Nieuws

Nieuwe zomerplanning
Heb jij al gezien welke toffe spellen er in de zomer worden gespeeld? De nieuwe zomerplanning staat online. Bekijk hem dus snel eventjes en krijg een indruk wat voor gaafs er allemaal aankomt!

Welkom, vreemdeling!

Je kunt inloggen middels de velden hieronder, of jezelf registreren als je dat nog niet hebt gedaan.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 ... 13 14 [15]   Omlaag

Auteur Topic: Hulpspelleiders  (gelezen 28339 keer)

crushergirl

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #210 Gepost op: 3 december 2015, 18:57:26 »

hier is al heel lang niet gesproken
Gelogd
Never trust anyone to much, remember, the devil was once an angel.

bert-boefjes

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #211 Gepost op: 3 december 2015, 19:04:25 »

Klopt.

maar dat heeft meer te maken dat heel veel Spelleiders wel zo nu en dan Hulpspelleiders gebruiken. Maar dan is het makkelijk om gericht je idee voor een spel uitgewerkt naar een van de spelleiders te sturen. Anders staat hier vaak alleen een idee en voelen spelleiders zich minder snel aangesproken om te  zeggen dat doen we!

Wat dus het best werkt is om een spelleider zelf een pm te sturen met je idee voor een spel erin. Eventueel met thema of met spelvariant.
Het is daarbij handig om misschien in de Spelleiderblogs te kijken wat voor soort spellen ze in het verleden geleid hebben.
Bijvoorbeeld Linqy is hier ook wel bekend als de Queen of horror. Die heeft een aantal spellen met de spannendste en bloederigste verhalen op haar naam staan. Denk aan dingen als de film Saw.
Dus als je bijvoorbeeld een spel wilt hulpspelleideren wat ook een heel griezelig/eng thema heeft, heb je over het algemeen bij haar makkelijker kans.
Dus mijn tip is dan vooral. Kijk goed naar de spelleiders die op dit moment actief zijn, wat voor soort spellen ze leiden en kijk van daaruit wie het best bij jouw idee past.
Gelogd
Winnaar bij de forumawards van sportiefste speler en aardigste wvw'er. En beste outfit!

crushergirl

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #212 Gepost op: 3 december 2015, 21:02:19 »

bedankt voor de tips!
Gelogd
Never trust anyone to much, remember, the devil was once an angel.

crushergirl

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #213 Gepost op: 3 december 2015, 21:10:05 »

bij wie zou ik de meeste kans krijgen voor een spel over goden met duidelijke verhaallijn?
Gelogd
Never trust anyone to much, remember, the devil was once an angel.

bert-boefjes

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #214 Gepost op: 3 december 2015, 21:28:45 »

Ik zou zelf denken aan Dixie, gezien die al meerdere spellen met zo'n thema heeft geleid. Of bij Nephtysis die vanwege zijn achtergrond in de archeologie daar volgens mij ook wel een interesse gebied heeft.

Maar voor je ze heel enthousiast gaat aanschrijven zijn er wel een paar dingen die je moet beseffen.
-Spelleiders houden vaak van een goed uitgewerkt idee voor een spel.
-Er bestaat ook een kans dat ze eigenlijk voorlopig nog geen tijd ervoor hebben en je dus mogelijk misschien even moet wachten
-Er zijn spelleiders die mogelijke nieuwe spellen in een themapoll plaatsen. Waarbij het spel wat de meeste stemmen krijgt dus het komende spel gaat worden. Dit wordt ook een beetje gedaan om te kijken of er wel animo voor een bepaald thema is. Want het zou natuurlijk heel lullig zijn als je heel veel energie erin stopt en er dan dat het spel misschien niet door kan gaan doordat er niet genoeg spelers mee doen. En dat zou ook heel erg jammer zijn natuurlijk!

Wat mijn grootste tip is: Kijk in het spellenarchief naar de afgelopen spellen die geweest zijn. En probeer daarin te kijken of er een spelleider is wiens spellen of wiens schrijfstijl qua verhalen je erg aanspreken.
En het is ook altijd handig om een mentor aan te schrijven, waar je al je vragen rond het forum, het spel en vragen over bepaalde rollen kan stellen :)
Gelogd
Winnaar bij de forumawards van sportiefste speler en aardigste wvw'er. En beste outfit!

Dixie

Re: Hulpspelleiders
« Reactie #215 Gepost op: 3 december 2015, 21:39:03 »

Leuk dat je een spel-idee hebt @crushergirl! Bert-Boefjes heeft je al veel goede tips gegeven, maar als ik heel eerlijk ben kom je momenteel nog niet in aanmerking voor een spel als hulpspelleider. Ons forum heeft namelijk heel veel rollen en regels die in het normale Weerwolven van Wakkerdam spel niet van toepassing zijn. Het vergt best wel wat ervaring om al deze regels en rollen goed te begrijpen.
Als hulpspelleider 'help' je de spelleider en heb je niet alle verantwoordelijkheid, dus natuurlijk hoef je geen jaren ervaring te hebben om het eens te doen, maar we vragen wel veel zelfstandigheid van de hulpspelleider. Bovendien heb je wel een functie met aanzien in het spel wat je hulpspelleidt en moet je ook dingen alleen kunnen doen. Daarom neemt geen enkele spelleider een speler aan als hulpspelleider wanneer diegene nog geen spellen op ons forum gespeeld heeft.
Je kan het beste een paar spellen meespelen op het forum zodat je onze rollen en regels leert kennen. Als je je thema toch heel graag wilt spelen, kun je het uiteraard als thema-voorstel insturen naar een spelleider. Dan zal de spelleider jouw thema in het spel gebruiken wanneer hij of zij dat thema ook leuk vindt en kun je zelf als speler meedoen: je hoeft dan niet de rolverdeling te maken, de nachten te verwerken en speler-vragen beantwoorden (wat een hulpspelleider wel allemaal moet).
Gelogd
Pagina's: 1 ... 13 14 [15]   Omhoog