteitsproef!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen):

9x Domien
6x Rick
5x Wannas
4x Shaddow
3x Michelaar
1x Robbendinho

Niemand was inactief!
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #37 Gepost op: 14 oktober 2016, 21:27:16 »Beste kandidaten,

Daar was ik alweer! Het is namelijk aan mij om de volgende proef weer met jullie te doen! We gaan namelijk handboogschieten. Wacht, ik zal het eerst even voordoen:Jullie hebben allemaal twee namen opgeschreven van personen die jullie het meeste een vrijstelling gunnen. De namen die het vaakst genoemd zijn, zullen de meeste invloed hebben op de uitslag van deze proef. Spelers wiens naam überhaupt niet genoemd zijn, hebben zelfs helemaal geen invloed op deze proef en kunnen alleen maar hopen dat ze geen zwarte stem tegen krijgen. Ik zal jullie eerst maar eens vertellen hoeveel pijlen jullie krijgen om dadelijk mee te schieten:

Ik heb dit uiteraard random bepaald.
4 pijlen: Black_and_White
3 pijlen: Robbendinho, Michelaar, Adriaan
2 pijlen: Wannas, Shaddow
1 pijl: Skeilah, Lan, Kevindemen
0 pijlen: Zabulus

Het is heel simpel. Op de schietschijf staan 20 vakjes. Van iedere persoon zijn er 2 vakjes. Iedere keer dat jouw vakje geraakt wordt, krijg je 1 punt. De persoon met de meeste punten wint immuniteit. In het geval van een gelijke stand kunnen dat ook meerdere personen zijn. Alle personen met 0 punten krijgen een zwarte stem op de eilandraad. Om de tactische overwegingen daarop uit te sluiten, moet elke pijl raak zijn en zal een pijl die naast alle 20 vakjes geschoten wordt, net zo lang opnieuw geschoten moeten worden tot er een vakje geraakt is. Ik wens vooral Zabulus veel sterkte, aangezien zijn lot in het geheel in jullie handen ligt! Goed om te weten is dat er bij de volgende eilandraad opnieuw 2 mensen naar huis gestuurd zullen worden...

De volgorde van schieten is natuurlijk weer door loting bepaald. Alle namen zijn in de jullie bekende rode balletjes gedaan, evenvaak als je pijlen hebt gekregen. De eerste die een pijl mag komen schieten is: Wannas!

Wannas staat ontspannen klaar achter de streep en is zelfverzekerd. Hij heeft dit duidelijk eerder gedaan. Hij legt aan en schiet de pijl beheerst in zijn eigen vakje. Daarmee verzekert hij zich meteen al van dat hij geen zwarte stem tegen zal krijgen deze ronde. Tevreden loopt hij terug naar zijn plek.
Michelaar mag als tweede proberen zo'n kunstje te flikken. Ook hij staat redelijk stabiel en ook hij weet zijn eigen vakje te raken. Met 3 pijlen die hij mag schieten, staat hij er beslist goed voor!
Kevindemen heeft maar 1 pijl en is daarom best zenuwachtig. Zijn enige kans om er zelf iets aan te doen is deze pijl direct raak schieten. Hij trilt dan ook behoorlijk en zijn pijl lijkt minder strak te vliegen dan die van de eerdere heren. Toch weet ook hij, hetzij net, zijn eigen vakje te raken. Drie pijlen zijn geschoten en tot nu toe heeft iedereen zichzelf vrij kunnen spelen. Zabulus zit ondertussen vanaf een bankje toe te kijken en ziet de bui al hangen. De vakjes lijken vrij groot en dus goed te raken. Aan de andere kant, er hoeft er maar eentje per ongeluk in zijn vakje te schieten...

Als vierde legt Black_and_White een pijl klaar. Ook hij lijkt zoekende en heeft in eerste instantie moeite de boog zelfs goed vast te houden. Zijn eerste pijl komt dan ook totaal niet over en daarom moet hij dit schot nog eens opnieuw doen. Ook de tweede keer lukt het niet zoals hij wil, hij schiet namelijk in een vakje van Adriaan, die zijn geluk natuurlijk niet op kan. Zonder er zelf iets voor te doen is hij zojuist veilig geschoten voor zwarte stemmen. Nadat Shaddow zijn eigen vakje weer wel weet te vinden is het aan Adriaan om meteen een stevige voorsprong te nemen. Hij mag twee keer achtereen aanleggen en raakt daarmee twee keer een vakje van zichzelf. Duidelijk talent hebbende voor deze proef begint hij al voorzichtig te denken aan immuniteit. Dit kan toch haast niet meer mislopen?

Lan heeft ook maar een pijl gekregen en is op dat moment nog niet veilig. Hij voelt de druk die hij zichzelf oplegt, maar probeert met een paar zuchten toch de ontspanning te vinden. Heel beheerst scoort hij een voltreffer; voor deze proef het maximale resultaat als je maar 1 pijl hebt natuurlijk! Michelaar mag dan voor de tweede keer schieten en is vastbesloten ook zijn drie pijlen raak te schieten. Met de tweede lukt het in ieder geval nog en dus is hij ook nog in de race voor immuniteit. Hij heeft nu 2 punten en zal er minimaal nog 1 moeten verzamelen om gelijk te komen met Adriaan, die op 3 staat.

Ook Skeilah heeft maar 1 kans zichzelf te redden. Zij krijgt het echter niet voor elkaar haar zenuwen onder controle te houden en schiet in plaats van in haar eigen vakje in het vakje van een bijzonder dankbare Robbendinho. Net als Zabulus zal ook Skeilah nu moeten afwachten of iemand anders haar nog vrij speelt van die zwarte stem die nu boven haar hoofd hangt. Robbendinho is na Skeilah gelijk zelf aan de beurt en heeft met een punt cadeau en drie pijlen te schieten ook een goede kans op immuniteit. Of het een afzwaaier is of dat hij besluit iets terug te doen voor Skeilah is niet helemaal duidelijk, maar hij bezorgt haar wel meteen een punt terug.

Adriaan kan zijn score naar vier tillen als hij voor de laatste keer aan mag leggen. Hij raakt opnieuw en is uitzinnig van vreugde. Vier uit drie; leg dat maar eens uit  :D Shaddow, met nog 1 pijl te gaan, ziet in dat hij normaliter de immuniteit kan vergeten en schiet zonder echt te richten. Wannas krijgt daardoor ook een tweede punt achter zijn naam! Dan is Black_and_White weer twee keer aan de beurt. Waar de eerste misser jammer was, wordt het nu wel menens. Er zijn nog zeven pijlen te schieten, waarvan 3 van hem, maar als hij blijft missen, zal hij waarschijnlijk met een zwarte stem achter blijven. Zodra de eerste van zijn twee schoten raak gaat, komt echter een rust over hem. Direct daarna weet hij ook zijn tweede pijl raak te schieten.

Robbendinho had nog twee pijlen te goed en was aan de beurt voor pijl 16. Vastbesloten om zo hoog mogelijk te eindigen (wie weet of iemand hem nog per ongeluk zou raken) en Zabulus zijn zwarte stem te laten houden, schiet hij op zijn vakje dat ver van die van Zabulus af is. Hij weet daarbij ook daadwerkelijk zichzelf te raken en bewijst zich een dienst door nu ook op twee stemmen te komen. Wannas neemt vervolgens een risico, omdat beiden van zijn vakjes tegen die van Zabulus aanzitten. Toch weet hij zijn eigen vakje te raken en komt hij daarmee op 3 punten en wordt hij de meest directe concurrent van Adriaan om de immuniteit. Ook Michelaar schiet zijn derde en laatste pijl raak en komt daarmee op 3 punten. Als nu één van de laatste twee personen een vakje van Michelaar of Wannas schiet, zijn er twee of misschien wel drie personen met immuniteit dadelijk!

Black_and_White is de eerste die dat kan presteren. Hij schiet inderdaad naast zijn eigen vakje, maar raakt het vakje van Lan. Dat heeft voor het spel geen noemenswaardige betekenis meer omdat Lan niet meer op vier punten kan komen. Er is namelijk nog maar 1 pijl te schieten - en wel door Robbendinho. Zijn eigen vakje raken helpt hem ook niet meer, maar het vakje van Wannas en Michelaar raken is voor Robbendinho natuurlijk ook geen optie. Dan zou hij nog een persoon aan immuniteit helpen en daarmee zijn eigen kansen op verlenging van dit avontuur verkleinen. Om die reden mikt Robbendinho op een deel van het bord waar zowel hijzelf als ook Michelaar en Wannas niet opstaan en hij treft een vakje van Shaddow. Adriaan wint de proef met 4 stemmen. Zabulus is de enige verliezer.

---

Voor deze eilandraad gelden dezelfde regels als bij de vorige:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 2 verschillende personen. Al deze stemmen worden samengenomen en de 2 spelers met de meeste stemmen achter hun naam zullen afvallen.
* Adriaan heeft als enige immuniteit. Hij moet zelf wel gewoon stemmen. Zabulus begint de stemming met één zwarte stem tegen, wegens het verliezen van de proef.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: maandag 17 oktober, 20.00 uur.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #38 Gepost op: 17 oktober 2016, 23:10:05 »Beste kandidaten,

Daar zijn we weer! Wederom mochten jullie twee stemmen uitbrengen, wederom zullen twee kandidaten de expeditie moeten verlaten. In tegenstelling tot de vorige stemmingen was er ditmaal slechts één persoon met immuniteit (Adriaan) en ook slechts één persoon met een zwarte stem. En met die zwarte stem gaan we deze eliminatie dus ook maar beginnen:In de urn zouden 20 stemmen moeten zitten; dit zijn er echter slechts 18. Wie er inactief is geweest zal ik aan het einde van de stemming bekendmaken. We beginnen snel met regulier uitgebrachte stem 1:De eerste stem zegt nog niet alles, maar toch. Rustiger ga je er vast niet van op je stoel zitten. Eén stem voor jou en één stem voor Zabulus. De tweede reguliere stem:Dat ziet er al wel meteen vervelender uit. Laten we snel kijken of er meer personen zijn die stemmen hebben gekregen... De derde stem gaat naar:Net als Zabulus heb jij 1 stem en sta je nu achter Michelaar op een gevaarlijke plek. De vierde stem door jullie uitgebracht:En opnieuw een stem voor Michelaar. Drie stemmen voor hem, 1 stem voor Robbendinho, 1 stem voor Zabulus. Stem nummer vijf:En dat is een tweede stem voor Zabulus. Als je met een zwarte stem tegen begint, ben je nu eenmaal een wat makkelijker doelwit. Ik hoop voor jou dat de meeste kandidaten dat niet als excuus gebruikt hebben! De zesde stem dan:De vierde kandidaat die zich mengt in de stemmenstrijd. Achter Michelaar (3) en Zabulus (2) blijven en er is verder niets aan de hand! Stem zeven:En dit is de tweede stem voor Robbendinho. Samen met Zabulus sta je nu op de tweede plek achter Michelaar. De achtste stem:Meteen nog een stem erachteraan... Je hebt nu 3 stemmen achter je naam, net als Michelaar. Dat ziet er niet goed uit! We gaan door met stem 9:Oei, een vierde stem - op een totaal van 19 stemmen - dat is behoorlijk veel. Ik begin te vrezen dat het dadelijk over gaat zijn voor je. Maar we zijn er nog niet. Vier keer Michelaar, drie keer Robbendinho, twee keer Zabulus en 1 keer Wannas. En we gaan door met stem nummer 10, door jullie uitgebracht:De tweede stem nu ook voor Wannas; dit gaat wel serieus tussen vier personen, lijkt het! We gaan naar de elfde stem:En nog een keer Wannas. Daarmee stoot je meteen door naar een plek waarbij een volgende stem al fataal zou kunnen zijn. Drie stemmen heb je nu, evenveel als Robbendinho. Michelaar heeft er al 4. Zabulus heeft er nog 2. De twaalfde stem:Vijf stemmen heb je nu achter je naam. Daar mag zeker niets meer bij komen. De dertiende reguliere stem:Achter Michelaar, met 5 stmmen, wordt het nu wel weer spannend tussen Robbendinho (3 stemmen), Wannas (3 stemmen) en Zabulus (3 stemmen)! En we zijn al aangekomen bij stem veertien:De zesde stem is de doorslaggevende nu wel. Met nog slechts 4 te tonen stemmen kan je niet meer door tenminste 2 personen worden ingehaald. Dat betekent dat je dadelijk afscheid mag nemen van je kampgenoten. Blijf er wel nog even bij, dan maken we de stemming nog even af! De vijftiende stem, een stem die vooral Robbendinho, Wannas en Zabulus niet willen hebben:Robbendinho, je komt nu op 4 stemmen te staan. Dat betekent dat ten minste één van je twee directe concurrenten, Wannas of Zabulus, een stem nog zal moeten krijgen - anders ben jij weg! Er zitten nog 3 stemmen in de urn, dus het kán nog. Hier komt stem 16:Een 'loze' stem in dit stadium van de eilandraad voor Robbendinho. Want hij zoekt naar een stem voor Wannas of Zabulus om weer een kans te hebben. Nog maar 2 stemmen over - en dat betekent automatisch ook dat als de volgende stem voor Robbendinho zou zijn, het voor hem over en sluiten is. Hier komt stem 17:En daarmee is deze eilandraad beslist. Robbendinho en Michelaar, jullie zijn de slachtoffers en mogen jullie spullen en daarna het vliegtuig pakken! De overige kandidaten, jullie mogen terug naar jullie kamp en je opmaken voor de proef van morgen.

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen)

7x Michelaar
6x Robbendinho
3x Wannas
3x Zabulus

Michelaar was inactief. Hij viel toch al af...
---

Zoals door Jeff genoemd, de proef komt morgen.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #39 Gepost op: 18 oktober 2016, 12:16:48 »Beste kandidaten,

Ik hoop dat jullie de afgelopen nacht jullie rust een beetje hebben kunnen pakken, want bij het volgende spel zullen jullie je aandacht er behoorlijk bij moeten houden. Eén moment van verslapping kan immers al betekenen dat je zo van het plankje valt waar je nu op staat.Jullie houden nu het touw vast achter de eerste knoop en kunnen dus nog redelijk kort tegen de paal aanstaan. Dit houd je nu nog wel even vol. Op mijn teken gaan jullie telkens een knoop verder het touw vastpakken, dit zorgt ervoor dat je voetenplankje schuiner komt te staan en dus dat je minder grip hebt. De eerste persoon die dadelijk in het water valt, heeft pech, want diegene krijgt een zwarte stem achter zijn naam. De persoon die het langst blijft staan, wint vanzelfsprekend immuniteit. Vanaf nu zal er op de eilandraden weer gewoon 1 persoon worden weggestemd.

Ik zou nu kunnen vragen: 'Zijn jullie er klaar voor?', maar in feite zijn jullie al begonnen natuurlijk. Heel veel succes!

---

Aan het begin van de expeditie zou dit een eenvoudige proef zijn geweest, tenminste, zolang het touw nog bij de eerste knoop vastgehouden mag worden. Echter, Wannas, Lan en Skeilah merken al gauw dat ze toch flink hebben ingeteerd op hun gewicht en indirect ook op hun evenwichtsgevoel. Waar de andere kandidaten de touwen nog redelijk eenvoudig strak lijken te houden, kunnen deze drie kandidaten zich maar geen goede positie aanmeten. Wannas verzet steeds zijn gewicht en Skeilah probeert zelfs of het handig is om met slechts één voet op het plankje te staan. Gelukkig corrigeert ze zichzelf direct, want een val is wel heel dichtbij op deze manier.

Na 5 minuten begint bij iedereen de verzuring al aardig toe te slaan en Adriaan is dan ook blij dat hij Evi hoort roepen dat iedereen een knoop verder moet. Niet dat het hierdoor gemakkelijker wordt, maar hij hoopt vooral niet als eerste eraf te gaan en dat deze nieuwe opgave voor iemand anders al wel te machtig gaat zijn. Al snel komt hij erachter dat deze positie echter ook voor hem niet heel prettig is. Lan heeft ondertussen zijn rust enigszins gevonden en lijkt het nu wat makkelijker af te gaan. Wannas en Skeilah echter krijgen het nog altijd niet onder de knie. Kevindemen mengt zich nu echter ook onder de kwakkelaars en daarom is het lastig te voorspellen wie het eerst het water raakt. Black_and_White en Zabulus hebben tot nu toe ogenschijnlijk het minst last. Niets wijst erop dat één van hen snel zal vallen, maar aan de andere kant kan één moment van slapte ook hen natuurlijk fataal worden.

Vlak voordat Evi aangeeft dat men het touw achter de derde knoop vast moet pakken, geeft Skeilah op. Ze laat zich achterover in het water vallen, niet meer in staat haarzelf in evenwicht te houden met het touw. Bij de overige zeven kandidaten ontsnapt een zucht van verlichting. De zwarte stem zal hen in ieder geval ontgaan. Shaddow en Adriaan willen zichzelf nu niet tot het uiterste testen - je kunt je krachten later nog eens nodig hebben - en verdwijnen enkele seconden na Skeilah ook in het water.

Had hij in het begin nog moeite met het spel, inmiddels is Lan zeer goed bezig en staat hij met name Zabulus uit te dagen in een poging de immuniteit binnen te slepen. Als Evi aangeeft dat men naar de vierde knoop moet zijn zij de enige twee personen die het überhaupt aankunnen dan nog het evenwicht te bewaren. Het is een grappig gezicht om Black_and_White, Wannas en Kevindemen allen in één keer te zien afhaken. Zabulus en Lan laten zich er echter niet door afleiden. Nog 12 minuten staan zij samen op de plankjes. Bij beide heren is duidelijk te zien dat ze voor de ander niet onder willen doen. Uiteindelijk is het Zabulus die het echt niet meer vol kan houden. Met zijn val in het water wint Lan de immuniteit!

---

Voor deze eilandraad gelden de volgende regels:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 1 persoon. Al deze stemmen worden samengenomen en de persoon met de meeste tegenstemmen valt af.
* Lanheeft als enige immuniteit. Hij moet zelf wel gewoon stemmen. Skeilah begint de stemming met één zwarte stem tegen, wegens het verliezen van de proef.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: vrijdag 21 oktober, 20.00 uur.
« Laatst bewerkt op: 20 oktober 2016, 11:35:38 door wschoolf1 »
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #40 Gepost op: 21 oktober 2016, 22:48:43 »Beste kandidaten,

Nog maar 8 spelers over en als je je complotjes en je pactjes nu niet uit hebt staan, kan je het waarschijnlijk vergeten. Of je moet natuurlijk zó onopvallend zijn, dat men je ongemerkt steeds maar weer een ronde laat doorkomen. Slechts 8 spelers zijn nog in het spel en vanaf nu is er steeds 1 persoon die het spel moet verlaten... Bij deze eilandraad is er slechts 1 zwarte stem bekend te maken:Gezien er 8 spelers zijn, zijn er ook maar 8 stemmen uitgedeeld. Dat houdt in dat niemand inactief was. In dit stadium van het spel zou dat sowieso behoorlijk uit den boze zijn. Ik ben blij dat jullie allemaal gestemd hebben! De eerste reguliere stem gaat naar:En dat zijn er dus meteen al 2 voor jou! Dan gaan we naar de tweede reguliere stem:Twee stemmen voor Skeilah, één voor Zabulus. De derde stem die jullie hebben gegeven:En dat is al de derde stem voor Skeilah. Dan mag er niet meer heel veel gebeuren, anders lig je eruit... We gaan naar stem nummero 4:Hè? Een lege stem? Ja, dat klopt! Er zijn kandidaten die hun geheime opdracht aan het begin van het spel gehaald hebben en die daarom wat voordeeltjes hebben. Eén van die voordeeltjes is het ontzeggen van iemands stemrecht. Zabulus heeft ervoor gekozen iemand het stemrecht te ontnemen en dus krijgen we die stem niet te zien. En dus blijft de stand voor nu: 3 stemmen voor Skeilah en 2 stemmen voor Zabulus. We gaan door naar stem vijf:En op deze manier wordt het gewoon weer spannend. Drie keer Skeilah, twee keer Zabulus. En nog drie stemmen te gaan. De zesde stem:Deze vierde stem is bijna het einde voor Skeilah. Haar enige redding zou nog zijn dat de laatste twee stemmen allebei op Zabulus zouden zijn. In dat geval zou Zabulus afvallen, omdat ze beiden 0 keer inactief zijn geweest, maar Zabulus op eerdere eilandraden waar Skeilah én Zabulus beiden aanwezig waren, meer stemmen heeft gehad tot nu toe. Maar goed, dan moeten de laatste twee stemmen dus beiden op Zabulus zijn. We gaan naar de zevende en voorlaatste reguliere stem:Vier stemmen voor Skeilah en drie voor Zabulus. Is de laatste stem voor Zabulus, dan overleeft Skeilah. Met ieder ander resultaat mag Zabulus blijven. De laatste stem is voor:En dat betekent, Skeilah, dat jij afscheid mag nemen van je kampgenoten. Nog 7 kandidaten zijn in het spel - en jullie mogen je opmaken voor de immuniteitsopdracht van morgen!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen én geschrapte stemmen):

5x Skeilah
4x Zabulus

Niemand was inactief.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #41 Gepost op: 22 oktober 2016, 12:25:45 »Beste kandidaten,

Nog maar zeven kandidaten in het spel. De finale is al bijna in zicht en toch zal er ook deze keer weer een proef gespeeld worden om immuniteit en om zwarte stemmen. Ditmaal een spel om te zien hoe goed jullie elkaar kennen. Ik stel jullie een zevental vragen. Iedereen kiest voor zichzelf een antwoord. Dat antwoord is 1 van de spelers die nog in het spel zitten. Het juiste antwoord bepalen jullie zelf, dat is namelijk het antwoord dat het vaakst genoemd wordt. Iedereen die dat antwoord heeft gegeven, krijgt 1 punt. De persoon die de meeste goede antwoorden geeft krijgt immuniteit; dat zouden ook meer personen kunnen zijn. De persoon die de meeste foute antwoorden geeft, krijgt een zwarte stem voor de volgende eilandraad. Om het spel eerlijk te houden mogen jullie vanaf dit moment niet meer met elkaar communiceren. Ook dit zouden meer personen kunnen zijn. Laat ik jullie even een voorbeeld geven. Dames, willen jullie even hierheen komen?

De vraag is: wie van jullie is het sympathiekst?In dit geval zouden de rechtse drie dames allemaal een punt krijgen, omdat zij het antwoord kozen dat het vaakst is gekozen. De dame die Tarzan heeft ingevuld krijgt hier geen punt. Duidelijk?

---

Oké, jullie staan er allemaal klaar voor? De eerste vraag: Wie van jullie is tactisch de sterkste speler?

Adriaan kiest Shaddow
Black_and_White kiest Adriaan
Kevindemen kiest Wannas
Lan kiest Black_and_White
Shaddow kiest Black_and_White
Wannas kiest Zabulus
Zabulus kiest Wannas

Twee antwoorden werden tweemaal genoemd, dus iedereen die Wannas of Black_and_White koos krijgt een punt! Dat maakt de stand:

Kevindemen, Lan, Shaddow, Zabulus - 1 punt
Adriaan, Black_and_White, Wannas - 0 punten


De tweede vraag: Wie van jullie is het meest afgevallen tijdens deze expeditie?

Adriaan kiest Lan
Black_and_White kiest Wannas
Kevindemen kiest Zabulus
Lan kiest Lan
Shaddow kiest Black_and_White
Wannas kiest Adriaan
Zabulus kiest Black_and_White

Opnieuw zijn er twee goede antwoorden. Een punt voor iedereen die Lan of Black_and_White heeft opgeschreven. De stand:

Lan, Shaddow, Zabulus - 2 punten
Adriaan, Kevindemen - 1 punt
Black_and_White, Wannas - 0 punten

Vraag 3 luidt: Wie heeft het vaakst ruzie?

Adriaan kiest Lan
Black_and_White kiest Shaddow
Kevindemen kiest Wannas
Lan kiest Kevindemen
Shaddow kiest Kevindemen
Wannas kiest Black_and_White
Zabulus kiest Zabulus

Ditmaal slechts 1 goed antwoord: Kevindemen... Het lijkt erop dat de strijd om immuniteit gaat tussen 2 personen:

Lan, Shaddow - 3 punten
Zabulus - 2 punten
Adriaan, Kevindemen - 1 punt
Black_and_White, Wannas - 0 punten


We gaan door met vraag 4: Wie is het onbetrouwbaarst?

Adriaan kiest Black_and_White
Black_and_White kiest Lan
Kevindemen kiest Shaddow
Lan kiest Shaddow
Shaddow kiest Shaddow
Wannas kiest Zabulus
Zabulus kiest Zabulus

Het scheelde niet alles, maar het juist antwoord volgens jullie: Shaddow! Dat betekent dat 3 personen er weer een punt bij krijgen!

Lan, Shaddow - 4 punten
Kevindemen, Zabulus - 2 punten
Adriaan - 1 punt
Black_and_White, Wannas - 0 punten

We zijn bij de vijfde vraag en voor Wannas en Black_and_White is de immuniteit al onbereikbaar geworden. Lan en Shaddow hoeven zich in ieder geval om een zwarte stem geen zorgen te maken. De vraag is: Wie kan het best koken met wat er op het eiland te vinden is?

Adriaan kiest Lan
Black_and_White kiest Black_and_White
Kevindemen kiest Kevindemen
Lan kiest Adriaan
Shaddow kiest Adriaan
Wannas kiest Black_and_White
Zabulus kiest Black_and_White

Het scheelt weer niet alles, maar Black_and_White is de beste kok. Drie mensen krijgen daarvoor een punt.

Lan, Shaddow - 4 punten
Zabulus - 3 punten
Kevindemen - 2 punten
Adriaan, Black_and_White, Wannas - 1 punt


Nog 2 vragen te gaan... Vraag 6: Wie had er eigenlijk al lang uit moeten liggen?

Adriaan kiest Black_and_White
Black_and_White kiest Shaddow
Kevindemen kiest Shaddow
Lan kiest Black_and_White
Shaddow kiest Adriaan
Wannas kiest Shaddow
Zabulus kiest Black_and_White

Opnieuw 2 goede antwoorden en iedereen behalve Shaddow verdient daarmee een punt. Daarmee kunnen we alvast Lan feliciteren, want die zal voor de tweede opeenvolgende keer immuniteit behalen. De stand:

Lan - 5 punten
Shaddow, Zabulus - 4 punten
Kevindemen - 3 punten
Adriaan, Black_and_White, Wannas - 2 punten

De laatste vraag: Wie zou de meest terechte winnaar zijn van Random Expeditie Robinson?

Adriaan kiest Black_and_White
Black_and_White kiest Zabulus
Kevindemen kiest Shaddow
Lan kiest Wannas
Shaddow kiest Kevindemen
Wannas kiest Kevindemen
Zabulus kiest Black_and_White

Opnieuw 2 goede antwoorden. En dat maakt de eindstand:

Lan, Shaddow, Zabulus - 5 punten
Adriaan, Kevindemen, Wannas - 3 punten
Black_and_White - 2 punten


Dat betekent dat maar liefst 3 personen er met immuniteit vandoor gaan - en dat de andere 4 personen het weleens heel zwaar zouden kunnen krijgen!

---

Voor deze eilandraad gelden de volgende regels:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 1 persoon. Al deze stemmen worden samengenomen en de persoon met de meeste tegenstemmen valt af.
* Drie personen hebben immuniteit. Lan, Shaddow én Zabulus. Black_and_White begint de stemming met 1 zwarte stem tegen.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: maandag 24 oktober, 20.00 uur.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #42 Gepost op: 24 oktober 2016, 20:10:21 »Beste kandidaten,

Het gaat rap nu. Nog maar 7 personen zijn er over en één daarvan zal opnieuw het spel moeten verlaten. Voor je het weet zit je in de finale, maar je kunt er ook zomaar ineens uitliggen natuurlijk... Zoals bij bijna elke stemming ook dit keer weer een zwarte stem - en die gaat ditmaal naar:Dan zijn er nog 7 stemmen door jullie verdeeld. Laten we snel kijken wat dat gedaan heeft met de einduitslag. De vorige keer heeft Zabulus een wapen ingezet, dat moet jullie op zijn minst het idee gegeven hebben dat er meerdere wapens in omloop zijn. De eerste reguliere stem:Eén stem voor Wannas en ook één stem voor Black_and_White. Nog 6 stemmen te gaan. De tweede stem die door jullie is uitgebracht:Deze geeft Wannas een 'voorsprong' van 2 stemmen tegen 1. Mocht het uiteindelijk uitlopen op een gelijkspel tussen Wannas en Black_and_White, dan legt Wannas het loodje, gezien hij een keer inactief is geweest. Stem 3:Dit trekt de stand weer mooi gelijk. Black_and_White, Wannas, jullie hebben beiden nu 2 stemmen. Er zijn nog 4 stemmen te gaan.Opnieuw Wannas met een meerderheid van stemmen. Drie voor hem, twee voor Black_and_White. Nog 1 stem voor Wannas en het is bezegeld... Stem nummer vijf:En het staat opnieuw gelijk. Beide heren hebben drie stemmen. Toch zal slechts één van hen afvallen. We gaan naar de voorlaatste stem:Nu staat Black_and_White aan de verkeerde kant van de streep. Aan de andere kant, als de laatste stem naar Wannas gaat, zal het voor Black_and_White alsnog met een sisser aflopen. De laatste stem die jullie hebben uitgebracht...Black_and_White, van de eerder weggestemde personen heb jij het uiteindelijk nog het langst weten vol te houden, maar tegen deze top-6 die nog over is kon je uiteindelijk helaas niet op. Je mag afscheid nemen van je kampgenoten. De expeditie is voor jou afgelopen.

Adriaan, Kevindemen, Lan, Shaddow, Wannas en Zabulus. Jullie mogen je opmaken voor de nieuwe proef - en die start al zodadelijk!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen)

5x Black_and_White
3x Wannas
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #43 Gepost op: 24 oktober 2016, 21:10:43 »We zijn aangekomen bij de laatste 6. Kandidaten, jullie weten natuurlijk nog niet met hoeveel personen we de finale in zullen gaan; ik zal het jullie verklappen: met zijn drieën. Dat betekent dat je vanaf dit moment niet meer alleen zult moeten beredeneren met wie je pactjes wilt hebben, je zult ook moeten bedenken tegen wie je in de finale de meeste kansen hebt.

Belangrijker dan ooit wordt het om immuniteit te winnen - en in deze proef valt er ook weer voor één van jullie immuniteit te pakken. Gevaarlijker dan ooit wordt het om met een zwarte stem aan de eilandraad te beginnen; helaas geldt dat twee van jullie dat toch zullen zien gebeuren dadelijk.

Kortom, tijd voor een wellicht allesbeslissende proef! En aan mij de taak om het eerste deel van deze proef met jullie door te nemen. De twee personen die hier het slechts af komen, beginnen de komende test met een zwarte stem tegen. De overige vier personen mogen met Evi mee; zij zullen gaan spelen om immuniteit.Zoals jullie zien zijn jullie handen geboeid en zitten met die boeien vast aan een touw. De enige manier om los te komen van het touw is helemaal doorgaan tot het uiteinde, waarbij je redelijk vaak op, onder en tussen de hindernissen door zult moeten manoeuvreren. Elke kandidaat gaat, zodra hij zich bevrijd heeft naar de paal aan het strand, waarbij ij probeert het tasje los te maken van de boom, zonder daarbij het touw kapot te maken. Dit is in feite een inzichtelijke puzzel. Probleem is echter: er zijn maar 5 tasjes. De persoon die het laatste aankomt bij de tasjes heeft pech en krijgt een zwarte stem. Ook bij de tasjes zelf geldt: de persoon die het laatst zijn tasje vrij heeft, krijgt een zwarte stem tegen op de komende eilandraad. De overige vier kandidaten mogen zich bij Evi opmaken voor de proef die om de immuniteit zal beslissen.

Kandidaten, klaar? Start!

---

Lan heeft na twee keer gewonnen immuniteit de smaak duidelijk te pakken en is snel uit de startblokken. Hij heeft deze proeven kennelijk eerder gezien op televisie en weet hoe ze werken. De andere kandidaten gaan iets rustiger van start. Sommigen omdat ze de werking van de proef nog niet helemaal door lijken te hebben, anderen om niet meteen alle krachten te vergooien. Nog belangrijker dan het winnen van immuniteit lijkt immers het verschoond blijven van een zwarte stem.

Achter Lan is het Kevindemen die gestaag optrekt. Zonder zich bovenmatig in te spannen, hupst en duikt hij over en onder de bouwwerken door. Bij het verlaten van het eerste obstakel is hij op gelijke hoogte met Lan gekomen. Wannas en Zabulus blijven nog behoorlijk achter.

De derde persoon die op kan naar het tweede obstakel is Adriaan. Licht als hij is, vliegt hij gemakkelijk over de hindernissen heen. Halverwege het tweede obstakel heeft hij de aansluiting gevonden met Kevindemen en Lan. Het lijkt erop dat deze drie op tijd bij het tasje zullen aankomen om in ieder geval aan de puzzel te mogen beginnen.

Uiteindelijk zijn het toch Kevindemen en Lan, in die volgorde, die zich als eersten losmaken van het touw. Enigszins hun krachten sparend rennen zij naar het strand en naar de tasjes. Ver achter hen is het Shaddow die als vierde zijn weg naar het tweede obstakel weet te vinden. Hij zal met een flinke achterstand aan het tasjesprobleem beginnen als hij zo doorgaat, maar hij heeft er ook nog twee achter zich.

Terwijl ook Adriaan bij de tasjes aankomt, loopt Zabulus nog als laatste te hannesen met het touw van het eerste obstakel. Hij heeft zich op de een of andere manier vastgekregen door te vroeg onder een touw door te gaan. Het kost hem nogal veel tijd om dit weer goed te krijgen en verbeten zet hij de inmiddels flinke achterstand op Shaddow en Wannas in.De eerste drie kandidaten staan inmiddels al te sjorren en te rukken aan de tasjes. Geen van drieën lijkt hier een goede tactiek voor te hebben en geen van drieën lijkt vooraf op logische puzzels geoefend te hebben. Voorlopig zit er nog weinig schot in de zaak.

En dat verhoogt de kansen voor de achterhoedespelers om nog terug te komen in dit spel. Wannas slaagt er eindelijk in ook los te komen van het touw en haast zich naar het strand. Daar aangekomen ziet hij dat Lan zich inmiddels al heeft weten te bevrijden en daarmee voorkomen heeft dat hij een zwarte stem meekrijgt naar de eilandraad. Even later prutsen ook Adriaan en Kevindemen hun tasje eraf en kwalificeren zij zich voor het immuniteitsonderdeel.

Als ook Shaddow los komt van het touw geeft Zabulus het op. Hij zal Shaddow op het korte stuk strand niet meer in kunnen halen, gezien hij nog altijd niet bij het einde van zijn touw was. Een zwarte stem op de komende eilandraad zal zijn 'beloning' zijn. Shaddow komt aan en ziet dat er nog maar 1 tasje vrij is en dat Wannas naast hem nog niet bepaald een briljant licht gezien heeft om het tasje los te krijgen. Dan ziet Wannas ineens kans het tasje onder een lus door te halen. Shaddow heeft ondertussen met een schuin oog meegekeken en voert snel dezelfde handeling uit. De vraag is nu enkel nog wie het eerst de laatste zet ziet die gedaan moet worden. Uiteindelijk is het Wannas die een fractie van een seconde eerder dan Shaddow zijn tasje de lucht in kan houden.Adriaan, Kevindemen, Lan en Wannas, welkom op de immuniteitsproef. Eén van jullie zal dadelijk zeker zijn van een plek bij de laatste vijf. Wannas, omdat jij je het laatst geplaatst hebt voor deze proef, mag jij als eerste plaatsnemen in de baan die al voor jou klaarstaat.Over 5 minuten zal ook Adriaan erbij komen staan, gevolgd door 5 minuten later Kevindemen en nog 5 minuten later Lan. De persoon die als langst zijn balans bewaart en het blokje boven zijn hoofd tegen de balk geklemd houdt, wint immuniteit.

Zodra Wannas gaat staan, merkt hij dat dit geen proef gaat zijn die hem buitengewoon goed ligt. Nog voor Adriaan zelfs maar zijn plek inneemt heeft het blokje boven zijn hoofd al meerdere keren gewankeld. Zodra er iemand naast hem komt staan gaat het echter beter. Het is inmiddels te overzien hoe lang het duurt voor ook de laatste twee aan de proef zijn begonnen.

Adriaan merkt dat deze proef hem gemakkelijk afgaat. Als Kevindemen 5 minuten later op zijn plek gaat staan heeft het blokje boven zijn hoofd nog amper bewogen. Kevindemen kan zijn rust niet vinden. Hij heeft Wannas zien stuntelen in het begin en bedenkt een plan waardoor hij probeert te voorkomen dat hij ook in zo'n situatie komt. Hierdoor echter wiebelt het blokje op zijn hoofd misschien nog wel gevaarlijker dan het van Wannas gedaan heeft in het begin.

Wannas houdt het vol tot ook Lan op zijn plek komt staan, maar heeft dan al wel 15 minuten van stilte en concentratie moeten gebruiken. Niemand is dan ook echt verbaasd als na 25 minuten vanaf zijn start het blokje bij Wannas het eerste de grond raakt. Kevindemen heeft inmiddels zijn rust gevonden en schrikt zelfs niet van het horen van het eerste blokje. Hij lijkt de stabielste factor in dit deel van de proef. Adriaan kijkt teveel naar zijn concurrenten en beleeft een kort moment van verslapping, wat hem helaas de kop kost in dit spel. Alleen Kevindemen en Lan zijn nog over. Gaat Kevindemen Lan van zijn derde overwinning op rij afhouden? het duurt uiteindelijk nog 16 minuten, maar dan wordt het pleit echt beslecht. Lan laat zijn blokje vallen en Kevindemen wint immuniteit.

---

Voor deze eilandraad gelden de volgende regels:

* Bij de volgende eilandraad moeten jullie allemaal stemmen op 1 persoon. Al deze stemmen worden samengenomen en de persoon met de meeste tegenstemmen valt af.
* Kevindemen heeft als enige immuniteit. Shaddow en Zabulus beginnen de volgende stemming met 1 zwarte stem tegen.
* Er zijn geen extra stemmen meer in omloop. Wel zijn er wellicht een aantal spelers die hun geheime opdracht hebben volbracht en dus zouden er wel enkele andere 'wapens' in omloop kunnen zijn. Het is aan hen of zij dit wel of niet met jullie delen.
* Als je niet stemt, krijg je een inactiviteitspunt. Bij 3 inactiviteitspunten verlaat je het spel, zelfs als je immuniteit hebt.
* Bij een gelijke stand in de stemming verlaat de persoon met de meeste inactiviteitspunten het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan verlaat de persoon met de meeste stemmen op eerdere eilandraden (LET OP: alleen eilandraden waar beide of alle personen die in een gelijkspel betrokken zijn, tellen mee) het spel. Is de stand dan nog gelijk, dan zal ik loten wie er het spel moet verlaten.

De deadline voor het stemmen is: donderdag 27 oktober, 20.00 uur.
Gelogd

wschoolf1

Re: Random Expeditie Robinson - Speltopic
« Reactie #44 Gepost op: 27 oktober 2016, 22:28:36 »Beste kandidaten,

De laatste zes kandidaten zitten hier tegenover mij. Dit is het laatste moment waarop kandidaten die een extra wapen hebben gewonnen, iets in kunnen zetten. Laten we daar dus maar mee beginnen. Zijn er personen die hun immuniteitsmunt in willen zetten?Dat zijn er 2! Zowel Shaddow als Zabulus zetten een immuniteitsmunt in. Dat betekent dat de eerste stem op hun naam ongedaan zal maken. En dat komt goed uit, want jullie hadden beiden een zwarte stem...Dit alles strepen we tegen elkaar weg - en dat betekent dat er niemand met 1 stem aan deze eilandraad begint en er nu ook niemand meer immuniteitsmunten in kan zetten.

Er zouden 6 stemmen moeten zijn uitgedeeld, echter zitten er in de urn slechts 5... Dat betekent dat er iemand inactief is geweest. Of dat consequenties heeft, zien we aan het eind van deze eilandraad. De eerste reguliere stem:Dat er maar 5 stemmen zijn uitgebracht, betekent natuurlijk ook dat elke stem al bijna dodelijk kan zijn. Laten we hopen dat dit de enige stem voor je is, Shaddow... Stem nummer 2:Die lege stem zijn we eerder tegengekomen. Ditmaal was het echter Shaddow die iemand het stemrecht had ontnomen en om die reden zien we nu een lege stem. Nog 3 stemmen te gaan - en dit is ook stem nummer 3:Nog een lege stem (ook Lan heeft ervoor gekozen iemand niet te laten stemmen)! Dan zijn er ineens nog maar 2 stemmen over. Ik hoef niemand uit te leggen dat als één van die stemmen voor Shaddow is, het voor hem Game Over is... De éénnalaatste stem:Shaddow, over en uit! De laatste stem is niet meer van belang. Je mag afscheid nemen van je kampgenoten. Kamp, Evi staat al op jullie te wachten!

---

De totale eindstand (inclusief zwarte stemmen én geschrapte stemmen én zonder immuniteitsmunten):

5x Shaddow
2x Zabulus

Kevindemen was inactief. Hij zal op de volgende eilandraad waar iemand wordt weggestemd 1 zwarte stem tegen krijgen.
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3] 4 5   Omhoog